בעיית מזג אויר ב-Flight Simulator

בעיית מזג אויר ב-Flight Simulator

הסימולטור המדובר הוא כמובן 2004. יש לי שאלה בקשר למזג האויר האמיתי בסימולטור. אני חדש כאן בפורום ורציתי לדעת אם יש פה אנשים שמבינים בסימולטור הזה, כי השאלה היא די רצינית... (?)

אוקיי, אז ככה...

סיטואציה: בואינג 737, גובה 26,000 רגל, כיוון 360 (Heading), מהירות מכשירית 330 (KIAS), מזג האויר הוא על פי Real World Weather. יש לציין שהמהירות המקסימלית (Vne) של המטוס היא 340 (KIAS). ע"י לחיצה על Shift+Z אני מקבל את נתוני הרוח, וכרגע לצורך ההדגמה היא 180/40 - כלומר יש לי רוח גב מדוייקת במהירות 40 קשר. לפתע פתאום, כנראה עקב העובדה המצערת שמזג האויר בסימולטור מורכב לפי אזורים, הרוח משתנה בין רגע ל-360/30, כלומר עלייה של 70 קשר במהירות מכשירית, שעל פי חישוב פשוט נותנת לנו מהירות מכשירית של 400 (KIAS). התוצאה? מן הסתם המטוס יתפרק לחתיכות. האם זה קרה למישהו? איזשהו רעיון? או שהסימולטור שלי דפוק...?

זאת אחת "הבעיות" שקיימות ...

ואכן בתקווה שישנו את זה בגרסאות שיבואו אלינו לטובה בעתיד . אכן מזג האוויר מחולק לפי אזורים , כאשר אתה עובר אזור (תזכור שאתה במטוס , מהירות גבוהה , המעבר מהיר) שינוי מזג האוויר הוא פתאומי . מייקרוסופט צריכה למתן את המעבר בעתיד , יהיה הרבה יותר מציאותי . אם המעבר יהיה בהדרגה , לנו יהיה יותר זמן לחשב מהירויות וכדומה ...

חשבתי שהבעייה טופלה

אבל זה אחד מהדברים שהודיעו כשיצאה הגרסה הזאת. אמרו שמזג האויר משתנה בצורה מתונה. טוב, אז כנראה שלא...

ezman2

New member
המלוצות

א. להתקין את המודול FSUIPC שגם שולט ומהדיר את הפרמטרים של השל המזג אוויר ב. להתקין את התוכנה ACTIVESKY שהיא תוכנה מעולה ליצירת מזגאוויר כוול יבוא מזג אוויר מהרשת.

almogogi

New member
מזג אויר

הבעיה היא לא רק באזורים אלא גם בזמן: FS9 מעדכן את מזג האויר פעם ברבע שעה. בזמן כזה מזג האויר יכול להשתנות לחלוטין (בפרט לאור העובדה שהמטוס עבר כ 100 מייל או יותר...). לא מצאתי סוויץ' ב FS9 שיאפשר לקבל עדכון מזג אויר לעיתים יותר תכופות. הפתרון הוא תכנה בשם ActiveSky שמאפשרת לעדכן את מזג האויר כל דקה. היא גם דואגת ל Smooth Transition כך שלא עוברים פתאום בבת אחת מכסוי עננים 8/8 למזג אויר בהיר ונותנת עוד כמה דברים נחמדים כמו Wake Turbolance (תנסו להמריא עם צסנה שניות אחרי המראה של 747...לא נעים). התכנה אינה חינם, אבל ממש שוה. אלון.

למעלה