בעיית ספירה...

דנה^^

New member
בעיית ספירה...

טוב יש לי בעייה קטנטונת, בימים האחרונים רציתי לחזור על המצב שהייתי בו אבל לספור בכפולות של 2 כבר לא עוזר לי.. או שאני זוכרת את זה בע"פ ואז זה משעמם, וכשאני המשכתי והגעתי לאלפים זה פשוט עצבן.. ניסיתי גם כפולות של 3 וכו´ אבל זה התחיל לרוץ מהר למספרים גבוהים.. למישהו יש שיטת ספירה אחרת שהיא לא ספירה רגילה ומשעממת, אבל שלא תהיה יותר מדי קשה?

LucidGuess

New member
כן יש

תתחילי בספירה מ 0 עד 50 וחזרה ל 0, פעם ראשונה ספירה רגילה 0, 2, 3, ... 50, 49, 48, ... 0. פעם שניה כנ"ל אבל בדילוגים של 2 כלומר - 0, 2, 4, 6, 8 ..... אחר כך דילוגים של 3 ככה - 0, 3, 6, 9, 12 .... וכשימאס לך תחזרי שוב לספירה רגילה 0, 1, 2, 3, ..... 50, 49, 48, ... 0 LucidGuess

LucidGuess

New member
ואם את רוצה שזה יהיה יותר אפקטיבי

אז בכל פעם שאת שמה לב שהתבלבלת בספירה, את צריכה לעצור, לעשות בדיקות מציאות ולבדוק אם את חולמת ( את יכולה לדוגמה להחזיק לידך איזה שעון דיגיטלי קטן עם תאורה שבעזרתו תעשי בדיקת מציאות ) ואחרי זה תתחילי את הספירה מחדש. כלומר בכל פעם שאת מתבלבלת - בדיקות מציאות והתחלת הספירה מחדש. LucidGuess

LucidGuess

New member
לוגריתם זו פעולה הפוכה לחזקה ...

זה משהו שלומדים במתמטיקה מה עוד לא למדת את זה? באיזו כיתה את? לוגריתם זה באותה משפחה של החזקות והשורשים - אם 2 בחזקת 3 שווה 8 - אז אפשר להגיד שלוגריתם של 2 על בסיס 3 שווה 8, כלומר לוגריתם של מספר A על בסיס B זה אומר ששואלים אותך: B בחזקת מה שווה A ? והתשובה היא התוצאה של הלוגריתם. לדוגמה, כמה זה לוגריתם של 9 על בסיס 3 ? התשובה היא 2. למה? כי 3 בחזקת 2 שווה 9. הבנת? LucidGuess

LucidGuess

New member
סליחה תיקון קטן

אם 2 בחזקת 3 שווה 8 - אז אפשר להגיד שלוגריתם של 8 על בסיס 2 שווה 3. (כלומר 3 זו התשובה, כי שואלים אותך 2 בחזקת מה שווה 8, והתשובה היא כמובן 3 ) LucidGuess

דנה^^

New member
אהה אוקיי

אני בכיתה י´ ולא למדנו את זה. באיזה כיתה אתה?

LucidGuess

New member
הנה דנה תראי

( לומדים את זה בכיתה י או י"א ) תיבדקי את התמונה שצרפתי, אם עוד אי אפשר לראות אותה אז חכי 5 דקות עד שהתמונה תתעדכן. LucidGuess

למעלה