בעיית השנה שלי

דנה2909

New member
בעיית השנה שלי

זו היתה שנה מלאת תהפוכות, עמוסה. לטוב ולרע. אני חושבת שכבר שיתפתי אתכם בבעיה העיקרית שלי, אבל לא ממש סיפרתי לכם את המקור. מאז ימי התיכון הראשונים תכננתי את הטיול הזה, לא הקטנצ´יק ההוא של אחרי הצבא, אלא הגדול, המרשים - לאוסטרליה!! בכיתה ו´ עבודה על האבוריג´ינים. העבודה הראשונה שלי באנגלית היתה על היבשת החמישית. סיימתי בשנה שעברה את התואר ותכננתי עם מי שהייתה חברתי הטובה את טיול חלומותי, רק שהיו דברים שחרקו לי. כל מיני הערות שזרקה לי על היפרדות מוקדמת בתחילת הטיול (יחסית), ועל כך שהיא כבר התחילה לתכנן מסלול.. כאילו אני לא חלק מהמשוואה. לא אתאר לכם את כל תלאותי, רק נסכם בזה שבערב יום כיפור בשנה שעברה היתה לנו מריבה ענקית, שבה היא אמרה לי דברים, שבמהלך כל כיפור לא יצאו לי מהראש. ובעקבותם החלטתי שאני דוחה את הטיול. אני לא נוסעת איתה ולא באותו זמן. בעקבות אותה החלטה, פגשתי את מי שחברי היום, ואנחנו גרים ביחד כבר חודשיים - ואני לא מצטערת על זה בייכלל. אבל... בדיוק באותו זמן, כשהחלטתי את זה עברתי למשרה מלאה, ולאט לאט העבודה הפכה להיות יותר חונקת ויותר בלתי נסבלת. היום אני מרגישה כמו חיה בכלוב. שכולם מנסים לשלוט בה והיא מתה לברוח לחופשי אבל לא יכולה. אני לא יכולה לקום וללכת סתם ככה.. וזה ממש בלתי נסבל להישאר כאן. כל יום אני הולכת לישון יותר יותר מאוחר כי אני לא רוצה שמחר יגיע, כי מחר בבוקר צריך ללכת לעבודה. רוב היום אני מנותקת ממה שהולך כאן, כי נמאס לי להיות נחמדה לאנשים שמחייכים לי בפנים ותוקעים לי את הסכין עמוק בגב. הייתי בחופש שבועיים. בשבוע הראשון הייתי בחו"ל אז הצלחתי להתנתק. אבל בשבוע השני, הייתי בדיכאון, ראיתי את ימי החופש נוזלים לי.. במקום להנות מהחופש, חששתי שהזמן יעבור - והרי הוא לא יכול אחרת...

אז אם ככה המצב, להלן הצעה אופרטיבית

כמה כסף יש לך? הוא מספיק לנסיעה? לא מספיק? יש לנו תכנית: את מעכשיו עובדת את נשמתך למוות, חוסכת כל שקל וכל אגורה, מתחילה לתכנן את הטיול (כמדומני עדיף לנסוע לשם בחודשי החורף שלנו - להלן הקיץ שלהם), ועם החבר או בלעדיו - את נוסעת לשם כבר !!! זה יצריך ממך לסבול אולי עוד כמה חודשים בעבודה הזו, אולי גם עבודה צדדית אחרת לא תזיק, אבל אם החלום הזה עדיין חוזר אלייך, בשילוב עם העבודה שמוציאה ממך את לשד החיים - תגשימי אותו כדי שלא תצטערי כל החיים על הפספוס הגדול של חייך - וגם תחזרי יותר מאושרת, יותר רגועה, ובעיקר, תמצאי עבודה אחרת שתוציא ממך את הטוב ולא את המיץ. אין שום סיבה נראית לעין להאחז בצפורנייך בעבודה הזאת - מלבד הצורך להתחיל לאגור כסף למטרה הברורה. את הטיול הזה את יכולה לעשות עכשיו, כשעוד אין לך התחייבויות, משכנתא, ילדים, חותנת ואלצהיימר (בעצם, עם אלצהיימר את יכולה לנסוע, רק חבל שלא תזכרי לאן נסעת) !

Linkin-Parker

New member
ובכן

נראה כי את ממש ממש ממש מתעבת את העבודה שלך, ואני יודע כמה קשה המצב היום בשוק, אך אוי באמת כדאי לחפש אחרת? אחרי הכל, מה שווים חייו של אדם אשר אינו מרגיש חופשי? את צריכה לשאול את עצמך: האם המשכורת באמת שווה את זה? האם אני באמת שייכת לפה? במידה והתשובות לשאלות אלו הן "לא", אני חושב שעליך לחפש עבודה חדשה, מפני שאם באמת כ"כ נורא לך שם, אין כל סיבה שתישארי, אך אם בכל זאת תחלטי להשאר, קחי הרבה ימי מחלה, תנסי להנות מהעבודה עד כמה שאפשר, כי אם תלכי לעבודה בהרגשה של "זהו, עכשיו אני הולכת לסבול בשעות הקרובות", אז את באמת תסבלי, בעוד שאם תמצאי שם מישהו שאת באמת יכולה לדבר איתו, או משהו שיעזור לך להעביר את הזמן, אזי העבודה תעשה קלה יותר, אולי אפילו נסבלת.

מצג שוא

New member
מזדהה כל כך

הייתי בסרט הזה.... הייתי במצב שבו עמדתי עם דמעות בעיניים ויאוש אדיר בלב ושאלתי את עצמי "מה לעזעזל אני עושה פה". זו היתה נקודת השבירה הסופית שעזרה לי לקפל את עצמי וללכת. ואני לא מצטערת. בכלל לא. היום אני עובדת במקום אחר, בתחום אחר. אבללללל נהנת מכל רגע. נכון שאני נחשבת מתחילה, והתפשרתי על תנאים ושכר....אבל לקום בבוקר עם חיוך וציפיה לקראת יום עבודה חדש שווה הכל. שוב, עצתי לך - לכי להסבה מקצועית! (אחרי הטיול של אפי - ששוב מוכיחה חוכמה רבה).

amitk28

New member
../images/Emo28.gif תגובת "תייר"

בתור אורח שמדי פעם מזדמן לפורום לא יכולתי שלא להתרשם מהתגובה. הכי חשוב בחיים זה לנסות ולהשיג את המטרות והשאיפות שלנו - כי אף פעם אי אפשר לדעת מה יקרה מחר - ואולי לא נוכל לנצל את ההזדמנות בעתיד- לכן הייתי בכל אופן מנסה לחשוב על הטיול. אבל שאלה - אותו טיול שתכננת מזמן - הוא כולל את החבר -במידה ולא את עלולה למצוא את עצמך במצב שהחבר לא יקבל את הטיול (בכל אופן את מדברת על ניתוק של תקופה מסוימת) - ואז מה? דיברת איתו על זה? לכמה זמן שהייה בטיול את מתכננת? החשוב שתהיי שלמה עם עצמך. אחרת תרגישי כעס על עצמך או מסביבך לגבי המצב הזה. ואף פעם לא תדעי מה הפסדת....

דנה2909

New member
זה לא כל כך פשוט

קודם כל, תודה על התגובות המעודדות.. עמית עלה על הבעייתיות שבעניין. בואו נגיד, שבמצב העבודה הנוכחי, אם הייתי "רווקה", הייתי מתחילה לתכנן את הטיול כבר עכשיו. אבל, אני לא. ומעבר לזה שהוא לא רוצה שאני "אנטוש" אותו, אני לא רוצה להיות רחוקה ממנו לכל כך הרבה זמן. ואז נוצרת פה דילמה. לנסוע לזמן קצר (יחסית, נגיד חודש וחצי חודשיים ככה) - המצב בשוק לא ישתנה, וללכת לחפש עבודה כשאין הכנסה זה רע (אני מחפשת עכשיו ואין כלום), ולנסוע לזמן ארוך, אני לא רוצה - בלעדיו. והוא לא יכול לנסוע עכשיו לזמן ארוך - הוא מתחיל תואר וזה עניין של כמה שנים, ולו - טוב בעבודה, הוא לא אשם שלי לא. התחלתי לבדוק את עניין ההסבה. הנקודה היא שהתואר שלי היה ממש כוללני, אז אני יודעת קצת מכל דבר, ואם אני הולכת ומתמקצעת במשהו אחד, זה יהיה באחד מהמכונים האלה שמקומות עבודה כבר לא ממש מתייחסים אליהם. מה גם שאני לא ממש מוצאת משהו שמדבר אלי. אני יותר יודעת מה לא, מאשר מה כן.. בקיצור, דילמה.
דילמה ממש מתישה..

jeb

New member
אז תגידי לנו מה לא,

ואז נוכל לעזור למצוא מה כן.

אעזוב לרגע את תפקיד לשכת התעסוקה

ואתמקד ב"מדוע דווקא עכשיו לנסוע, אפילו לזמן קצר". ראשית אני שמחה על אי-היותך רווקה, ועל היותך מאושרת ומתגעגעת בכל שניה משניות היום לבן זוגך. אולם !!! אין לדעת מה יילד יום, ואין לדעת מתי כן תוכלי לקום ולנסוע לטיול הזה, שעליו את חולמת מאיזה גיל? כיתה ו´? עם כל הכבוד לחבר שאינו רוצה להיות נטוש, עליו יהיה להבין שזהו חלום שאת חייבת להגשימו, ואם תוותרי עליו בגללו (וגעגועים הם לעיתים דבר טוב), ייתכן שיום אחד לא תסלחי על עצמך שלא ביצעת את זממך כשהיו עיתותיך בידיך. אני דבקה בעמדתי: אל תחשבי יותר מדי, תכנני לך את הטיול, לחודש, חודשיים - כמה שתרצי. חברך יעמוד בכך בגבורה, ואת תוציאי את הטיול הזה מהסיסטם שלך.

תגידי דנה, בת כמה את?

את אומרת שסיימת את התואר, אז אני מניחה שבערך אמצע שנות העשרים. את לא חושבת שזה מוקדם מדי לאחוז בציפורניים בעבודה שאת לא סובלת? אפילו אמא שלי מדברת עכשיו על שינוי מקצועי, ולה יש 4 ילדים ומשכנתא! מה שאני מציעה זה- קודם כל, תנשמי עמוק. תבדקי כמה בערך צריכה לעלות הנסיעה הזו, וכמה כסף יש לך. אחר כך תקרעי את התחת עד כלות הנשמה, ותחליטי כשאת מסיימת לחסוך כסף את אומרת לעבודה הזאת שלום שלום ואל תופיעי בחלום. את תראי שהידיעה שזה כבר כמעט הסוף ושהמחשבה על הנסיעה הממשמשת ובאה יקלו עליך להתמיד בעבודה. שיהיה בהצלחה, וקחי הכל בקלות!

למעלה