בעיית שלשולים

ר ו נ י

New member
בעיית שלשולים

שלום, יש לי ילד בן שנה ושבעה חודשים שסובל לעתים קרובות מיציאות רכות ושלשולים. אציין כי מאז שנולד אף פעם לא היתה לו קיבה קשה תמיד היא היתה רכה. לפני כ- חצי שנה היינו אצל רופא גסטרו שבדק אותו וביקש שנבצע בדיקת דם לצליאק. ביצענו את הבדיקה והיא יצאה שלילית. מאז שהילד נכנס לגן בספטמבר התופעה החריפה ובערך אחת לחודש הוא סובל מ"אירוע" כזה של שלשולים, שמלווים בכאבי בטן, תפרחת חיתולים קשה וחוסר תיאבון. לפני שבוע חזרנו אל הרופא שוב והוא בדק את הילד, שקל אותו ומדד את גובהו ואמר כי הילד חיוני, גדל ומתפתח יפה וממוקם טוב בעקומת הגדילה, ולכן לטענתו מדובר בשלשולים של גיל הילדות ללא סיבה מיוחדת וישנם ילדים יותר רגישים וכנראה שזה המצב אצלו. מהיום הוא שוב עם שלשולים (לפני שבוע גם) ועם חוסר תיאבון. אני ממש לא יודעת מה לעשות האם להסתפק בתשובה שנתן לי הרופא? האם באמת יש תופעה כזאת ללא סיבה מיוחדת?אולי יש לו רגישות למזון מסויים? אודה לך על תשובתך.

בעיית שילשולים

אם הילד אכן כפי שאמרת צומח היטב, קרוב לודאי לא מדובר בבעיה של ספיגה רצינית. ילדים הנכנסים למעון "חוטפים" כל פעם זהום זה או אחר ועלולים לשלשל לסירוגין. מציע לשלוח תרביות צואה לפחות -3 . כמו כן להוסף תכשיר פרוביוטי לילדים ( יש תכשירים באבקה ) ,להפחית מעט דברי חלב מהדאיטה לתקופה של מס שבועות.להמעיט שתית מיצים ממותקים או ממתקים . במידה ולכ האמצעים האלה לא עוזרים יש לפנות שוב לגסטרו ילדים.בהצלחה.

למעלה