בעיית מוצקים

turner11

New member
בעיית מוצקים

שלום
בני בן 9 חודשים, יונק ונמצא איתי בבית, כלומר לא במסגרת כלשהי.
הוא אף פעם לא הצטיין באכילת מוצקים, אך מה שכן- הוא התרגל לאכול פירות בבלנדר ופה ושם דייסה עם פרי ושקדייה.
השבוע ביקרתי איתו אצל נוירולוגית ילדים (על עניין רפואי אחר, תקין) והיא טענה שבגיל כזה כזה כל האוכל שלו צריך להיות מוצק וההנקה לא משביעה אותו. אני לא חושבת שהיא צודקת אבל בהחלט הייתי רוצה שהוא יאכל יותר מוצקים. כל כך הרבה פעמים הכנתי לו קציצות בשר, הודו, מרקים ולא אכל יותר מכפית שניים.
פשוט מסרב לפתוח את הפה כשרואה את הכפית (וניסיתי כמה כפיות שונות). שכשאני מניחה לו במגש הוא לוקח ביד אבל לא בידיוק אוכל אלא יותר מלכלך את עצמו והסביבה כך שבשורה התחתונה - זה לא נחשב כארוחה.

מבחינה התפתחותית - מפותח יפה לגילו אך רזה (אחוזון 3)

עד איזה גיל זה יכול להימשך ככה? זה ממש מתסכל. מתי צריך להתחיל לדאוג?
תודה

michal@gal

Active member
מנהל
אני לא רואה בעייה

זה בסדר גמור שבגיל 9 חודשים עדיין לא כל התזונה שלו מוצקים. כל ילד מתפתח בקצב אחר, ועד גיל שנה זה בסדר גמור שרוב התזונה שלו תהיה הנקה.
נוירולוגית לא מתמחה בתזונת תינוקות וזה ממש לא לעניין שהיא תתן לך "המלצות" על נושא שהוא לא בתחום ההתמחות שלה.
&nbsp
אם הוא לא מתלהב מהאוכל המרוסק בכפית, תציעי לו אוכל אצבעות. בהדרגה את תראי שיותר אוכל יכנס לפה.
נסי להאכיל בשתי כפיות. כפית אחת אצלו ביד והוא ינסה להאכיל את עצמו, וכפית שניה אצלך ובין הכפיות שהוא לוקח תאכילי אותו גם את.
&nbsp
כדי לעודד אותו יותר לאכול מוצקים, תושיבי אותו לאכול יחד איתכם. האכילה המשותפת תדרבן אותו לאכול טוב יותר.

michal@gal

Active member
מנהל
אוכל אצבעות

אוכל לא מרוסק אלא חתוך לחתיכות קטנות, שהוא יכול לאכול עם הידיים.
קציצות קטנות, כריך חתוך לריבועים קטנים, ירקות מבושלים, פתיתים, פסטה.

turner11

New member

אלו בידיוק הדברים שאני מניחה לו על המגש- וזה תמיד נגמר בתוהו ובוהו ולכלוך

michal@gal

Active member
מנהל
איזה מזל שעכשיו קיץ

אפשר לתת לו לאכול ערום ואחרי האוכל לקחת ישר לאמבטיה.
יש לי תמונות נהדרות של הילדים כפעוטות, כשהפנים והשיער מרוחים בכל מה שהיה על הצלחת שלהם.
מבטיחה לך שזה משתפר.

למעלה