בעיית ניתוק

נ ע ה1

New member
מצטרפת לשאלה

הבת שלי ינקה בהתחלה עם פטמת סיליקון, אח"כ עברה לינוק טוב מהשד ישירות. ובימים האחרונים היא יונקת טיפה, מוציאה ומחפשת שוב. אני צריכה לדאוג שיישאר לה בפנים... יש עצה?

אלינה12

New member
מקפיצה../images/Emo78.gif

גם אצלי אותו סיפור, אני פשוט מחליפה לו תנוחות ושד וכך הוא עושה "טיולים" בין שד לשד, בין תנוחה לתנוחה עד שהוא מתחבר טוב ויונק זמן ממושך. אבל אני מקפיצה כדי לשמוע דעה מקצועית

sagitlaleche

New member
התנתקות מהשד ../images/Emo20.gif

מצטערת על האיחור בתשובה. לעתים יש שאלות שדורשות ממני מחשבה וזה לא נשלף לי מהשרוול... עמכם הסליחה
ותודה שהקפצתם את השאלה. יש תינוקות שמתנתקים בקלות מן השד, אם בגלל שהם ינקו במהירות את מה שהיו צריכים או בגלל שבגיל מסויים (סביב 3 חודשים) כל מיני גירויים גורמים להם להסתובב למקור הרעש או הגירוי ולבחון אותו (מוזיקה, וילון מתנועע ברוח ועוד). כדי לפתור את הבעיה השניה, ניתן להיניק בחדר עם מינימום גירויים. רק האמא והתינוק, לעתים חשוך או אור מעומעם, ללא וילון מתנפנף, מוזיקה או קולות מבחוץ. כשמבינים שזו "הבעיה", אפשר להחליט על המשך פעולה. אפשר להמשיך ולהיניק בחדר זה או פשוט לחזור למרכז הפעילות ולדעת שכשהתינוק ירצה לינוק, הוא יבקש. לסמוך עליו. הבעיה הראשונה, אינה בעיה בעצם. יש תינוקות שפשוט מתנתקים במהירות מהשד אחרי שקיבלו את כל צרכיהם, ויש לקחת בחשבון שעכשיו קיץ, ולעתים התינוקות זקוקים לשלוקים מהירים כדי לקבל יותר נוזלים, והנקות ארוכות יותר רק מדי פעם. לתינוק שעובר משד לשד עד שמתביית על אחד ויונק ברצינות, אפשר לנסות לסחוט קצת חלב כדי לעודד אותו לינוק מהשד, או לחכות לסימן אמיתי של רעב. לעתים הם בוכים גם כשלא נוח להם, גם כשהם צריכים לעשות פיפי או קקי ויש בכי לפני. מקווה שהתשובה ענתה לכל מי שנוספה לרשימה והקפיצה... עמכם הסליחה, שוב!

anuta13

New member
בעיית ניתוק

בוקר טוב! אני חדשה פה היות ובתי רק בת 9 ימים! אני מניקה אותה רק שיש לנו בעיה בסוף ההנקה: אני יודעת כי תינוק שבע אמור לעזוב לבד את הפטמה. בתי, כשהיא שבעה, מתחילה להזיז את הראש ולמשוך איתה את הפטמה. בסופו של דבר, אני בעצמי "שוברת" את הואקום ויוצא שאני מנתקת אותה מהשד. מה אפשר לעשות כדי שהיא תלמד לעזוב לבד את הפטמה?

sagitlaleche

New member
בעיית התנתקות מהשד ../images/Emo20.gif

ראשית, מזל טוב על התינוקת שרק נולדה. כנראה שהתינוקת שלך עדיין לא שבעה אם אלו התנועות שהיא עושה בסוף ההנקה. יכול להיות שקצב זרימת החלב בסוף ההנקה (איטי מאוד) מפריע לה והיא זקוקה לעוד. זה בסדר לנתק אותה על ידי שבירת הואקום ולהעביר לשד השני, אבל היא כנראה זקוקה לעוד, וחשוב לתת לה. סביר להניח שהיא תגדל ותלמד לעזוב לבד את השד. תני לה עוד קצת זמן ללמוד את המלאכה שנקראת "אומנות ההנקה". בהצלחה.

למעלה