בעיית קפיצות

vg04285

New member
בעיית קפיצות

הי,
יש לי בעיה של קפיצות עם הכלב.. לא על אנשים(אלא אם יש להם חתול על הידיים), אלא על השיש/שולחן(עם שתי רגליים, כלב בינוני) ובעייה נוספת של קפיצות על הדלת ומתחיל לגרד אותהעם הרגליים הקדמיות(לפעמים גם על המקרר/רצפה/ארון) - וזו בעיה גדולה יותר כי אני עומד לעבור איתו לדירה עם דלתות זכוכית, ויש לו משקל ככה שאני מפחד שבקפיצה הוא ישבור ויפצע.

איך אפשר לעבוד על זה?
הוא כבר אחרי אילוף(שלא התברר כמוצלח במיוחד), וקצת קשה קליטה בלשון המעטה.

Yukita

Active member
מנהל
למה האילוף

לא התברר כמוצלח? מה ניסיתם להשיג, איך עבדו על זה?

מתי הקפיצות קורות?

האם הכלב קופץ גם כשיש מישהו בבית או רק שהוא לבדו?

במידה והוא קופץ כשהוא לבד יש לתחמו, ובמקביל כשאתם בבית ליצור סיטואציות בעצמכם כדי שלא יתפוס אתכם לא מוכנים, שהוא קופץ יש לתקנו ולחזק אותו שהוא למטה.
אני מתבסס על זה שאמרת שהכלב אחרי אילוף , יכול להיות שצריך לעבוד עוד על המשמעת והסמכות באופן כללי.

vg04285

New member
האילוף לא מוצלח

כי הכלב בעקומת למידה מאוד נמוכה.. אני מדבר על מצב של ארבעה חודשים מאז הפנסיון ועובדה יומיומית ואין משהו משמעותי. עדיין בעיות צרכים ומשמעת ולא מקשיב לשב בוא וכו..
הכלב קופץ גם בבית, ומורידים ונותנים חטיפים וחיזוקים כבר תקופה ואין שום התקדמות בנושא.
וגם הקפיצה על הדלתות שהוא מתחיל לשרוט אותן. איך אמורים לעשות עם זה משהו בכלל.

הוא שורט דלתות רק כשהוא לבד?

לפי מה שאני מבין ממך הכלב עבר אילוף בתנאי פנסיון, נכון?

נשמע לי שצריך לעבוד יותר על הסמכות שלכם מולו.
לגבי שריטת הדלתות צריך לבדוק ממה זה נובע, האם מחוסר משמעת?האם מחרדה?

vg04285

New member
לא כשהוא לבד

כן, הוא היה בפנסיון.
ושורט דלתות כשנמצא עם אנשים בחדר(ולוא דוקא דלת, גם את הארון והמקרר אבל מהצד שלהם..).

אז כנראה מחפש תשומת לב

אתה צריך לעבוד איתו על המשמעת , לחזק את חמשת הפקודות הבסיסיות שלמד בפנסיון למד אותו גבולות וחוקים בבית.

הבעיה שלך נשמעת בהחלט פתירה

למעלה