בעיית התנהגות

MAC999

New member
בעיית התנהגות

היי לכולם, יש לי כלבה מתוקה ומקסימה אבל...... אני גרה בבית פרטי ואני שמה אותה במרפסת גדולה בבית אם הרבה חלונות , בזמן שאני יוצאת לעבודה. שכנים התלוננו שהיא כל היום נובחת וזה מהווה מטרד. הייתי משחררת אותה בכל הבית בכיף, אבל היא הורסת את הרהיטים (היא כבר שנתיים אצלי, שחטה סלון שלם) אני משאירה לה משחקים. האזור שהיא נמצאת זה מרפסת שהסבו לחדר - סגור ושוב עם הרבה חלונות שאני פותחות כדי שיכנס אוויר.היא נמצאת בתנאים מעולים, החדר מרווח יש לה מספיק מקום להשתולל. יש לי עוד כלב גדול שהוא מסתובב חופשי בבית כי הוא לא הורס . אשמח לקבל המלצות. אני די מיואשת.

אכן בעיה מורכבת מאלמנטים שונים

ראשית את מתארת בידוד כלבה עקב בעיות התנהגות מוקדמות כלעיסה הורסנית... מטריד ולפעמים יקר. לעיסה הרסנית מתרחשת בד"כ כשהבעלים לא נמצאים בבית עם הכלב.לכן, תיקון ההתנהגות ברגע שהכלב מתחיל את הפעולה הינו בלתי אפשרי.הבעלים שחוזרים הביתה ומוצאים את הספה הרוסה נהיה מרוגז מבחינה נפשית ומעניש את הכלב....מאוחר מידי . הסתכלות מהירה בעינו של הכלב בעת הענישה ( אם הן פקוחות ולא עצומות מפחד לעונש ) מראה כי הם מתרכזים לא בנזק, אלה במקור העונש.ישננן אפשרויות מרובות לתופעות לוואי מזיקות , כולל הגברת פעולת הלעיסה עקב מתחים מזורזים ע"י הבעלים כשהשעון הביולוגי של הכלב אומר לו שעוד מעט הבעלים מגיעים מהעבודה. סיבות הלעיסה הינן אין ספור . הם לא נמצאים אצל הכלב עצמו אלה בסביבתו . יש כלבים הנוטים לעסוק בפעילות אוראלית כדי לשחרר מתחים , אחרים הינם קולניים , ואחרים סומאטיים . ניתן לחלק את הפתרון לבעיית הלעיסה : (1) לסלק את הגורמים הסביבתיים הגורמים למתח . (2) הראה והתר וחשוף אותו לחפצים שמותר לו ללעוס. * גורים הינם הלועסים הבעייתיים השכיחים ביותר ,מסיבות מובנות , הוצאת שיניים מטרידה את החניכיים , ולעיסה מקלה על גירוי זה. במקרה זה אני ממליץ על שלב ב' שום דבר אחר למעט תיחום והתבגרות הגור לא יעזרו לפתור בעיה זו. גורמים סביבתיים בנויים לקבע התנהגות זו אצל הכלבים המבוגרים יותר בפעילות אוראלית הינם: *(א) התנהגות אוראלית ( לעיסה ) הנגרמת ע"י הבעלים : 1.משחקי משיכה בחבל . 2. נותנים לכלב חפצים אישיים שילעס. 3. משיכת חפצים מפיו של הכלב. 4. נותנים לכלב משחקים מעור או מבד . 5. יתר תשומת לב לפיו של הכלב כשהוא מוציא שיניים. 6.ענישת יתר לנטיותיו של הגור . *(ב) גורמי מתחים הגורמים לתסכול ולעיסה לשחרור מתח / לחץ בכלבים עם נטייה אוראלית : 1. פרידות ומפגשים עם הבעלים. 2. חוסר מנהיגות ע"י הבעלים. 3. יתר תשומת לב שהבעלים נמצאים בבית. 4. בידוד בתקופת הסוציאליזציה החברתית ( בתקופה הקריטית ) בגיל 5-12 שבועות. 5. בידוד הכלב בתור ענישה . 6. תסכול ע"י מחסומים עם דלתות, חלונות, שערים ,וכד'.... 7. טראומה פסיכולוגית הקשורה למקום או המצב. 8. ענישה פיזית זמן רב לאחר ביצוע הלעיסה. 9. התרגשות רגשית של הבעלים אך לא מכוון לכלב . 10.עיכוב של זמן האוכל של הכלב. או כל גורם "הרגלי" אחר . 11. נתינת אוכל ביניים לא עקבי. 12 שעמום . גורמי מתח אחרים בסביבה יכולים להיות רשומים עד אין סוף. שנית בכדי למנוע בעית כרסום בודדת את הכלבה ומעבר למחסומים החלונות ,דלתות ישנו עוד כלב אשר שיך "ללהקה".. עצם בידודה מהווה עונש קשה מאוד לכלבה אשר היא חייה חברותית ומניעים חברתיים לא מסופקים אם אשר מניעים את הכלבה ל"שחרר" מתח ולחץ ע"י וורבליות (קולי) מאחר ובעית הכרסום נובעת משחרור לחצים אחרים (ראי גורמים למעלה) הבידוד עצמו אינו הפתרון השורשי לבעיית הכרסום והנביחות מאחר ולא פתרתם מראש את בעיית הכרסום מהשורש ואומר היחסים והאינטריאקציהה של הכלבה עם הסביבה ,,כלב נוסף ,בעלים,וכד' היא פשוט פורקת את הלחץ בתחום אחר בחייה ועל כן הנביחות האובססיביות. חשוב שמאלף המבין ומנוסה בהתנהגות יגע לביתכם ויאבחן מקרוב את האינטריאקציה ויתווה דרך טיפול מתאימה הן לאופי הכלבים והן לאינטריאקציה הקיימת בבית. אשמח להמליץ על מאלף/ת מומחה מאזור מגוריכם. כמובן שאשמח לעזור ולענות לכל שאלה.

למעלה