בעיית ה"תייקים"

בעיית ה"תייקים"

האם שמעתם על בעיית ה"תייקים"? זוהי בעיה שנובעת מפיגור מסויים של השכל שאינו קולט את מה שהפה אומר או שהאוזן שומעת ולכן האדם חוזר על אותו מילה המון פעם עד שזה חודר לשכלו השאלה שלי היא כזו: אני מורה לחינוך מיוחד ויש לי תלמידה שסובלת מבעיה זו רב הפעמים הילדה ישנה במשך השיעור עקב הכדורים שהיא נוטלת אך בזמן שהיא ערה היא הורסת את מהלך השיעור כיוון שכל הבנות מבינות את הנלמד והיא עדין נמצאת כמה שורות אחורה ומשננת לי בקול את כל מה שאני אומרת וזה מביא לאוירה של צחוק בכיתה והבנות יוצאות מהריכוז ניסתי בכמה דרכים לטפל בזאת אך ךא עלה בידי עדיין אולי יש לכם עצות איך להסיח את דעתה??

אני חולקת על דעתך . תיקים לא נובעים על פי

מפיגור . תיקים הם סימן למתח נפשי! תייקם הם לעיתים גם סימן לתסמונת טורט. אני חושבת שאת צריכה להסביר לבנות בכיתתך שהן חייבות ללמוד קודם כל לקבל את השונה. וחלילה מלצחוק או ללעוג מילדה כזו! אני חושבת שזו ההזדמנות שלך להרביץ בהן ערכים - ערך של קבלת השונה בחברה הוא ערך חשוב מאוד. היום הילדות האלו צוחקות מדבר כזה מחר הן תצחקנה חלילה מתופעה חריגה אחרת. דברי עם הבנות, הסבירי להן את חשיבות הענין של קבלת אדם שונה בחברה. ועד כמה חשוב שכולנו נרגיש טוב בחברה שבה אנחנו נמצאות.

יפית מן

New member
בוצהרים טובים לכולכם חברותי היקרות,התגעגעתי..

אני מסכימה עם כל מילה שאומרת יערה שתהי בריאה,כדי להסביר לבנות שהילדה ראויה, לרחמים,ולא לגנאי חלילה,היא לא אשמה!מספיק לה מה שיש לה,ואת בתור מורה , צריכה להסביר לבנות שלאף אחת ואחד אין ביטוח שזה לא יקרה חלילה במשפחתו, גם ילדה זאת צריכה הרבה תמיכה ממך המורה ,והתלמידות תראינה שאת מקבלת את השונה בצורה טבעית ותומכת גם הבנות ינהגו כמוך,את המראה שלהם הסתבלני בסבלנות ובשיקול דעת ןתראי שהכל ישתפר הכל תלוי איך מקבלים את השונה, זאת דעתי כל טוב בטוב הנראה והנגלה משיח עכשיו..

אופירA

New member
מנהל
שאלות

אני מבינה שלא מדובר ב"טיקים" ובתסמונת טוראט, אלא בבעיה אחרת. אם הכיתה היא של חינוך מיוחד, ממה סובלות הבנות האחרות? מדוע הן צוחקות על בת אחת בלבד? מדוע צריך להסיח את דעתה של הבת או לשאוף שהיא תישן כל השיעור - כיצד היא תלמד ללא שתשנן לעצמה את דברי המורה? איזו עזרה מקבלת הילדה כדי להתגבר על בעייתה וללמוד? לא ברורה השאלה והבעיה.

למעלה