בעיית לחץ

בעיית לחץ

בזמן האחרון מתחילת החודש התחילה אצלי תופעה שאני נכנסת בלחץ בקלות ומתחילה להתמלות זיעה קרה ויש לי רעידות בכל הגוף ,דפיקות לב מהירות ואני לא יכולה להפסיק את זה ,כלומר אני לא יכולה לחשוב או לדבר על שום דבר קצת מלחיץ מכיוון שאני נכנסת מייד ללחץ הזה והוא נמשך גם כמה דקות אחרי שדברתי או חשבתי על משהו מלחיץ .מכיוון שזה פסיכולוגי אני מנסה לנשום כמה פעמים עמוק ולחשוב על משהו אחר או ולהגיע למצב רגיעה ושליטה על עצמי-לא עובד!!! מאז שהייתי קטנה הייתה לי בעייה שאני מדברת על משהו שאיני בטוחה בו -משהו מלחיץ ונהיית לי כאילו רעידות בבטן ואז זה עובר אך מעולם לא הגיע למצב של זיעה קרה,דפיקות לב ודעידות מהירות ממושכות אבל בזמן האחרון יש לי לוח זמנים לחוץ והמון מבחנים ודאגות לציונים בבית הספר דבר המכניס אותי ללחץ בזמן מבחן . בעייה זו מפריעה לי בתפקוד היומיומי הרגיל וגם לציוני (מרוב לחץ אני לא עונה על שאלות במבחן שאני את השובה לה אך נכנסת למצב שאני לא זוכרת מהחומר הנלמד כלום, בעייה זו נובעת מכך שלמורים ולהורי יש רושם גבוה אלי שאני טובה בלימודים ואני מאוד פוחדת לאכזב אותם ולתעות וכל תעות קטנה שאני עושה ,אני דואגת מיחס המורים אלי ומנסה לפצות על כך-הם חושבים שאני לא יכולה לתעות ואני לא אדם. ולכן אני מקווה לעבור בית ספר מהר כדי שאף אחד מהמורים והתלמידים לא יכיר אותי ולא יהיו להם ציפיות גבוהות ממני וכך אני אטרח לציונים וללמוד לעצמי ולא למען המורים )

nutmeg

New member
לפי התאור שלך

את כנראה סובלת מהתקפי פאניקה וכמו שאמרת, הם קשורים לחרדה. בואי, קראי קצת על הפרעות חרדה בכלל והתקפי פאניקה בפרט מתוך האתר "בנפשנו" ומהאתר של נענע. אם יהיו לך עוד שאלות אנחנו פה

רו8

New member
וגם תבקשי בדיקת דם ל-TSH,

כלומר, תפקודי בלוטת המגן. ליתר ביטחון. כלומר, ספרי את הסיפור הזה לרופא המשפחה, ושיערוך לך בדיקות שישללו כל גורם פיזיולוגי. כשתדעי שזה אכן נפשי בלבד, הייתי מאוד ממליצה לגשת לטיפול, אפילו של כמה שיחות, שעשויות להרגיע אותך ולתת לך כלים בסיסיים להתמודדות.

גרא.

New member
אזרי דאקס, יש בפתיח לפורום, מאמר

מצויין של אלי זומר "התמודדות במצבי לחץ פסיכולוגי".את יכולה להפיק ממנו תועלת רבה.את מתארת בפניתך, מצב קלאסי של חרדת בחינות.הטיפול בחרדת הבחינות הוא משולב,וכולל 3 סוגי פעילויות: 1.פעולות המתייחסות לבעיות הרגשיות והמתח הנפשי (בעיקר למידת טכניקות הרפייה בשילוב עם דמיון מודרך,וכן שמוש בטכניקת הקהיית רגישות (דסנסטיזציה), שהיא שילוב של הרפייה עם דימוי של מצבי בחינה. 2.פעילויות המתייחסות לבעיות הקוגנטיביות-כל מה שקשור לאירגון חומר הלמידה לבחינה, הצבת רמת שאיפות ריאלית, חשיבה חיובית, אימון בפתירת בעיות וכדומה. 3.פעילויות המתיחסות לבעיות התנהגותיות-הרגלי חיים הקשורים לזמני אירגון ותכנון נכון של זמני התכוננות וכדומה. כדאי לבדוק בבית הספר, יש יועצות, הבונות קבוצות של תלמידים הסובלים מחרדת בחינות.יתכן וזה אפשרי גם בבית ספרך. אם זה לא ניתן. את יכולה דרך טיפול פסיכולוגי קצר מועד, לרכוש את היכולת להתמודד עם חרדת הבחינות..הורייך ילמדו במהלך הטיפול, למתן את צפיותיהם כלפייך לרמה ריאלית יותר. מומלץ לקרוא את ספרה של ד"ר יערי "חרדת בחינות-מהות וטיפול.

למעלה