בעיית כירסום

Nevoss

New member
בעיית כירסום

גורה בת 6-7 חודשים, בעקרון ניראה שסיימה עם החלפת השיניים, קורה שאנחנו חוזרים לבית ומוצאים חתיכות עץ של המיטה (קרשים שלה) על הרצפה.. היא לא בולעת אותם, כי אני לא רואה את זה בצואה שלה והצואה עצמה תקינה. כמובן שכשאנחנו בבית היא לא עושה את זה, אני לא חושב שמדובר בחרדת נטישה, כי זה רק העץ שמושך אותה...
השאלה מה האלטרנטיבה שאפשר להציע לה? בדר"כ אני זורק לה לפני היציאה חבל קשה שתכרסם אותו ואכן היא משתמשת בו..
יש למישהו עצות לגבי התופעה הזו?

yifatyona2107

New member
גורה שלועסת את המיטה

היי :)

כלבה ובעיקר גורה בגיל 6-7 חודשים גם אם החליפה שיניים צריכה תעסוקה מתאימה גם לשעות שאינכם בבית.
חבל קשה זה בעיקר למשחקי משיכות. צעצועים רכים ו\ממולאים במזון טעים הם מאתגרים ומלהיבים יותר בעבורה, וניתן להשתמש בהם גם במקום קערה להאכלה.
ישנן עצמות דמוי עץ שאפשר להשיג בחנויות למזון וציוד לבעלי חיים-מומלץ מנסיון!
אפשר גם להיות יצירתיים ולהכין צעצועים מחומרים ידידותיים ועמידים.

לאחר שכבר יש לכם צעצועים מתאימים תרגלו אתה משחק איתם כך שכל פעם שתבחר להתיחס\לשחק איתם מיוזמתה תנו לה את מה שהיא הכי רוצה באותו רגע: תשומת לב כמו "יופי!" ליטוף וכדומה
וגם חטיפים שווים. אתם תראו שבהדרגה היא תשחק יותר ויותר עם הצעצוע ובעזרת השארת מצלמה תוכלו לפקח גם בשעות שאינכם.
לשעות שאינכם חשוב לשמור את הצעצוע הכי שווה מבחינתה. לתת רק כשהולכים ולשים מחוץ להישגה כשחוזרים הביתה. אפשר לתת במקום צעצוע מדרגת "כיפיות" נמוכה יותר מבחינתה, כך שתשמרו את הטוב ביותר לשעות הכי מאתגרות מבחינתה.

הרגלה מודרכת לתיחום במקביל (גדרה) לשימוש בצעצועים תשאיר את הבית שלם יותר ואת הכלבה רגועה יותר.

הוצאה לטיול ארוך ומשחק ממושך לפני היעדרות ממושכת תעזור לה להיות רגועה יותר וכך להעביר את רב זמנה בשינה עד שתחזרו.

ולבסוף לאחר שהרגלתם לתיחום ולמשחק בצעצועים במקום הנעים שהכנתם לה למדו אותה ללכת לשם כשאתם יוצאים בעזרת נתינת הצעצוע \מזון במקום לפני יציאתכם את הבית.

בהצלחה :)

למעלה