בעיית עורבים

Yellow Bimba

New member
בעיית עורבים

שלום לכולם, יש לי מספר עדניות בחוץ שעוברות התעללות ע"י עורב תרדן. גם אחרי פיזור פלפלפ וצ'ילי העורב ממשיך להשתעשע. יש למישהו הצעות?

shlumbergera

New member
ניסיון:לתקוע באדמת האדניות שיכים.רק

צריך ארוכים יותר מאלה המקובלים לצליית בשר. ורצוי גם ממתכת. ליצור שטח מלא קוצים.

gitta

New member
עוד הצעה, יותר אסתטית

תשים מראות בכיון הפונה החוצה, כך שהעורב יראה בהן את עצמו, יחשוב שזה עורב אחר וישכח מהאדניות שלך. רעיון יצירתי יותר מדי? תנסה ותדווח...

עדנה4

New member
אוי, גיטה, זה מעניין. תספר לנו מה

יקרה עם המראות האלה. אולי הוא ירצה לתקוף אותן?

gitta

New member
תספרי, לא תספר

ידוע שעורבים מאוד אוהבים דברים נוצצים. אם עורב ייתקל במראה הוא ינסה לקחת אותה לקן שלו, ויחשוב שהביא תכשיט יפה לרעייתו
. אולי המראה תעניין אותו יותר מהצמחים
נוסף למראות אפשר לפזר דברים נוצצים נוספים, לא חדים, שלא יפצעו את "העורב הלקחן" (ה"גנב" בלשון עדינה. יש יצירה מוסיקלית ידועה בשם זה).

shlumbergera

New member
ניסית את זה?ומה קרה?לפני כמה זמן

סיפרו כאן על הברחת עורבים מציקנים ע"י תלית פגר של עורב באזור שממנו רוצים להרחיק אותם. אבל איך משיגים פגר של עורב? אני זוכרת שרן פאוקר הודיע על אפשרות כזו.

gitta

New member
אני לא מגרשת את העורבים

כי יש לי דיבור איתם
באמת. לפעמים הם נעמדים קרוב אלי על קצה ענף ומסתכלים לי ישר בעיניים. הם מסתכלים קדימה, כמו בני אדם, ולא מהצד כמו תרנגולות למשל. בחורף האכלתי אותם בזמן סופות הגשם והקור. אותם ואת כל הציפורים, כל דכפין. העורבים הם ה"גאונים" בקרב הציפורים, ואפשר בקלות ללמד אותם דברים פשוטים (לא אוהבת את המילה לאלף). תאהבי אותם, הם יתקרבו אלייך ויקשיבו לכל מה שתגידי להם בפועל, בפה, או במחשבה עם תנועות ידיים להמחשה. כשעורב פראי כזה יבין אותך, תרגישי מה זה להיות אחת עם הטבע.

shlumbergera

New member
את מוזמנת לדבר עם העורבים "שלי"

ולהסביר להם שלא יפה לתקוף את הכלבים שלי. כולנו משפחה אחת
אני מאד אוהבת עורבים. מאז ילדותי מדברת איתם. התחלתי להסתייג מהם כשתקפו אותי ואת הכלבה שלי, כשטילנו תחת עצים שבהם קיננו. ויש בעייה אחת קטנה: ב 20 השנים האחרונות הם התרבו ללא כל פרופורציה למיקומם הטבעי. כל זאת בגלל האשפה הפתוחה שבני האדם זורקים והיות ואין להם אויבים טבעיים. בדרום הארץ מחסלים אותם. ברשיון
ומה דעתך על העורבנים?

gitta

New member
העורבים שלי איימו רק פעם אחת

על הכלבה שלי, וזה אחרי שהיא העזה לנבוח עליהם. היא היתה גורה ולא הבינה עם מי יש לה עסק
אבל מאז היא גדלה והבינה. הם ממש לא תקפו אותה אלא רק עשו מעליה יעף הפחדה (באז בשפת הטייסים). שתדע לה שהם יכולים לעוף והיא לא. דעתי על העורבנים טובה. במיוחד על הסוג היותר רגוע הנמצא בסביבה בשנים האחרונות. לפני כן היה עורבני חצוף וצווחני, שקולותיו החדים הרעידו כל מי ששמע, כולל אותי. אבל הוא היה מאוד חכם, והתייצב כל יום לשעת הקפה בגינה, שמא תיפול איזו עוגה בחלקו. היה כמעט בן משפחה
אבל חורף אחד נעלמו עקבותיו ובמקומו יש לנו כאן עורבנים קטנים ואהבלים, שאפילו לא הבחינו בקיומם של בני האדם.

shlumbergera

New member
העורבנים מגיעים לכאן ע"מ לטרוף את

ביצי ציפורי השיר. יש כאן כמה קינים במקומות קבועים. אני מגוננת עליהם בכל מיני אמצעי הסוואה. לא תמיד זה מצליח. הכלבים שלי רודפים אחרי העורבים ברחבי השדות והמטעים. נראה לי שהם מנהלים פנקסנות ישנה ביניהם

r66

New member
עורבים בד"כ גומלים לפי העניין

לטוב ולרע

gitta

New member
כל היקום פועל ככה ../images/Emo13.gif

כל גורם, חי צומח או דומם, פיסי או מתפיזי, כולם גומלים לפי העניין, לטוב או לרע. משפט קצר ולעניין שממצה פילוסופיה רבת היקף. זה טבע היקום, כפי שלמדתי וגם כפי שאמי היקרה לימדה אותי, "לפי הקריאה שלנו אל תוך היער כך עונה לנו ההד." r66 אישה חכמה.

למעלה