בעיית פרקטיקה?!

irisas

New member
בעיית פרקטיקה?!

שלום רב, האני חדשה בפורום אך אשמח לקבל עזרה או תשובה. יש לי ילד בקרוב בן 6 והיון ה יינו באבחון אצל מרפה בדיבור. לטענתה לילד יש בעייה בפרקטיקה - הוא חכם מאוד ויודע המון דברים חשובים וגדלוים אך לא יכול להגיד משהו פשוט ולא מורכב לדוגמה המאבחנת הראתה לו תמונה של ילדה שמנגנת בכינור עם קולב ושאלה אותו מה לא בסדר, בני ענה כי הקשת של כינור עשויה מזנב סוס אך רק אחרי הרבה ניסיונות הצליח להגיד שהילה טועה . המאבחנת הגדירה אותו " מחשב" יודע הרבה זברים אך לא מצליח לךענות על הנקודה ששואלי אותו בדיוק?? האם דבר כזה מוכר לכם? האם זה חילק מלקות למידה מסויימת? היכן ניתן למצא חומרים , מאמרים, אתרים בנושא? דרכי טיפול אפשריות. האמת שאני במבוהלת מאוד מאז האבחוןהבוקר. אשמח לתשובה על ידי משתתפי הפורום ועל ידי מנהלת הפורום. תודה ושבת שלום

צריכה עוד מידע כדי לנסות לסייע

איריס שלום וברכה, מהתאור שלך את דברי קלינאית התקשורת (כך קוראים לאשת המקצוע שהיית אצלה), קשה להבין מה הרקע לאבחון ומהן מסקנות האבחון. מדוע לא תבקשי מהקלינאית שיחה רק שלה איתך ועם האב, ותשאלי את כל שאלותייך אז? מי שלח אותך לאבחון של קלינאית התקשורת? איפה טופל בנך עד היום? האם יש בידך סיכום אבחון כתוב? מה הקלינאית המליצה לכם לעשות בנוגע לטיפול בבנך? מכיוון שאין לי מושג על איזה קושי בדיוק מדובר, ומה הרקע לאבחון, קשה לי לענות על יתר שאלותייך. אם תעני ותרחיבי, מבטיחה לנסות. בברכה שרון

irisas

New member
בעיית פרקטיקה

תחילה, הרבה תודה על התשובה המהירה והרצון לסייע!!! אז ככה: בני נמצא בגן חובה, הגננת חשבה שנכון לשלוח אותו לאבחון אצל מרפה בדיבור כי ההגיה שלו , לעיתים, קצת רפוייה. יש לו טונוס כללי נמוך ( מוטוריקה גסה ממש לא טובה) וגם באזור הפה הוא מדבר בצורה " כושלת" ( זו ההגדרה שלי) בעקבות רצון הגננת וגם תחושה שלי שנכון לבצע לו אבחונים לפני כיתה א' הגענו למרפה בדיבור ולאחר שעתיים שלמות של אבחון היא אמרה שייש לו בעיה של פרקטיקה. בני עד היום לא טופל בשום מקום - כי אף אחד לא חשב שייש צורך. ועדיין אין לי את הסיכום בכתב. הקלינאית תקשורת המליצה על הרבה תשומת לב שלנו לעיניין וגם אמרה שייש "מעט קלינאי תקשורת שידעו בדיוק כיצד לעבוד איתו ולא ישחקו איתו סתם בלטו". אני לא יודעת אם למישהו מכם היתה כזו תחושה אבל ברור לי לחלוטיון שהבן שלי הוא לא ככל הילדים - אין לי ספק כי הוא אחר ואין לי מושג על מה להצביע בדיוק. הוא ילד מאוד נעים, חביב, מנומס, חכם ונבון ןאוצר המילים שלו והידע הכללי שלו הוא מעבר לרמתו. אך הוא לא ככול הילדים, הוא יכול להשתולל איתם בגן אך מאיגך הוא יכול לשבת בפינת הספר ולעיין בספרים כשכל הילדים בחצר נהנים. כמו שאמרתי המוטוריקה הגסה שלו " לא מי יודע מה", הוא לא ממש נהנה בחוג לג'ודו שאליו אני מכריחה אותו ללכת כי קשה לו לבצע את כל המטלות הפיסיות הוא מסוג הילדים שמעניש את עצמו - נמשע מוזר אני יודעת אך אני יכולה למצא אותו בפינת הבית - וכשאני שואלת למעשיו הוא אומר כי הוא הציק לאחותו וגרם לה לבכות לכן הוא בעונש. הוא מצתעניים בדברים מאוד לא מחוברים לגילו - הוא יודע הכל על גוף האדם, דינוזוארים, כוכבי לכת ומזג האוויר וזאת ללא דחיפה ממשית שלנו. אז סליחה על ההשתפכות. הרבה תודה לתגובתך שרון. .

בעיית פרקטיקה?

איריס, לאחר שקראתי את דברייך אני חושבת שבנך צריך לעבור אבחון מקיף יותר מזה של קלינאית התקשורת, אבחון שבו מעורבים כמה אנשי מקצוע, כמו רופא/ה התפתחותי/ת או נוירולוג/ית התפתחותי/ת, מרפא/ה בעיסוק, קלינאי/ת תקשורת, פסיכולוג/ית וכן הלאה. את זכאית לקבל שירות זה במסגרת המכונים להתפתחות הילד של קופת החולים שלך. מה איזור מגורייך? בינתיים, עד שתקבלי תור לשם, בהחלט כדאי לנסות ולמצוא קלינאית תקשורת טובה, ש"לא רק תשחק איתו לוטו", למרות שלוטו הוא כלי טיפולי טוב ככל כלי אחר, אם עושים בו שימוש נכון... ולהתחיל בטיפול, כדי לא לבזבז זמן. אנחנו ממש לפני פסח,ואין ממש זמן עד סוף השנה. אם בנך זקוק לעזרה, ויהיה זקוק לה במהלך כתה א', יש להגיע דרך פסיכולוג של השירות הפסיכולוגי, העורך את אבחוני ההתאמה לכתה א', לועדת שילוב בבית ספרו העתידי, כדי לקבל את הסיוע המתראים. בברכה שרון

irisas

New member
פרקטיקה - המשך,

תחילה - שוב תודה על התגובה. מה זיהת בדברים שסיפרתי שהוביל אותך למסקנה כי יש צורך באבחון מקיף? אשמח לדעת מה נראה לך כבעייתי מאוד. הילד עבר אבחון אצל מרפאה בעיסוק ביום א' הקרוב נקבל את המסקנות שלה אבל אחד הדברים הברורים זה שהמוטוריקה הגסה שלו לא טובה = בשא המבחנים - זהיוי עמצים, סדרות, וכל שאר המבחנים הוא הגיע לתוצאות דיי טובות לגבי רופא התפתחותת וניורולוג - הרופאת ילדים שלו היא רופה המתמחה בהתתחות הילד , גנטיקה ועוד שאר ירקות ולאורך השנים היא ביטלה את חששותי ואמרה שהכל בסדר איתו . לגבי ניורולוג, רניורלוג ראה אותו מרגע היוולדו עד גיל שנתיים ( עקב ראש גדול) כנ"ל גם כאן שחררו אותנו ללא בעיה. פסיכולוג הכן לא ראה אותו ואני באמת אפנה לאחד. תודה שוב על התגובה. איריס

למעלה