בעיית מיקרופון

בעיית מיקרופון

כאשר אני מנהלת שיחה במסנג'ר או בסקייפ במיקרופון, הצד השני תמיד מתלונן על רעשי רקע למרות שאני יכולה לשבת בחדר שקט לחלוטין. יש דרך לבדוק מה הבעיה ואולי לפתור אותה? יש לי מחשב נייד של HP תודה רבה.

liorz1984

New member
ללא נושא

ישנן שתי אפשרויות עיקריות המיקרופון או הכרטיס קול דפוקים. תנסי להחליף מיקרופון ותראי אם הבעיה עדיין קיימת. לחילופין, אם את עובדת עם וינדאוס, יש ישום קטן שנקרא Sound Recorder או משהו כזה, אפשר לגשת אליו מהתחל-עזרים-בידור-רשם הקול או איך שקוראים לזה בעברית. תנסי להקליט בלי שהמיקרופון מחובר ותראי אם רעשי הרקע נמצאים. אם יש רעשי רקע ללא מיקרופון, אז כרטיס הקול דפוק... מקווה שעזרתי, ולא החסרתי כלום

דרך הסאונד רקורדר בדקתי

אין רעשים, לפחות לא כמו שמתארים לי. בכל אופן המיקרופון מובנה בתוך המחשב כך שאין לי אפשרות להחליף. לגבי כרטיס קול - לא הבנתי איך הוא משפיע על מה שהצד השני שומע? אני שומעת שירים וצלילים במחשב בצורה טובה. תודה

../images/Emo208.gif

bar666xp

New member
תנסי להפעיל את הWISERD של הקול...

במסינג'ר לדוגמה... שם אפשר לכוון את הרמקולים והמיקרופון כדי שישמע הכי טוב שאפשר... עוד דברים שישפיעו על איכות הקול זה איכות החיבור לאינטרנט.. קו רועש וכדומה יוביל לרוחב פס צר יותר בפועל ולאיכות צליל ותמונה ירודות... לדוגמה אם החיבור הוא דרך אלחוט והקליטה היא 1MPS האיכות תהיה מעוד ירודה בהשוואה לאם החיבור יהיה 5MPS ומעלה.. {האינטרנט הבייתי בכל מקרה הוא כניראה לא יותר מ5MPS}. יש גם אופציה בדרייבר/כיווני הקול/MIC בדר"כ הניקראת NOISE SUPPRESSION בהגדרות המיקרופון עשוי לעזור גם.

תודה..

אם לא אכפת לך אשמח לקבל הסברים קצת יותר מפורטים. במסנג'ר - בדקתי בהגדרת שמע ווידאו. כתוב שם שרק אם המחוון נכנס אל האיזור הצהוב המיקרופון מכוון כהלכה, הוא נכנס לאיזור הצהוב רק כשאני ממש צועקת. (המיקרופון נמצא בחלק העליון של המסך) לגבי חיבור לאנטרנט - איכות התמונה היא דווקא בסדר. ויצא לי גם לבדוק את זה בכמה מקומות שונים כך שהחיבור הוא לא תמיד אותו חיבור ועדיין מתלוננים על רעש.. לגבי האופציה בדרייבר - אני לא מכירה, אשמח אם תוכל לכוון אותי לאן בדיוק להגיע כדי שאוכל לבדוק גם את זה. המון תודה

bar666xp

New member
תמונה = אלפי מילים

חפשי משהו בסיגנון הזה לדוגמה...

חיפוש כזה יכול להימשך.....

אין לי מושג איך אני מגיעה למקום הזה. אם אתה או מישהו אחר יכולים לעזור לי קצת יותר אני אשמח אגב, ה-V צריך להיות מסומן או לא?

bar666xp

New member
זה תלוי באיזה כ.קול יש בלוח...

ואיזה דרייבר יש לו... העיקרון של הV באופציה הזו.. למנוע רעשים כמו רעשי פידבאק ו/או רעשי רקע.

bar666xp

New member
לכל יצרן כ.קול/לוח-אם יש דרייבר..

כיום מדובר כבר הציפ על הלוח-אם. לדוגמה הציפ של Ralink ניראה כמו בתמונה לעיל... יש ציפ של ANDREA SOUNDMAX ויש כניראה עוד כמה אני ממש לא זוכר את כולם. אבל לכולם יש ביחד עם הדרייבר לוח-בקרה של הכ.קול.... ובו יופיע בין היתר האפשרות של הפחתת רעש {סביבתי}. חפשי או בלוח-בקרה של WINDOWS או בשורת מסימות איכון של SOUND {EFFECT} MANAGER או תחת השם "אודיו משולב" או SOUNDMAX וכדומה.

למעלה