בעיית זיכרון

בעיית זיכרון

לא ידעתי כל כך לאן לפנות אז אם זה לא המקום המתאים אשמח שתפנו אותי לפורום אחר. בכל מקרה, לסבא רבא שלי היה אלצהיימר, וכיום אמא שלי מתמודדת עם בעיות זיכרון על ידי כך שהיא לא מתמודדת איתן, כלומר היא פשוט טוענת שיש לה אותן. האם בעיות זיכרון הן גנטיות ועוברות בירושה? לאחרונה התחלתי לבחון את העניין הזה של זיכרון. לא מזמן סיימתי את התיכון ובהסתכלות לאחור אני שמה לב שהיה לי מאוד קשה עם מקצועות הומנים, על אף שאהבתי אותם. הבעיה שלי הייתה לזכור רצף אירועים, תאריכים, שמות וכ'ו. בהיסטוריה לדוגמא נהנתי ואהבתי להיות בשיעור ולהקשיב, לעומת זאת, לא זכרתי לטווח הארוך את החומר למבחן. למבחנים הייתי לומדת על ידי כתיבה, הייתי ממציאה קיצורים וכ'ו. אבל אם הייתי מנסה ללמוד רק מקריאה לא הייתי מצליחה לזכור כראוי את החומר. עם מקצועות ריאליים הלך לי יותר בקלות מפני שהכול עסק בתרגול ובכתיבה. עם מתמטיקה למשל, חוזרים שוב ושוב על אותן נוסחאות, חוקים ותרגילים שונים אך עם מסר זהה. בגלל ששיטת הלימוד של מקצועות ריאליים הייתה לי יותר קלה, התחלתי לאהוב את המקצועות האלה, מן הסתם כי הצלחתי בהם יותר. הבעיה המרכזית שלי היא שבחיים האמיתיים אין לזכור נוסחאות ולתרגל ולשנן את הידע העצום שיש לסביבה להציע. לכן קורה לי פעמים רבות שאני שוכחת כל מיני פרטים קטנים או בכלל לא שמה לב אליהם. התיישבתי עם חברים קרובים שמכירים אותי מעל לארבע שנים. אחד מהם טען, חצי ברצינות חצי בצחוק, שאני מרוכזת בעצמי ושלפעמים הפרטים הקטנים שאנשים מספרים לי עליהם – פשוט לא מעניינים אותי. על אף שהרגשתי קצת נעלבת ידעתי שיש אמת בדבריו. למרות שאני מאוד מתעניינת בשלומם של אחרים ובעיסוקיהם, אני לא טורחת לזכור מה שהם מספרים לי. איך אני אוכל לשפר את הזיכרון שלי? ואם טוענים שלמוח כרטיס זיכרון עצום, אז איך זה שאני לא זוכרת? בנוסף: הקצב שלי קצת איטי. ברגע שמספרים לי הרבה דברים אני מתחילה להרגיש מעמסה והראש שלי מתחיל לכאוב לי. אולי אני פרנואידית אבל יש לי קושי בקליטת שפה. לפעמים אני נתקעת כשאני מנסה להגיד מילים בעברית כי אני שוכחת איך אומרים אותן. בבקשה, אני חייבת למצוא דרך לשפר את הבעיות האלה שלי. זה מאוד מפריע לי ואני חייבת למצוא לזה פתרון כי אני לא רוצה להמשיך כך כשהחיים חולפים מעליי ואני לא מצליחה לעמוד בקצב שלהם רק בגלל הקליטה שלי. אם יש איש מקצוע שאני יכולה ללכת אליו – אני אעשה זאת. אני רק צריכה את ההכוונה הנכונה.

zs1957

New member
שלום משהי מאיי שם

אני מבינה את החרדות שלך לסבא רבה היה אלצהיימר. לאמך יש בעיות זיכרון ואת חוששת מהגנטיקה שחס וחלילה פגעה גם בך. ראשיתהסירי דאגה מלבך בבקשה , כאשר לאמא שלך יש בעיות זיכרון בוודאי שאת מוטרדת ואינך יודעת מה לעשות כל זה משפיע על יכולת הקליטה הקוגנטיבית שלך. כאשר את טרודה בבעיות אינך מסוגלת להתרכז. יש גם חרדה אולי זה יקרה לי חס וחלילה. יש לבדוק רמת ברזל בדם ,המוגלובין ו,רמת B12 . אם התוצאות נמוכות הרופא ירשום לך מרשם לתוספי מזון של B12 וברזל. האם היו לך בעיות קשב וריכוז ? האם היה לך קושי בלימודים בריכוז? האם התעייפת מהר כאשר למדת לבחינות? האם היה לך קושי לענות לשאלות מתוך טקסט שקראת? בנוסף לכל זה את מוטרדת ממצבה של אמך . לכן יש בעיות בריכוז ואת בעולמך. כל זה מפריע לך גם חברתית. אם ענית בחיוב לשאלותיי עלייך ללכת לנוירולוג לאיבחון. יש מבדקים לבעיות קשב וריכוז. אם במבדקים יצא כי את בסדר אז הבעיה היא נפשית, חרדתית בגין מצבה של אמך. יש לשכנע את האם ללכת לאבחון במרפאת הזיכרון. זהבה

למעלה