בעיית נס קפה

בעיית נס קפה

שמתי לב למשהו מוזר עם פרסקו שלי! כל פעם שאני מכינה לי נס קפה הוא מתעקש לשתות לי מהכוס, אני משאירה אותה שניה ללא השגחה וכבר הוא מלקק. זה קורה לי רק עם נס קפה, לא עם תה ולא עם חלב! יש לכם רעיונות אך למנוע את זה? לא מפריע לי שהוא שותה אבל אני לא יודעת מה זה יכול לעשות לו והוא ממש מכור, בקטע רציני! אשמח למענה

GeJuFan

New member
בעיית הקפה, מוכר מוכר. יש לי בבית

חתול שמכור קשות לקפה. אי אפשר לשתות קפה (ואצלי זה ממש לא נס אלא הפוך או אספרסו). מבלי שהחמור הקטן יצוץ לו פתאום. אני מאשימה את אמא שלי שחיזקה אצלו את ההתנהגות הזו. אם אני תופסת אותו אני עוצרת אותו, מעבר לזה משתדלת לא להשאיר את הקפה שלי ללא השגחה למרות שהדרייאק הקטן מעז לדחוף את כפו גם כשאני נמצאת קרוב לכוס. מצד שני הילד גם שותה מיץ תפוזים ככה שאני לא יודעת מה להגיד לגבי החתול.

עדיף לא לאפשר לו

בקפה (וגם בתה ובקקאו) ישנו חומר רעיל לחתולים. זה אותו חומר שבבני אדם כנראה גורם לתחושת "הייי" שמחקה התאהבות, שאומרים שיש בשוקולד. זהו רעל עצבים עבורם. המינון הרעיל אינו ידוע, וכמו שאת רואה הוא לפעמים שותה מזה קצת ולא קורה לו כלום. בכל זאת אני מעדיפה לא לקחת סיכון (ואצלנו בבית גם כאקט חינוכי אסור לחיות להתנפל ולגנוב לנו אוכל ושתיה, אבל זה כי פה בבית בני האדם הם המיעוט
). איך למנוע ממנו - בעקשנות, שצריכה להיות חזקה יותר מהעקשנות שלו. וזה קשה. אצלנו כל פעם שמישהי מהחתולות מנסה לגנוב משהו - אומרים לה "לא" ומורידים אותה מהשולחן / שיש או מרחיקים אותה מהאוכל. ברגע שהיא התרחקה - לשבח, ללטף, ואפשר לענין גם בצעצוע כלשהו (חתולה אחרת, למשל). אחרי מליון ושבע עשרה פעם - זה יתפוס! לא, באמת, זה תופס, פשוט צריך להיות עקביים, סבלניים ועקשנים בקטע הזה.

יצורה

New member
אצלי זה ככה עם הכלב

החתולים בד"כ טובלים את הכפות בקפה ומשאירים טביעות רגליים חומות, אבל הומלס? רק תשאירו כוס קפה על השולחן וכעבור חצי דקה היא תהיה ריקה והכלב יסתובב במעגלים סביב עצמו
יש כוסות עם מכסה (או כוסות קרמיקה עם מכסה גומי שנראות כמו כוסות TA בבתי קפה, או כוסות שיש להן תחתית שיכולה לשמש גם כמכסה), זה יפתור את הבעיה. או שהוא ינסה להוריד את המכסה וישפוך את הקפה. בכל מקרה - שווה ניסיון.

צפנתי

New member
גםלי יש אחת שמידי פעם טעמת את הנס קפה

וחתול ששמרתי עליו כמה שנים עד שחזר לבעליו לאחרונה שממש היה מחסל שאריות של נס קפה בליקוק כפות קדחתני. (עברתי דירה למקום מלא בזכרים שעשו לו את המוות, ולכן הוא חזר אליה, איפה ג'יימס בונד 022 שישלח לי חלקי חילוף וטלאים מהקב"א להטליא חתולים פצועים בלי לתרושש ושהם יחלימו במהירות?). אז בעיקבות הדיון גיליתי שקפאין רעיל לחתולים אבל אז ניזכרתי שהוא רעל פוטנציאלי לכל היונקים (גם לבני אדם) הכל תלוי בכמות למסת גוף. הנה דיון עם נתונים (אם כי לא מצאתי נתונים על כמויות הקפאין בנס קפה, שזה תלוי בחוזקו). הכמות הקטלנית לחתולים לפי הדיון היא 45 מ"ג קפאין לכל פאונד (453 גרם נדמה לי). חתול ששוקל 4.53 ק"ג צריך לצורך כעשר כוסות תה ביום אחד כדי להכנס לטווח סכנה או (בערך) 6 כוסות נס קפה בהכנה ממוצעת (לא חזק ולא חלש) ביום אחד. בקיצור-לפי מה שהבנתי-לא נורא כמה ליקוקים של נס קפה ביום, וגם לא שאר מקורות הקפאין (והתאופילין וכו'). שהם תה, שוקולד (שלא מומלץ מטעמים אחרים), מעדני קקאו כמו מעדן הגולן וכו'. אני לא נותנת אף אחד מאלה אבל פה ושם נחטף ליקוק, לפי מה שקראתי זה ממש לא נורא כי המנה הלטאלית היא עצומה (כנ"ל בבני אדם, שתאורטית יכולים למות מקפאין כאמור)..

למעלה