בעיית פיפי

בעיית פיפי

לפני כחודש חתולה שאני מאכילה באופן קבוע הגיע אלי עם עין פצועה. חתולה מדהימה, חברותית ואוהבת פינוק (החתולה הלבנה בתמונה).
הוטרינר אמר שנצטרך לאשפז אותה למשך 3 שבועות אז החלטנו להשאירה איתנו בבית ולתת לה את כל התרופות שהייתה צריכה. יש לנו כבר חתולה אחת שיש לה ארגז חול משלה. אנחנו גרים בבית משותף לכן אין חצר, ונאלצנו לאלתר מקופסת נעליים גדולה ארגז חול בשביל פינוקי (החתולה הפצועה). בהתחלה היינו עוקבים אחריה לראות מתי היא צריכה להשתין והיינו פשוט מניחים אותה שם עד שהיא הייתה משתינה. הבעיה היא שלמרות שהיא הבינה איפה היא אמורה לעשות את צריכה (היא אפילו עשתה קקי כמה פעמים בתוך עציץ עם אדמה) היא עדין לפעמים משתינה על המיטה. אנחנו כל הזמן צריכים להיות עירניים ולפקוח עליה עין, ולמרות שהיא עושה לפעמים בארגז המאולתר היא עדין עושה על המיטה! יכול להיות שהיא מריחה את הריח של הפיפי מפעמים קודמות למרות שניקיתי ובגלל זה היא חוזרת לעשות שם? אולי צריך להחליף סוג חול? התייעצתי עם מישהי שאמרה לשמור על הארגז נקי ככל האפשר וככה היא תלך לעשות. לא עוזר. מה עוד אפשר לעשות??? הריח פשוט סיוט!!! תודה מראש על העזרה.

dimitrygo

Active member
מנהל
לדעתי כדאי מאוד לקנות לה ארגז חול גדול משלה,

זאת לא השקעה כ"כ גדולה ובטוח זה הרבה יותר טוב מהבלגן שהיא עושה כרגע. בנוסף בתור התחלה כדאי להשתמש בחול/אדמה מבחוץ ולא בחול יעודי כדי שהיא תבין יותר טוב שזה ה"מקום". אחרכך בהדרגה אפשר לערבב עם חול מתגבש.

רעיון נוסף

קודם כל, כל הכבוד לכם על הטיפול המסור והאכפתיות. זה מקסים לקרוא על אנשים כמוכם וזה ממש לא מובן מאליו. אתם מקסימים. שנית, מנסיוני מדובר באיתות מצוקה ולא בבעייה של ארגז צרכים. משהוא מציק לה וזה לא הריח של הפיפי במיטה. היא יודעת איפה לעשות פיפי אבל היא סובלת. ממה? אולי משהוא רפואי (בפעם הבאה אצל הוטרינר שיבדוק אותה יסודי). האם היא שמנה במיוחד? זה יכול להביא לבעיות רפואיות. לי היה חתול מקסים שסבל ממשהוא ולכן במשך שלושה חודשים עשה פיפי על הספה (לא עזר שהחלפתי סוג חול, הוספתי ארגזי צרכים ועוד..) הסרחון היה בשמים והסבל של כולם היה נוראי. אני מציעה לך הצעות קצת מוזרות, אבל אולי אחרת מהן תעזור ותחסוך לך את הסבל וגם כסף רב. לא תמיד ניתן להסביר כל דבר ולפעמים צריך לפעול רק בשיטת "נעשה ונשמע"... צר לי שאין לי הסברים מלומדים, אלא רק דברים שעבדו אצלי בעבר במקרים דומים. 1. כמו שאמרתי בדיקה רפואית 2. למשך כמה ימים, על אף העלות הכספית, להאכיל רק באוכל רטוב. לפעמים זה עוזר לפתור בעיות רפואיות שמציקות לחתול ושאולי את לא יודעת מה בדיוק הבעייה, אבל האוכל יפתור את זה. אחרי כמה זמן, אם זה עוזר, תחזרי לאוכל יבש, אבל תמשיכי לתת אוכל רטוב. 3. האם אתם מאפשרים לה להשתמש בארגז של החתולה השנייה או שכל פעם שהיא נגשת אליו אתם מבריחים אותה משם? אין בעייה ששני חתולים ישתמשו באותו ארגז. 4. האם התערבתם יותר מדי במריבות הטריטורייה בין החתולות? פיפי על המיטה הוא גם שיטה לסימון טריטוריה. אל תתערבו במריבות בינהן, תנו להן לריב ולהגדיר מי השולטת והדומיננטית ומי החלשה יותר במערכת היחסים (גם אם זו תהייה חתולת הבית שלכם). אל תתערבו במריבות שלהן, גם אם הן עזות, רוב הסיכויים שאחרי שהן תגדרנה את מערכת היחסים שלהן, יהיה להן יותר קל. תעדכנו מה עובד ונראה איך ניתן עוד לעזור. בהצלחה.

תודה רבה לשתיכן על התגובה

פושקין, החתולה שחיה אצלי כבר הרבה זמן הייתה במצב רוח קצת מתוסכל אבל מהר מאוד היא התרגלה אליה. הן לא ניסו לריב אף פעם, פושקין רק ייללה עליה קצת ופינוקי ממש מנסה להתיידד איתה ככה שאני לא חושבת שהן יריבו, אלא רק יהיו ביחסים קרירים.. לפי מה ששמתי לב פינוקי מייללת לפני שהיא צריכה להשתין ואז כשהיא הולכת לארגז היא משתינה המון. נראה לי שהיא משתינה רק פעם אחת ביום והיא פשוט מתאפקת.. ניסינו לגרום לה להשתמש בארגז של פושקין אבל הוא סגור עם דלת כזאת והיא מפחדת להכנס. היא השמינה בתקופה האחרונה שהייתה אצלנו, אבל לא באופן קיצוני. היא נראית עכשיו בריאה וכבר לא מרגישים לה את העצמות. אני אנסה להשתמש בעצות שלכן, ואנחנו צריכים באמת ללכת איתה לביקור אצל הווטרינר שיבדוק לה את העין. תודה רבה

למעלה