בעיית זרע והזרעה?

michali286

New member
בעיית זרע והזרעה?

כבר כמה פעמים נתקלתי בבנות שכתבו שלבני זוגם יש בעיית זרע קשה והם עושים הזרעה ( IUI ). לפי הרופאים שאיתם נפגשתי (נמצאת בארה"ב) כשיש בעיית זרע עושים ICSI (מיקרומניפולציה). אפילו כשעושים השבחת זרע זה לא משפר את תאי הזרע הפגומים אלא רק מרכז את תאי הזרע הטובים, כך שמבחינה מספרית עדיין קיים החסרון. האם מישהי יכולה להסביר לי איך זה שבכל זאת עושים הזרעות כשיש בעיית זרע?

נעמה122

New member
זה בגלל שיש כמה סוגים של

בעיות בזרע. לא תמיד הבעיה היא כמותית - לפעמים הבעיה היא אחוז גבוה של תאים בעלי מורפולוגיה לא תקינה, ולפעמים דווקא אלה "שוחים"מהר, מגיעים לביצית ו"מבזבזים" אותה, מבלי לגרום להפרייה. ואז יש כן משמעות למיון תאי הזרע והשארת ריכוז גבוה יותר של צורות תקינות. בנוסף - ב- IUI מביאים את הזרע ישירות לרחם, וזה מקצר לו את הדרך ומעלה את הסיכויים. כמובן שאם בעיית הזרע באמת קשה, יש סיכוי גבוה יותר באיקסי, אבל בגלל שזה כרוך בהרבה יותר מאמץ, וקצת יותר סיכון, מעדיפים שיטות אחרות, ורק אם זה לא מצליח - מכניסים את ה"תותחים" הכבדים.

ellieg

New member
IUI ובעית זרע

כמו שנעמה כתבה לפני יש כל מיני סוגים של בעית זרע. אצלנו הכמות (OLIGO), ההזרעה דואגת שזרע יכנס ישר לחלל הרחם ולא ילך לאיבוד. אצלנו בסבב טיפולים הראשונה (לאחר שנתיים של נסיונות) הצלחנו להכנס להריון. ודעתי בענין שאם אפשר לחסוך ממני IVF שהרבא יותר מסובך, אז עדיף. נכון ההזרעות רק מעלים את הסיכויים ב 10-20 אחוזים אבל לפעמים זה מספיק. צריך לזכור שלא תמיד IVF פוטר את הכל.

Yosepha

New member
למיכלי

הי מיכלי, גם אני בארה"ב, וגם איתנו הלכו מיד ל - ICSI. זה תלוי בשני פרמטרים במקביל: גם איכות (מורפולוגיה) וגם כמות. קודם כל יש עניין האיכות. כשיש מעט זרעים תקינים, אין משמעות להזרעה - פשוט אין הרבה סיכוי. חוץ מזה, יש גם עניין הכמות. כשהזרעונים מתקרבים לביצית, הם מפרישים הורמון מסוים. רק כמות מסוימת ומעלה של ההורמון מאפשרת הפרית הביצית. לכן, אם יש כמות נמוכה של זרעים באופן כללי (אני חושבת שעד 4 מיליון), אז לא תתרחש הפריה גם אם יש זרעונים תקינים. בהצלחה! יוספה

רחל5

New member
ויש עוד שיקולים

למשל, במקרה שלנו - לפני כמעט ארבע שנים, הגעתי לרופא הנוכחי שלי עם בדיקת זרע "על הפנים" (5 מליון לסמ"ק, 1% מורפולוגיה תקינה, תנועתיות של 10-15%), אחרי שש שנים של נסיונות להרות בדרך הטבעית (אנחנו לא ממש פריקים של טיפולים, כמו שאת מבינה...), והוא מיד פסק - ICSI. רצה אלוהים, והריתי חודש אחר כך באופן ספונטאני! נדיר, לא סביר, אבל קרה. אם זה לא מספיק, שלושה חודשים אחרי שגמלתי את הבן שלי מהנקה, הריתי שוב ספונטאנית... (ההריון ההוא נפל). לאור הנתונים האלה, על אף שבדיקת הזרע נשארה גרועה כשם שהיתה, הרופא החליט הפעם לתת צ'אנס להזרעה. וזה מה שאנחנו עושים עכשיו. אם הנפח לא קטן (במקרה שלנו הוא בערך 4 סמ"ק), אז ריכוז של הזרע הטוב יותר בסמ"ק אחד משפר את האיכות הכוללת (הגענו מ- 4 מליון ל- 12 מליון בסמ"ק, עם תנועתיות טובה בכ- 10% מהתנועתיות ההתחלתית). אישית, קל לי עם ההזרעות, כי אני לא בונה עליהן יותר מדי, אז גם ההתרסקות לא גדולה. לא הזלתי דמעה כשקיבלתי מחזור הפעם.

למעלה