בעיית רדיאטור

• פותח הנושא eco1
  • פורסם בתאריך

eco1

New member
בעיית רדיאטור

החלקתי עם ה-GPZ,בין השאר הלך גם מכסה משאבת מים,החלפתי מכסה ,והחלפתי גם אטם,סגרתי הכל יפה עם סילקון שחור... מילאתי נוזל קירור-הנעתי -נסעתי האופנוע מתחמם,עצרתי פתחתי מיכל הנוזל כמעט ריק,חזרתי על פעולת המילוי פעמיים... האופנוע כבר לא מתחמם-יכול להיות שהגזמתי במילוי המים... הבעיה היא שכל פעם שאני עוצר ומכבה את המנוע-יורדת כמות קטנה של נוזל קירור מצינור העודפים-האם זה נורמלי?

rech

New member
גם לי היה עניין קצת דומה

אחרי שרוקנתי מים מהמערכת. יש עניין של סירקולציה, אולי זה קשור. עד שיבואו התותחים, תראה מה הם אמרו פעם. בעקר בהןדעה האחרונה

falx66

New member
ממה שזכור לי שאחרי שמיליתי נוזל ב-

ER שלי אז בימים הראשונים טפטף ואז הפסיק. למה? אין לי מושג.

TomaC

New member
נשמע שאין שום בעיה

לאחר החלפת נוזל (או סתם אם נגמר הנוזל במיכל העודפים) תמיד נשאר אויר במערכת, אשר יוצא מהפינות בהן הוא נמצא רק עם פעולת המנוע. אחרי שהאויר יוצא מהפינות- הוא "מתמקם" בחלקו העליון של הרדיאטור ו"יוצא" אל מיכל העודפים כאשר המנוע מתחמם. (כשהמנוע מתקרר חזרה "משאבים" מים חזרה ממיכל העודפים). כך בכמה הפעמים הראשונות שהמנוע מונע לאחר החלפת מים. היה לך מזל- המנוע התחמם במידה סבירה ולא מעל לתחום המותר- כך האויר יצא בהדרגה. מומלץ (ואפילו חובה) לנקז את האויר מהמערכת לפני הפעם הראשונה שמניעים את המנוע. תומר

eco1

New member
קודם כל תודה...

דבר שני-איך אני מנקז אויר מהמערכת?

TomaC

New member
ניקוז אויר

בניקוז האויר אתה חייב שהנקודה הגבוהה ביותר במערכת הקירור תהייה פתוחה (ב- GPZ זה המכסה של הרדיאטור עצמו- לא המיכל עודפים) מאחר ולנקודה הזאת יגיע כל האויר. פתח את מכסה הרדיאטור ותמלא נוזל קירור (או תערובת, בהתאם לצורך). כעת, מעט משחק עם הצינורות של הנוזל (מהמנוע לרדיאטור) ותראה את מפלס הנוזל יורד. אני אישית גם נותן למנוע לעבוד חצי דקה-דקה כשהמכסה פתוח, ומוסיף נוזל קירור כשמתחיל לרדת. לאחר מכן-דואג למלא מיכל העודפים בנוזל וניקזת 99% מהאויר. האחוז הנוסף ייצא בזמן נסיעה אל מיכל העודפים. עכשיו אין צורך להוציא אויר- הוא כבר יצא ברגע שהמנוע התחמם והתקרר חזרה. תומר

למעלה