בעיית קרסול

oded s8

New member
בעיית קרסול

ד"ר קרסין שלום רב! קצת רקע - לפני כחמש שנים עברתי תאונת אופנוע בה אובחן "שבר פתוח (גוסטילו 2) בפיבולה וקרע של ליגמנט דלתואיד עם פתיחת המפרק הסינטסמוטי." הפטישון החיצוני קובע ע"י פלטה אשר הוצאה כעבור כשנה. נכון להיום לאחר צילום קרסול נכתב " נראים שינויים ניוונים קשים במפרק הקרסול עם היווצרות ניכרת של המרווח המפרקי. שינויים סקלרוטים וטלר ספור" בצילום רנטגן רואים את שתי עצמות המפרק של הקרסול יושבות אחת על השנייה ללא מרווח בינהן. לפני למעלה משנה נאמר לי ששלוש אופציות עומדות בפניי לגביי בעיית הקרסול: 1. ניתוח להחלפת קרסול - יחסית חדש עם החלמה לא קלה ועדיף לא לפני גיל 60 ( אני בן 38) 2. קיבוע הקרסול במסמרים (ארטרואסיס -או איך שזה נקרא) - גם לא מועדף אך אם יש כאבים חזקים האופצייה פתוחה 3. משיכת המצב הקיים (אופציה מועדפת כל עוד אני יכול לשאת בכאב) לגבי הזרקת סחוס נאמר לי שאין זה רלוונטי עבורי מכיוון שצריך שיהיה קצת סחוס על מנת שההזרקה תתפוס. ניסיתי מדרסים מיוחדים -נווה ואברבוך, נעלי אפוס, מוצרים של ניקן, מגה גלופגס במשך שנים... מצבי רק מחמיר עם הזמן. אני מקפיד לשחות 3 פעמים בשבוע . בשבועות האחרונים אני חש בכאבים חזקים, המאלצים אותי לצלוע, לקפוץ על רגל אחת (הרגל התקינה)... פעם ראשונה בחיי אני מרגיש חסר אונים עקב הכאבים והבעייה בתפקוד בנוסף לכך באותה רגל בה הבעייה בקרסול מאובחן קרע במינסקוס וברצועה שבברך, בברך השנייה עברתי אורטוסקופיה עקב קרע במינסקוס לפני שנה. האם יש דרך פתרון אחרת מהאופציות הנ"ל????? מוכן לנסות כל דבר שיוכל לשפר את מצבי !!!!! אודה לתשובתך בברכה, עודד

נזק לקרסול

אלו האפשרויות, ניתוח לאיחוי מפרק הקרסול לרוב מביא לתפקוד טוב וללא כאב אך גורם לאיבוד התנועות של הקרסול. להחלפת קרסול באמת אין נסיון גדול, אך היתרון שאם הניתוח לא מצליח תמיד ניתן להתקדם לאיחוי.

למעלה