בעיית עור

מיראבלה

New member
בעיית עור

לבן שלי יש מזה מספר חודשים משהו שנראה כמו גוש מוגלה מתחת לעור. המיקום: ליד מפרק של אחת האצבעות בכף היד. הגוש הוא בצד של גב היד. צבעו של הגוש הוא צהבהב, והוא קשה למגע. הגוש לא מכאיב, אבל כשנוגעים בו זה לא נעים לבן שלי. האם זו ציסטה? מה דרכי הטיפול המומלצות? האם יש פתרון אלטרנטיבי או שעלי לפנות לרופא עור? תודה מראש, מיראבלה

מיראבלה

New member
אולי בכל זאת

מישהו? משהו? מק
תודה מראש, מיראבלה

freearth10

New member
גוש מוגלתי

אז כפי שאת כבר מבינה הטיפול האלטרנטיבי לא מטפל (רק)נקודתית ולכן קשה לי לתת לך מענה של תלכי איתו לטיפול הזה או לטיפול אחר. כדי שאני אוכל לנסות לעזור לך למקד את הבעיה אז תנסי לתת פרטים קצת יותר מדוייקים: באיזה יד מדובר, באיזה אצבע, באיזה פרק? האם הוא סובל גם מבעיות הקשורות לריאה: שיעול, אסטמה, בעיות בסינוסים? האם הצבע אותו הוא לא אוהב הוא ירוק? האם יש לכם בבית חתול או שהילד אוהב חתולים? אם יותר נוח לך לענות לי במסר - אז את מוזמנת. מאיה

מיראבלה

New member
תשובות

מאיה, אין לי בעיה לתת פרטים בפורום. הגוש נמצא באצבע של יד שמאל (הילד ימני). המפרק הוא המפרק הראשי באצבע עצמה. כלומר באצבע עצמה יש 2 מפרקים ובנוסף ישנו מפרק של בסיס האצבע. אז זה המפרק שקרוב יותר לבסיס האצבע (אבל לא הבסיס עצמו) והרחוק מהציפורן. בעיות נשימה: היתה לו אסטמה ספסטית עד גיל 4. מאז עברו אי אלו שנים ואין לו בעיות נשימה כיום. ירוק מבחינתו הוא צבע "פרווה": לא אוהב לא שונא. אין לנו חתול והוא גם לא מגדיר עצמו כאוהב חתולים. אבל גם לא שונא אותם. אם התשובות יכולות לעזור לי למקד את הבעיה - אני אשמח. שרון, את צודקת בעניין ההקפצות ואני מצטערת. היתה בעיה בתפוז שבאותו זמן שניסיתי להקפיץ: התגובות לא נקלטו אלא הוצגו זמן רב לאחר מכן (כנראה בעיה בשרת של תפוז). ראיתי את אותה תופעה גם בתגובות משוכפלות של אחרים בפורומים אחרים. ולעניין הרפואה המשלימה: אני מאמינה ביכולתה של הרפואה המשלימה, בעיקר לאחר שראיתי הצלחות בתחום. השאלה שלי בעצם היתה האם רפואה משלימה יכולה לעזור. כי עד עכשיו במקרים דומים, הכרתי רק את דרכה של הרפואה הקונבנציונלית, כלומר: רופא עור. מתשובתך אני מבינה - שאכן הרפואה המשלימה יכולה לעזור. ולכולם, ברור לי שבפורום אינכם יכולים לתת תשובה מדוייקת מבלי להכיר את המטופל וקשר גוף-נפש שלו. אני מחפשת כיוון פתרון, זה הכל. תודה לכם, מיראבלה

freearth10

New member
אני מניחה שמדובר באצבע המורה

(כי לא ממש ענית על איזו אצבע מדובר), אבל תקני אותי אם אני טועה. זה די מתיישב עם האסטמה שהיתה לו, אך מאחר שכאן הוא לא הצליח לקבוע את גבולותיו זה בא לידי ביטוי בנוקשות מתחת לעור, כאילו שמשהו מאוד נוקשה צץ לו מתחת לעור וזה מאוד לא נעים לו. כמובן שכל בעיה יש לה את ההקשרים של גוף נפש ולכן עדיף לא רק לנסות ולהבין מה הבעיה, כי זה בין כה וכה לא יעזור אם הילד לא הבין זאת לבד אלא לגשת פיזית למטפל. מאיה

בעיית עור

מיראבלה יקרה ראשית, הערה טכנית, כרגע אין מנהל לפורום, ואין אפשרות למחוק הודעות, כך שאם תוכלי, נסי להמעיט בהקפצות. שנית, לשאלתך, בעיית העור שאת מתארת יכולה להיות המון דברים. ממש בלתי אפשרי לדעת מבלי לראות במה מדובר. בנוסף, הגולה הצהובה שאת מתארת, מחוברת לידו של ילדך, וכדי לעזור לו, יש להכירו, ולטפל בו - כולו, שכן זוהי דרכה של הרפואה המשלימה. תרופת הסבתא שאני יכולה להציע היא אמבטיות חמימות לגולה, וליד אליה היא מחוברת... ואם זה לא עובר, כדאי לפנות למטפל! בברכה וחג שמח שרון

TaiJiDragon

New member
בעיית עור

מיראבלה, קיים ניסיון קליני עשיר לרפואה סינית מסורתית בטיפול במחלות עור. אחד הניסיות המעניינים ביותר קורים היום ... במחלקת עור בבה"ח תה"ש . במחלקה עובד מטפל בין הותיקים בארץ ששמו דודי פרלה וההתמחות שלו היא אכן בעור. פנה אליי (הדרקון לא רוצה לפגוע ברגשות המטפלים האחרים) [email protected] או דרך מסר ואתן לך את פרטיו. דרקון

למעלה