בעיית זיכרון

מגועגעת

New member
בעיית זיכרון

נראה לי שיש לי בעיה בזכרון אני תלמידת כיתה י"א עד השנה לא הרגשתי בבעיה הזו אבל מתחילת השנה אני מרגישה שעם הזמן אני מסוגלת לזכור פחות דברים. בסוף שנה שעברה היה לי ציון של 95 במתמטיקה והשנה אני על 60 כי פשוט לא מצליחה לזכור כלום מהחומר. ככה גם באנגלית, לשון והיסטוריה. במקצועות שאפשר לענות על שאלות מתוך הבנה אני בסדר גמור אבל כשזה מגיע לדברים שצריך לזכור אני פשוט לא מצליחה.

שלום לך וברוכה הבאה!../images/Emo140.gif

לפעמים, קורה לנו שעקב לחץ ועומס, אנחנו מוצאים את עצמנו מתרגשים ונראה כאילו אנחנו זוכרים פחות, נשאלת השאלה האם השנה מערכת הלימודים עמוסה יותר או שיש עוד תופעות יחד עם התחושה של חוסר הזיכרון שמפריעות לך במקביל? אשמח לשמוע. אפרת

ליאן.

New member
עשית דיאטה לאחרונה ?

יכול להיות שזו בעיה תזונתית ושאת מונעת מעצמך מאכלים מסויימים. כדאי לעבור בדיקת דם כדי לבדוק את מצב הויטמינים בגוף ואולי לחשוב על תוספות תזונתיות למינהן או שינוי בדיאטה.

דליה.ד

New member
אני עדין לא שמעתי על בעית

זכרון שמופיעה לפתע פתאום.... האם היו לך קשיים בעבר? אולי את נמצאת בלחץ לאחרונה או שעברת - חס וחלילה - טראומה? אלו הסיבות שאני יכולה לחשוב עליהן...

freebird

New member
שמיניות

היי מגועגעת, אני ממליצה לך בחום להתחיל ללכת בצורה של שמונה כאשר את מתמקדת באמצע השמונה בנקודה בגובה העיניים על הקיר. עשי כך כמה סיבובים מבלי ללכת אחורה ומבלי להפנות לנקודה את הגב. לאחר כמה סיבובים אמרי לעצמך תוך כדי הליכה אני מצליחה לזכור הכל . אמרי זאת בהבעת כעס, עצבות, קלילות ושמחה. אם תהפכי את התרגול הזה לשגרה היומית שלך, תראי גם בקרוב תוצאות. לפני שאת הולכת לישון או לפני שאת קמה מהמיטה בבוקר שימי יד אחת על המצח ויד שניה בדיוק מקבילה לה מאחורי הראש. עצמי את עינייך ודמייני לעצמך איך הזכרון חוזר אליך. קחי סיטואציה מוכרת כמו: את יושבת במבחן ולא מצליחה לזכור...ושני את הסוף לסוף אופטימי. נסי לערב כמה שיותר חושים, לראות את האנשים שהיו איתך, להריח את הריחות שהיו שם, את הצלילים, את ההרגשה. לפני שאת פוקחת עיניים נשמי שתי נשימות עמוקות ועשית לך את הלילה ללילה טוב אוט את הבוקר לבוקר טוב. בהצלחה, מאיה

zivelca

Member
שאלה

שאלתי איך היא תבדוק עם הביצוע נכון ובמקרה שהיא שוגה העם היא לא משרישה את הבעיה? טיפול זה צריך הדרכה וכוון בכדי לפתור את הבעיה

freebird

New member
טיפים שאפשר לצאת אתם לדרך../images/Emo62.gif

היי זיו, ברמה של העקרון אתה צודק: עדיף טיפול מאשר טיפול אינטרנטי ברמה בינונית, אבל כאן עומדת בחורה שזועקת לעזרה. הליכה בשמיניות, הצהרות חיוביות והבעת רגשות אף פעם לא יכולות להזיק. ברור שטיפול עדיף, אבל לא נראה לי שמגועגעת יכולה היום ללכת לטיפול. מגועגעת רוצה לפתור את הבעיה ואני רק רציתי לעזור לה ולו במקצת, ולא, מההדרכה שנתתי לה היא לא יכולה להינזק, אלא רק להרוויח, מאיה

דליה.ד

New member
הבן שלי ניסה הליכת שמיניות

זה דרש ממנו למידה נכונה של ההליכה בין שתי כיסאות במרחק מסויים. ההתמקדות בנקודה גם מצריכה למידה. גם ההליה עצמה - צריך להרים ברכיים בגובה מסויים ויש עוד תרגילי נשימה: צריך לנשום בקצב מסויים. הליך זה אינו פשוט וקל ובטח שאי אפשר להעביר קורס בזק באינטרנט. אני מבינה, מאיה, שרצית להגיש "עזרה ראשונה" ואני מכבדת את זה. אבל... אם רוצים לעשות זאת טוב ולהצליח צריך להשקיע וללמוד. דרך אגב הליכת שמיניות אינה מתאימה לכולם. בני לא התמיד ומהר מאוד זנח את זה. זה דורש זמו פנוי, מוטיבציה, התמדה (כל מה שקשה לילדי adhd ) ודרוש חודש לפחות לפני שרואים תוצאות. אין לי שום בעיה עם חשיבה אופטימית ואוטסוגסטיה - זה תמיד טוב ומאיר את חיינו. אבל טכניקות של הרגעה ואימון מוחי דורש שמישהו מומחה ילמד זאת.

דיאנה

New member
בעיית זיכרון

לנערה שמתלוננת על בעיית זיכרון - אינני מאמינה שבגילך יש ניצני אלצהיימר... צריך להבין שהזיכרון לטווח קצר מושפע ישירות ממתח. הרגש והזיכרון סמוכים זה לזה גם ביולוגית ( שניהם נמצאים במערכת הלימבית), ולכל המרכיב הרגשי במערכת המנטלית שלנו יש השפעה ישירה על הקשב ומכאן על הזיכרון. אגב, במצבי מתח אפילו מופרש סוג של הורמון הנקרא קורטיזול והוא ידוע כפוגע בזיכרון. אם המתח ממושך - הפגיעה בלתי הפיכה. ייתכן שהשנה את מתוחה יותר, ייתכן שישנן בעיות המעסיקות אותך וגוזלות מן המוח את האינרגיות הדרושות ללמידה. תתחילי לחשוב מה קורה איתך במישורים עליהם דיברתי.

למעלה