בעיית שמן במיים .

yossik111

New member
בעיית שמן במיים .

בוקר טוב !
לחבר טוב , בעל פאסט , מנוע 2000 , שנת 2007 , יש בעייה ברכב – שמן מנוע עובר למי הקרור .
בכמה מוסכים שהוא ביקר (עדיין לא במוסך מורשה פולסוואגן ) , לא הצליחו לפתור את הבעייה .
הוא מתכוון לבקר גם במוסך מורשה .
כהכנה / שעורי ביית , מה יכולה להיות הבעייה ?
כול תובנה / טיפ וכ'ו יתקבלו בברכה .
תודה מראש !
יוס.

מנחם231

New member
הדבר הטוב ביותר

שאני יכול להציע לפנות למוסך "רון " בת"א. הוא מומחה לפולקסוואגן אבל לא מורשה שלהם..הוא יפתור את הבעיה על בטוח והמחירים שלו בסדר גמור.

yossik111

New member
תודה ראשית .

שאלה לבעלי ידע טכני בענין .
יש מצב שזה שמן של מצנן שמן הגיר ?
אני מבין שהסיכוי שזה נגרם עקב דליפה / מעבר ממצנן שמן המנוע למערכת המיים גבוה יותר , אך המצנן הנ"ל (שמן מנוע ) הוחלף כבר (3 פעמים - אשקרה ) , והתקלה חוזרת (מה שכן לאחר זמן - כ 3 חודשים) .
לכן , מצד אחד , אם התקלה "מושעית" כ 3 חודשים , אזי יש כן מצב שזה מהמצנן שמן המנוע , לעומת זאת אם היא חוזרת אזי אולי התקלה במקום אחר (מצנן שמן הגיר ?) , או לחילופין , הבעייה כן במצנן שמן המנוע / שמן מנוע שמשום מה עובד בלחץ גבוה יותר - כך שלאחר זמן מה - פורץ מעבר למיים ?
יש מצב שאני צודק ? או לא לעניין בכלל השטויות שפלטתי עכשיו
?
בכול מקרה , מתסכל / מתזז לאללה (את החבר) .
יוס.

מנחם231

New member
ברכב הנ"ל אין מצנן שמן גיר.

הלוואי שהיה. בדרך כלל היו מוסיפים מצנן כזה בארץ. ואת התקלה לא ניתן ממילא לתקן דרך המקלדת.
אז נשארנו שילך למוסך רון.
מה שכן לאחר התיקון בשעה טובה תעדכן.

yossik111

New member
ספר את זה (אין מצנן שמן גיר) למוסך המורשה

מוסך משארקה בעפולה , שחברי ביקר בו היום , ודורש עבור החלפת שתי היחידות (מצנן שמן המנוע ומצנן שמן הגיר ( הוא לא לוקח צ'אנס חס וחלילה ( יופי של מקצוענות מוסך משארקה)) 10,500 ש"ח (עשרת אלפים וחמש מאות ש"ח ) טבין ותקלין , בלי להתבייש .
כמה אגב עולה רכב כזה ?
לגבי "לאחר התיקון" , ראשית תודה על ההמלצה , אך מוסך רון לא בסקופ של חברי (הגר באיזור העמקים) , מה שכן , משהוא פיקנטי - המלצתי לו על מוסך שהמכונאי שלו מנסיוני בנאדם עם ראש על הכתפיים , המכונאי שלל ראשית את ענין מצנן הגיר בגלל צבע השמן (שאינו אדום - אפרופו הפוסט של חן בהמשך ) ואמר לו דבר מעניין (לאחר שחברי ספר לו את היסטוריית ההחלפות ) – אני אטפל לך בבעייה , אחליף לך חלק , הטיפול יעלה לך 2500 ₪ והאחריות עלי (גם לאחר 3 חודשים ) , כלומר אם הבעייה תחזור אני מטפל בבעייה עד שתיפטר – בחינם . סבבה אנה חברי , מה הרכיב הזה שאתה עומד להחליף לי ? – "סוד" עונה לו המכונאי ........
הרג אותי הקטע הזה , מישהוא נתקל בתשובה כזאת ? , חברי יסכים כנראה (ובצדק לדעתי ) , כול עוד תיפטר הבעייה בסכום הזה .
לי אישית נראה שמדובר בפאקינג אטם באיזה מקום במערכת , מעניין היכן מכווין שבמסגרת הנסיונות הקודמים הוחלפה גם התושבת של המצנן וגם כנראה האטמים .
חן / אחרים , יש לכם רעיון למה התכוון המשורר (המוסכניק ), באיזה רכיב מדובר ?

מנחם231

New member
תשמע.

יש לי רכב כזה בבית. 06 שנקנה חדש אחרי זמן העברתי לבן ועכשיו הוא אצל הנכד.
בימים ההם היו גירים שהתחממו ןהבעלים התקינו מצננים לרכב אצל מומחה בחולון.
החבר שלך צריך להפסיק את הסיפורים ולפנות לאיש מומחה ואדם ישר.
ת"א לא בחו"ל. יכול להיות שהצינור שמקרר את שמן המנוע סדוק ומשם יש דליפה.

yossik111

New member
לתזכורת , יש מעבר בין השמן למיים , ולמיטב ידעתי , הממשק

היחידי בינהם , ומכאן , המקום היחידי האפשרי כמקור לבעייה , הוא יחידת המצנן ואם יש צינור שכזה (דולף) אזי הוא בהכרח בתוך היחידה שהוחלפה / טופלה כאמור . אבל , לך תדע ....
דעתי בלבד .

yossik111

New member
ברור , אבל שם (לדעתי) אם היה מתקיים המפגש

אזי הוא היה בכוון ההפוך , כלומר מעבר של מיים לכוון השמן (בגלל הלחצים ) ,לכן הזכרתי רק רק את נקודת המפגש (המצנן ) הרלוונטית לענין .
שוב , דעתי בלבד .

חן 1111

Active member
לא, אין לי רעיון, אבל כמו שכתבת, הממשק היחיד

בין שמן למים הוא מצנן השמן. גם אטם ראש, אבל המחיר זול מדי. אז אני מניח שהוא מחליף את מצנן השמן. או שבאמת הוא יודע משהו ספציפי לדגם הזה, שאנחנו לא יודעים, למשל שהתקנה לא נכונה, או חלק אחר לא מתאים, גורמים לנזק למצנן.

מנחם231

New member
קראתי בשבת את ספר הרכב

כי הנכד היה עם הרכב. בספר אין בכלל התייחסות לתיבת ההילוכים. יש התייחסות לנושא בספר הטיפולים. אבל לא רציתי לטרטר אותו.
בזמנו ההמלצה של היבואן הייתה לא לגעת בשמן של הגיר .הם טענו שאין צורך בהחלפה כי יש מצב שהגיר יתחיל לעשות בעיות.
ברכב של הנכד לא נגעו בגיר מ06 .הרכב מטופל רק במורשה ובשנים האחרונות
בת"א.
אם היו נוגעים הייתי יודע כי אני משלם.
אני חוזר שוב נראה לי שמנסים "לעבוד" על החבר שלך.

חן 1111

Active member
מה זה קשור? לא צריך לגעת כל זמן שהכל בסדר.

אבל אם יש תקלה צריך לתקן אותה.
ולגבי החלפת שמן גיר, זה תלוי בהוראות היצרן, בהתאם לסוג הגיר והשמן. בדרך כלל בגירים עם שמן דקסרון רגיל (אדום) יש הוראות להחלפה תקופתית ולפי ההוראות האלו צריך ללכת. אם כבר, אז עדיף להחליף לעתים קרובות יותר כי שמן חדש תמיד יותר טוב משמן משומש.

yossik111

New member
יכולים לנסות (לעבוד עליו) .

לא דואג לו , חברי כ 40 שנה בתחום האחזקה , בעל ידע טכני רב בכול תחום מכני / חשמלי וכ'ו , הוא אחרון הפריירים בקטע הזה ...
אותי די מכעיסה גישת המוסך (משארקה עפולה ) , סוג של פגיעה באינטלגנציה . ראבק , זאת שיטה של טיפול בתקלה ? החלפה גורפת ? , למה לא הצעתם לו להחליף את כול הרכב just in case ? זאת גישה של מוסך מורשה יבואן (וככזה ,מקצועי אלאק ) ? במקום להפעיל ת'ראש ולבחון לדוגמא את צבע השמן (כמו שאכן ציין חן ) ו/או להציע לפרק את מצנן שמן המנוע (ולאחריו אם צריך את מצנן שמן הגיר) ולבצע לו בדיקת נזילות / מעבר נוזל (על ידי לחץ אוייר וכ'ו ) ? , לא יודע , לדעתי, מביש / מכעיס הקטע הזה ...
בכול מקרה , תודה שוב , על הרצון הטוב ...

חן 1111

Active member
כן, זה יכול להיות מצנן שמן מנוע.

אבל זה לא חייב להיות בעיה במצנן עצמו, ייתכן שזה האטם שבינו לבין בלוק המנוע. אם הוא בן 3 חודשים זה יותר סביר.
אם יש ברכב מצנן שמן גיר, אז כמובן זה יכול להיות מצנן שמן הגיר באותה מידה. אם זה שמן גיר אדום, אז אפשר לדעת לפי צבע השמן במים.

roi48

New member
קולר שמן

גם במאזדה יש נזילה מקולר שמן מנוע ובמוסכים אומרים לאנשים שצריך להחליף כל הקולר שזה בכלל עניין של אטם
והמחיר לא זול כלל ,כ1000 שקלים .
מכיר בעלי מאזדה כאלה רק שהם לא יודעים שזה אטם.
לכן גם החלתי לעזור לאנשים בעניין טיפולים כי רובנו לא מבינים וחבל .
&nbsp

למעלה