בעיית מקום בדיסק

נ.ק.

New member
בעיית מקום בדיסק

שלום לפורום, יש לי במחשב דיסק של 8 מ"ב המחולק משום מה ל-4 פרטישנים של 2 מגה כל אחד. ה-C כמובן התמלא במהרה ועל אף שאני שומרת מסמכים ומתקינה יישומים על הפרטישנים האחרים, אני לא יכולה לבצע פעולות בסיסיות כמו הדפסת מסמך, שליחת אי-מייל וכו´. לאחרונה אף לא הצלחתי להתקין משחק על אחד הפרטישנים הריקים למרות שהיה בו מספיק מקום, וקיבלתי הודעה על חוסר בשטח בדיסק. מה עושים? תודה מראש, נ.

noam01234

New member
מקום בדיסק

קודם כל זה לא מגה - זה ג´יגה! שנית כמה מקום פנוי נשאר לך בכונן C ?

zuli2

New member
אז ככה.

היי הוא מחולק ל4 של 2 ג´יגה משום שאת כנראה עובדת ב FAT16, עכשיו , נסי לפנות כמה שיותר מקום מ C , ובנוסף להעביר את קובץ ההחלפה של הזכרון הוירטואלי למחיצה הכי ריקה שלך. וכמובן למחוק סל מחזור , וקוקיזים וטמפים. בהצלחה וגם להמיר ל FAT 32 יכול לעזור.

duke4you

New member
תשובה

את לא יכולה לבצע פעולות בסיסיות כיוון שאין לך מספיק מקום בכונן c, שהוא החשוב ביותר, אשר שם מתקיים הזכרון הוירטואלי. ניתן לבצע מס´ פעולות: 1. במידה ויש לך הרבה מקום במחיצה אחרת, נניח e, אפשר לשנות את מיקומו של קובץ ההחלפה (הזכרון הוירטואלי) למחיצה e, כדי להעניק יציבות למערכת. 2. לפנות מקום בכונן c, עד כמה שאפשר, הייתי ממליץ על 1 גיגה פנוי, ע"י העברת מידע למחיצות אחרות וכן ע"י מחיקת הקבצים הזמניים ע"י כניסה לדפדפן - כלים - אפשרויות אינטרנט - הגדרות - הצגת קבצים, סימון הכל ומחיקה. הערות: 1. במחיצות אחרות ניתן לנצל עד תום את המקום, כלומר עד 0 מגה פנוי, לעומת זאת בc, אסור להגיע למצב הזה. 2. אני מציע לעשות מחיצה אחת של 8 גיגה מאשר, 4 מחיצות. ככה"נ יש לך windows95 או שאת עובדת עם fat16, אשר "כפו" עליך 4 מחיצות.

למעלה