בעיית קשב וריכוז

yairino

New member
בעיית קשב וריכוז

שלום יש לי איזושהי בעיה של לשבת. כלומר להביא את עצמי למצב של ישיבה ללמוד. זה תמיד חוזר על עצמו, בתיכון, בקורס פסיכומטרי, ועכשיו התקופה שאני הכי צריך את זה כדי להתקבל לאוניברסיטה זה עדיין קיים. זה אולי מחסום פסיכולוגי או משהו, אני לא יודע מה זה. זו לא בעיה של לעבור על החומר, זו בעיה שלפני זה- הפעולה של הישיבה. זו בעיה שתמיד חוזרת ואני לא יודע מה לעשות.

05 מיכל

New member
אין לי זמן להצחיק אנשים

אני מתייחסת ברצינות או לא מתייחסת בכלל.

yairino

New member
אוקיי אז

אם את באמת רצינית אז תודה על העצה, אבל עמידה לגמרי מוציא אותי מריכוז. סוג הבעיה שהתכוונתי הוא לא כזה, אלא הנגישות. אני מתקשה בלהביא את עצמי למצב של ללמוד.

05 מיכל

New member
שאלה:

האם זה מחסום שאחרי שאתה פורץ אותו אין יותר בעיה? כלומר, אם הצלחת כבר להתחיל - אתה נכנס ללימוד ולהפעם אין בעיה? או שגם אם הצלחת להתחיל אתה מפסיק כל רגע, מתקשה להישאר במצב למידה? האם בכלל יש מצב כזה שאתה מצליח להתחיל? אם זה רק מחסום של להתחיל, ואח"כ אתה "רץ", אז ייתכן שזה מחסום רגשי יותר. אם לא - אולי כדאי לעבור אבחון של הפרעות קשב וריכוז.

ו י ט ל

New member
קל לתת עצה ככה מהצד אבל

גם אני ככה בדיוק. הבעיה הכי כבדה זה להביא את עצמי למצב של ישיבה = החלטה שעכשיו לומדים/ שעכשיו מציירים ועוד. אמליץ לך מניסיוני. זה לא תמיד עובד, צריך ממש להיות עקשנים ולא לוותר לעצמך ורצוי גם שזה יהיה דחוף- כלומר, תאריך הגשה/ מבחן ממש בעוד כמה ימים. תעשי לך לו"ז יומי. למשל: 8- מתעוררת, 9- שותה/ אוכלת, 10- (ותכווני שעון) מתחילה ללמוד נושא X. תעשי טבלא שבועית אם יש הרבה נושאים או אם יש עבודה ארוכה ובכל כמה ימים/ יום תגדירי סיום של למידת משהו אחד. תעבדי כאילו יש לך בוס שמחכה לדיווח, כאילו יש לך דד ליין, כאילו אם לא תספיקי אז יפטרו אותך, שימי לידך שעון ותתחילי לרוץ (בישיבה כמובן). במקביל, אל תקבעי תור לרופא, אל תחפשי תוכניות בטלוויזיה, כבי את המחשב-תעשי הכל כדי לנטרל גירויים חיצוניים שיכולים להעסיק לך את המוח ולהפריע לך לשבת. גם אל תתחילי ללמוד לפני שאת דואגת שהמקום בו תשבי יהיה נוח. לא חם/ קר שלא תהיי רעבה/ צמאה, שיהיה נוח בכסא, שיהיה שקט. לי כל זה עוזר בתוספת הלחץ כשמועד ההגשה/ מבחן מתקרב. עצם העשייה שלי ברגע האחרון מכניסה אותי ללחץ וגורמת לי להכריח את עצמי להדבק לכסא מול דפים ועט ולהתחיל לחשוב ולכתוב כי אחרת...אכשל. מקווה שמשהו מזה יעזור לך. אם לא אז תני לעצמך סטירה, שטפי פנים ותשבי. בהצלחה

למעלה