בעיית רזולוציה מחשב דל רזולוציה 1980X1020

Urime1

New member
בעיית רזולוציה מחשב דל רזולוציה 1980X1020

שלום,
לאחרונה קניתי מחשב מסוג דל Inspiron 5559 עם רזולוציית מסך של 1920X1020, מערכת הפעלה של וינדווס 10.

מסיבה שלא ברורה לי, כל התפריטים בכל החלונות של האפליקציות המותקנות כמו כרום או תפריטי חלונות של וינדוס קטנים נורא. בנוסף, תוכנות לא של וינדוס מראות לי טקסט לא חד (מעט מטושטש).
ניסיתי לשנות הגדרות אך לשווא - גודל פונטים , גודל תפריטים.

חיפוש בגוגל העלה את העניין שקיימת בעיית תאימות עם מחשבי רזולוציה 1980X1020 ווינדוס 10. בעיה מוכרת ללא פתרון חד משמעי.
ניסיתי לשנות רזולוציה וזה לא שיפר את המחשב.
הציעו לעדכן את תוכנת כרטיס המסך - כנל, לא עבד.
האם למישהו יש רעיון מה עליי לעשות?
במידה ואני לא ברור לגבי הבעיה אני אעלה צילום מסך.
תודה.

Y. Welis

New member
תמונת מסך תסייע

לא שמעתי על בעיה של 10 עם הרזולוציה הזו, אבל היא לעיתים נראית אכן קטנה (בעיקר אם היתה הגדלה של יותר מ-100%).

אפשר להקטין אותה ליחס הבא (1650X1050, או 1600X900), ולקבל גודל סביר יותר - אבל עם חדות פחות טובה.

לדעתי מסך של פחות מ-15 אינץ' יהיה אכן קטן מדי לרזולוציה כזו.

Urime1

New member
תודה על המענה

דבר ראשון גודל המסך שלי הוא 15.6. אכן כרגע הרזולוציה הינה על 125%, זה המומלץ ובכל אפשרות אחרת זה נראה רע.
הקטנת היחס יוצרת תמונה מטושטשת ולא טובה גם כן.

הבעיה אגב, מוכרת, נידונה הרבה בפורום שונים, אך הפתרון אינו ברור. הינה לדוגמא:
http://windows10_dpi_blurry_fix.xpexplorer.com/

מצרף תמונה שממחישה את הטישטוש.

Y. Welis

New member
מעניין. זה לא היה מוכר לי

מכל מקום זו לא בדיוק בעיה, אלא שיטה אחרת שמשמשת ב-10 לסקיילינג (יחס ההגדלה).
&nbsp
כדאי לוודא שה-10 אצלך מעודכנת לגירסה האחרונה (1607), שיצאה לפני שבוע. זה עידכון משמעותי ומשפיע, שאולי יתקן את הבעיה הזו (ויש לו עוד עידכון משנה מיום שלישי). אמור להופיע בעידכוני המערכת. המס' הנ"ל אמור להופיע ב'אודות'.
&nbsp
הטישטוש הוא בלתי נמנע בכל רזולוציה שאינה מקסימלית - כך בנויים מסכי LCD. דווקא בתמונה הוא פחות ניכר (גם איכות המסך משנה - יש הבדלים).
&nbsp
מכל מקום כדאי לוודא שהעידכונים שהזכרתי הותקנו.

למעלה