בעיית פטריות

yuval123221

New member
בעיית פטריות

שלום

אתמול רשמתי פה שאלה וכתבתי שצמחה לי פטרייה באחד העציצים. (מצורף קישור לתמונה של קופסה דומה לשלי, אבל בשלי יש בגג הקופסה שני פתחים שאני פותח וסוגר פעמיים ביום למשך כשלושת רבעי שעה ועוד 10 חורים בקוטר כ-1 ס"מ בכל צד של הקופסה (בחלק של הפלסטיק השקוף)
יש לי שתי קופסאות כאלה והיום רציתי לבדוק אם סופסוף התות שדה שלא גדל לי התחיל לצמוח קצת ואני רואה 2 פטריות כמו שראיתי אתמול בקופסה השנייה.
מאיפה לעזאזל הן הגיעו לשם?
יש לי שפריצר (מצורף קישור לתמונה שלו) שאני מחליף את המים שבו כל 4-5 ימים ואני כמעט כל יום משפריץ על דפנות הקופסאות. ייתכן שזה בגלל שאני לא מחליף בו את המים מספיק?
אם זה לא קשור, למה זה יכול להיות קשור?
אם זה יכול קשור - הקופסאות אחת ליד השנייה, החורים שפתוחים בשתיהן כל הזמנים שנמצאים בדפנות הקופסה לא אחד מול השני אצל הקופסאות וכל יום אני פותח את החורים בגג הקופסה באותו זמן. בנוסף גם האדמה בעציץ לחה ולא רטובה, הרבה פחות מהעציץ שרשמתי עליו אתמול שצמחה בו פטרייה, אבל אני כמעט לא צריך להשקות את העציצים, נראה לי שהמים פשוט לא מתאדים החוצה, אם מתאדים ונופלים חזרה. אני משקה אחת ל4-5 ימים.
כיפת הפטריה הגדולה יותר היא בקוטר 0.4-0.5 ס"מ.
מצורפות תמונות של הפטריה.

תודה!

טלי1121

New member
פיטריות כאלה מגיעות עם התערובת. אם זו תערובת

שמכילה קומפוסט כלשהו בתוספת לחות קבועה, גורמת לצמיחת הפטריות.
כשמשרישים ייחורים או זורעים נבטים במגש הנבטה מומלץ להשתמש בתערובת ללא חומרים אורגנים בכלל בדיוק מהסיבה הזאת של גדילת פיטריות.
אני משתמשת להשרשה והנבטה במים קרים שעברו הרתחה. השקיה אחת בשתילה ובזריעה ואז סגירת מגש ההנבטה. פתיחה קצרה של דקה שתיים בימים חמים לאיוורור וסגירה מיידית. לא מוסיפה מים אם לא צריך.

yuval123221

New member
את מתכוונת

את מתכוונת שאת משקה את האדמה במים רותחים לפני זריעה כדי להרוג פטריות וטפילים אחרים שמגיעים עם האדמה?
אבל אלה פטריות מזיקות?
יש באדמה הזאת גם פטריות וטפילים אחרים מיקרוסקופים שעלולים להזיק לצמחים\לזרעים שלי? (הזרעים של הבננות שם כבר חודש וחצי...)
אגב - אתמול הוצאתי את העציץ עם הפיטרייה ושמתי אותו בחוץ בתוך קערת מים שהמים הגיעו לגובה 2 ס"מ והיום הפטריות מתו. הן מתו בגלל יותר מדי מים או בגלל הקור או בגלל הלחות הנמוכה יותר מהלחות בקופסת השרשה שלי?

טלי1121

New member
נראה לי שאתה צריך ללמוד ל ק ר ו א !!!

תקרא שוב. כתבתי: "אני משתמשת להשרשה והנבטה במים קרים שעברו הרתחה." מה יותר ברור מזה? המים שהרתחתי לקפה התקררו, בהרתחה כל החיידקים, פיטריות וכל מה שיש במים מהברז מתו והמים עכשיו מחוטאים וסטרילים פחות או יותר. בזה אני משקה זרעים ונבטים צעירים ומשרישה ייחורים לפעמים בכוס.(כשאין לי זמן לתקוע אותם בעציצים)
הפיטריות שלך מתו קרוב לודאי כי הם חיים יום או יומיים ומיד מפזרים את הנבגים שלהם.
נבטים וזרעים שכבר זרעת ושתלת אין מה לעשות כרגע אבל להבא תשתמש בתערובת ללא חומרים אורגניים וכן, לפני הזריעה או השתילה אתה יכול למזוג על התערובת הרבה מים רותחים כדי שיהרגו את כל מי שחי שם. רק אחרי שהתערובת תתקרר לגמרי תשתול, תזרע או תתקע ייחורים. בהצלחה.

yuval123221

New member
צמחו לי היום מלא פטריות

צמחו 4 פטריות בעציץ של בננה שלא נבטה ועוד פטרייה בעציץ של פיטאיה שנבטה כבר.
הפטריות האלו מזיקות?
כדאי להעביר את הזרעי בננות לעציץ עם אדמה אחרת? (אחרי שהם שהו חודש וחצי באדמה)

yuval123221

New member
דבר נוסף

אם אני הוציא את זרעי הבננות, אחליף אדמה ויוסיף לה פרלייט זה יוריד את הרטיבות של האדמה שתהיה לחה ולא רטובה?
או אם אני הוציא את הזרעים, אשרה אותם במים עד מחר ואני אשקה את העציצים במים רותחים זה יעזור? (זה בסדר בכלל להוציא זרעי בננות מאדמה אחרי חודש וחצי שהם נמצאים בה?)

yuval123221

New member
ועודף מים מזיק לנביטה?

ולפיטאיות השכבר נבטו הפטריות מזיקות?

jeshu

New member
הצפה של מצע הגידול בגדול מזיקה לנביטה ולצמיחה הפטריות שאתה רואה רוב הסיכויים שלא מזיקות, אבל גם אם כן, לא יעזור לך להוציא אותן - מה שאתה רואה זה רק איבר הרבייה שלהן, שאר הפטריה - התפטיר - נמצא במצע הגידול.

yuval123221

New member
אם אני אוציא את הזרעים, אשקה את העציצים במים

רותחים וכשהם יתקררו אני אחזיר את הזרעים, הפטריות באדמה ימותו? (כולל הנבגים שלהן)
בעצם אם אני שם את כל העציצים בקופסת השרשה הסגורה, אז כל הזמן מתפשטים נבגים לכל העציצים?
איך זה הולך בפטריות - הנבגים נוצרים אחת לכמה זמן או מדי יום?
והם נוצרים בכמויות גדולות או קטנות?

jeshu

New member
לא וזה מעשה לא חכם אחרי שהזרעים שם תן להם לנבוט. אתה לא יודע אם אתה מפריע לתהליך נביטה או לא. אתה גם לא תצליח להרוג את כל הפטרייה\פטריות והתפטיר יגדל חזרה. בנוגע לשאלתך - קרא על רבייה בממלכת הפטריות.

הרעיון של להשקות במים שהורתחו כדי שאלה לא יעבירו פטריות הנישאות במים נשמע הגיוני, אבל קודם צריך שהמים יתקררו לפני ההשקיה. קח בחשבון שהרתחת מים מרככת אותם, כלומר מוצאיה את הסידן והמגנזיום מהם ואם אתה משתמש במצע גידול עני בנוטריינטים, סיבי קוקוס למשל, אז צריך להוסיף דשן שיכיל גם סידן ומגנזיום, אבל רק בכמויות קטנות.

למעלה