בעיית רשת

בעיית רשת

לא יודע אם זה המקום אבל... - יש לי ממש בעיה לספק למשתמשים מתחנות WIN9X מיפוי רשת לספרית בית על שרת 2000 בדומיין. וואלה ניסיתי הכל כולל SCRIPT עם פקודת NET USE (עובד יופי בNT ) אבל על ה2000 -נאדאה !!! לגאונים הפתרונים .

antidot

New member
כמה אפשרויות

דבר ראשון: תחנות 2000 מאתרות את הDC דרך DNS. תחנות 98, מנסות WINS קודם. בהנחה שיש לך שרת WINS תוודא שיש כניסה עם השם של הדומיין הNETBIOS-י עם שמלוווה ב <1B> . אם אין לך שרת WINS ואתה רוצה שהתחנות ידעו למצוא את הPDC EMULATOR של הדומיין: תמצא את הקובץ LMHOSTS בתחנת 98 הוסף את השורה הבאה:
10.0.0.10 pdc_name #PRE #DOM:domain_name​
שים לב שמתחילת השם של הPDC על ה#PRE אמורים להיות בדיוק 14 תווים. את הריקים תחליף ברווח. וודא שאותה תחנה משתמשת בקובץ LMHOSTS (בהגדרות TCPIP) תבדוק את עצמך ע"ע nbtstat -n - אתה אמור לראות את השם של הדומיין רשום עם סיומת <1B> נסה שוב לבצע LOGON לדומיין. אגב: ניסית את KIX95 ? Antid0t

antidot -בפנים..

נכנסתי ל kicxtart הורדתי מנואל אחד באורך הגלות ומאז זה ממתין -יש לך נסיון עם הדבר הזה ? -תוכל לשפוך קצת אור ? -השרת 2000 מוגדר כ-DNS ודרך nslookup הכל נראה תקין -העניין הוא שהוא עם כתובת סטטית אומנם אבל חי ברשת שבה יש כבר DHCP ...ולכן אני לא בטוח שהוא יכול לשמש בנוסף כשרת WINS (אם הוא לא DHCP ). יש לי כאן 200 תחנות עם חומרה שונה וללכת להתקין על כולם LMHOST נראה לא הכי אינטלגנטי..

antidot

New member
אם כך

WINS אתה חייב בכל מקרה כל עוד אין לך רשת טהורה של 2000. WINS יודע להסתדר עם כתובות דינמיות ללא שום בעיה. הרישום בWINS הוא דינמי. תתקין שרת WINS על כל מחשב 2000 SERVER עם כתובת דינמית אחרת יש לך בעיה. בשרת DHCP תכניס את השרת WINS וכל התחנות ימשכו את הIP של השרת WINS. בהצלחה Antid0t

ANTIDOT...

wins חי ברשת על NT 4 . לא נראה לי שהבעיה היא של זיהוי שמות -בכל אופן הבעיה היא מיפוי תיקיות בית לשרת ולא מקומית. kicxtart עונה על הצורך הזה ? מה זה ? על מה זה עובד ? -אתה מכיר ?

antidot

New member
--->

הוא מופיע בDHCP ? אני מצרף דוגמא קצרה לKIX שכרגע כתבתי.. אמור לעבוד אך לא בדקתי... Antid0t

חן חן על ההשקעה -תודה

רק תן לי להבין : אני אמור לשים את ה*.txt כ*.bat בספריית sysvol...scripts וזהו ?! אם זה עובד אני חייב לך :) זה מעובד ע"י התחנה או השרת ,-הפקודות שיש להם הרי שונות .. איך היית ממליץ לי ללמוד kicxtart ?

antidot

New member
--->

הקובץ מפוצל לשניים. החלק הראשון (המסומן כ LOGON.BAT) הוא הסקריפט שאתה נותן לתחנות וזה בעצם קובת BATCH רגיל שפשוט קורה לKIX ובהתאם לסוג מערכת ההפעלה מריץ סקריפטים שונים) אתה חייב לשים את הקובץ הרצה של KIX בספריה C:\WINNT\SYSVOL\sysvol\<your_domain_name>\scripts (שזה בעצם השיתוף NETLOGON) (ראה הוראות התקנה של KIX) הלק השני הוא הסקריפט של בשפה של KIX : logon_95_95.scr קראתי לו. scr זה הסיומת הדפולטית של סקריפטים של KIX. כמו כן, KIX מגיע עם כמה דוגמאות לא ראות לסקריפטים. הכתבות הבאות יכולות לעזור לך: Creating Logon Scripts with KiXtart ומסתבר שכתבו לKIX אינטרפייס גרפי: http://www.kixtart.org

antidot

New member
שיט..

הלינקים לא עברו במלואם: The KiXscripts.com Editor 1.0 beta http://appdeploy.com/cgibin/adcycle/adclick.cgi?manager=adcycle.com&gid=3&cid=5&mid=6&id=972 בקיצר: google it כלי מאוד נחמד ושימושי. Antid0t

למעלה