בעיית צרכים

vg04285

New member
בעיית צרכים

שלום,
אני כבר אובד עצות לגבי התנהלות הצרכים של הכלבה. היא היתה באילוף בפנסיון, המשיכה בבית, ובכלל כבר התחילה להראות מגמה חיובית. עכשיו היא היתה שבועיים על סטרואדים שהגבירו את השתן, אז היא עשתה בבית והבנתי. אבל עכשיו היא לא מוכנה לעשות בחוץ. אתמול היא התחילה לעשות צואה בבית, הוצאתי אותה באמצע היא לא המשיכה, חזרה לכלוב שלה(השיטה הומלצה על ידי המאלף), מאז יצאה עוד כמה פעמים, אכלה, ובטיול האחרון עשתה קצת בחוץ. נתתי לה אחרי הטיול להסתובב קצת בבית ואז היא הוציאה את כל מה שהיה לה(שתן וצואה, למרות שכן עשתה בחוץ), שלא לדבר על הז שכל דבר בחוץ מסיח את דעתה..
מה עושים עם כלבה כזו שמוכנה לעשות רק בבית?ניסיתי את כל הדרכים היפות והטובות של המאלף ללא הצלחה. מה הלאה?
היא בת עשרה חודשים אגב.

DogsPCI

New member
נשמע לא פשוט בכלל ....

לדעתי אין לך מנוס לאשר להקבל שוב עזרה ממישהו. אני לא באמת "חזק" בנושאים אלה של צרכים, מה שאני הייתי עושה זה מוצא מקום בו היא יכולה לחיות לתקופה כשהי בעיקר נמצאת בחוץ (ובמקום, כמובן מדובר בפנסיון טוב), ולתת לה תקופה בה היא תעשה צרכים בחוץ כי אין איפה אחר לעשות אותם, ואז בהדרגה מחפש מה הדברים שמפריעים לה בחיים - גם אם הם לא קשורים בצרכים ישירות, ועובד עליהם. ולעם הזמן מנסה לעשות התקדמות הדדרגתית להחזיר אותה למצב של בית וחוץ תוך "חינוך-לצרכים מחדש".

מקווה שתמצא עזרה טובה, ומישהו שאכן יש לו ניסיון בנושא זה. על פניו נראה לי שיש בעיה שהיא מבר ללהתאפק, מה גם שיתכן ועדיין מצבה הרפואי או התרופות שהיא קיבלה משפיעים. בקיצור, הייתי עושה פסק-זמן מלנסות לפתור משהו ומלעבוד על משהו, ורק פועל ליצור לה סביבה בה היא לא יכולה לטעות, ולהרגיל אותה מחדש שאפשר ורצוי לעשות צרכים בחוץ.

בהצלחה.

למעלה