בעיית השנה שלי...

leeloo

New member
בעיית השנה שלי...

שהאמת די התעוררה אצלי מהרגע שהכרתי את חבר שלי לשעבר, או אולי בדיוק אחרי שנפרדנו.... בניגוד לאנשים רבים אחרים, אין לי חברה הכי טובה. תמיד הייתה לי חברה אחת שיכולתי להגיד בגאווה שהיא החברה הכי טובה שלי, שכיף לי לדבר איתה, לעולם לא יימאס לי ממנה, אנחנו מספרות אחת לשנייה הכל, ומפרגנות ללא גבולות. אני לא יודעת מה קרה בדיוק אבל עם חברה אחת הכי טובה שהייתה לי, נקטעו היחסים בתחילת שנה שעברה. עם החברה הכי טובה השנייה היחסים הדרדרו מהרגע שפגשתי את החבר לשעבר, ומאז אנחנו בקושי נפגשות, מדברות פעם בשבוע במזל (כשלפני היינו מדברות כל יום) ואני פשוט גיליתי אצלה כל מיני תכונות מגעילות, שכנראה בעבר פשוט התעלמתי מהן.. והאמת שזה לא הכי הפריע לי, כי היה לי את חבר שלי שהוא היה החבר הכי טוב שלי ללא כל ספק, כמו שאף חברה שלי לא הייתה.. אבל זה נגמר בינינו, והוא עכשיו פשוט ידיד טוב וזהו. כשהוא שאל אותי מי החברה הכי טובה שלי, לא ידעתי מה לענות לו. כי אין לי. אני לא יכולה להגיד על אף חברה שלי שהיא מספיק טובה. אני חושבת שאני מספרת לבנים ידידים שלי הרבה יותר ממה שאני מספרת לחברות שלי.. אני מרגישה הרבה יותר בטוחה לספר להם ולשתף אותם, הם עוזרים לי יותר עם בעיות, הם הרבה יותר תומכים. לדוגמא, יש לי חברה שאם אני מספרת לה משהו היא כאילו דווקא מתעקבת על הפרטים הכי מעצבנים, שבכלל לא חשובים, רק כדי כאילו "להראות" לי שמה שאני מספרת לה לא כל-כך נהדר, ואני יודעת שאם היא אומרת משהו היא לא תמיד מתכוונת אליו. לעומת זאת עם שני ידידים טובים שלי אני בחיים לא ארגיש ככה, כי אני יודעת שאם הם מפרגנים זה באמת בא ממקום של אהבה טהורה, ולא סתם בשביל לצאת "בסדר" איתי, שהם באמת מתכוונים לזה.. אבל להגיד על בן שהוא חבר הכי טוב, זה לא כמו חברה הכי טובה. צריך בת בשביל להזדהות, לרדת על בנים, לשבח בנים, לעשות שיחות בנות, אי אפשר כל-כך לעשות את זה עם בנים, למרות שאני קצת חורגת מאפיון המגדר שלי ועושה את זה, אבל בכל זאת, בת ובן מדברים זה לא כמו בת ובת מדברות.. ועצוב לי עם העובדה הזו. למרות שאני יודעת שיש אנשים שאכפת להם ממני, שיעשו הרבה בשבילי, אבל חבל לי שאין לי חברה שאני יודעת שאני יכולה לסמוך עליה באש ובמים, שאם אני מתכננת משהו היא ישר קופצת לראש, שלא תאכזב אותי, שנוכל לתמוך אחת בשנייה בהכל. עכשיו לא יודעת איך בדיוק לפתור את זה. אולי כשאני אגיע לצבא אני אכיר בנות חדשות, שבוודאי יהיו החברות החדשות שלי, אבל זה קצת מדכא העניין הזה.. בכל אופן, זאת בעיית השנה שלי.

ל יב י

New member
יש לי רעיון

תמצאי לך חבר שהוא גיי וכך תוכלי לדבר איתו על הכל כולל על בנים. ואני לא צוחקת, אני רצינית, שווה לנסות.

Linkin-Parker

New member
בתור הראש הגדול

אין לי מלים... תראי, בעקרון גם בתור בן אפשר להגיד ש"הבחור ההוא רוצה אותך רק בגלל הגוף שלך", אבל כשזה מגיע ל"יש לו תחת כ"כ חמוד" זה כבר עניין שרצוי לדבר עם חברה, או ידיד עליז טוב מאוד מאוד. אני חושב שאפשר לעשות חלוקה, כלומר ללכת עם בעיות כאלו לידידים שלך, ועם בעיות בנים לסתם חברה, כי אני לא חושב ששיחה על התחת של עומר ברנע צריכה לבוא מאהבה טהורה

מיטללל

New member
היא לא שאלה עם מי יותר נחמד

לדבר. היא אמרה שזה קשה למצוא חברה טובה אמיתית . מישהי שתוכלי באמת לסמוך עליה. מישהי לא מעצבנת או מעיקה. מישהי שתדע לפרגן. באמת שאני חושבת על זה, יש לי הרבה חברות שאני פשוט לא סובלת אותן. לכן עדיף לא לחשוב על זה. לי אישית יש שתי שמוגדרות "חברות טובות". אחת שחברה שלי מכיתה א´. ועוד מישהי שאנחנו מכירות רק שנתיים. במהלך השנים גם נכוויתי מכל מיני כביוכל חברות טובות. וגם אני מוצאת לפעמים שזה יותר קל או מהנה בשבילי לדבר עם ידידים ולא עם "חברות". באשר אליך יקיריתי.. עדיף להיות נטולת חברה טובה מאשר עם חברה צבועה. כמו שאמרת.. בצבא תכירי הרבה אנשים חדשים.

אושר מ

New member
אין לי חברה הכי טובה

אין לי מישהי שאני יכולה באמת לספר לה הכל. אין לי גם מישהו כזה. אני דומה ליומן של החבר´ה. כולם מספרים לי המון דברים, אבל אני לא מספרת כלום חזרה. יש מעט אנשים שמצליחים להוציא ממני סיפורים (אהם אהם). האמת? לשבת בחוף הים ולדבר עם משיהי על התחת של החמוד ליד, לא צריך חברה טובה. חברה טובה באמת, צריך בשביל הסיפורים האמיתיים. אלא שחשובים לנו. ומבחינתי, גם אם זה נוגע לבנים, אני יכולה לספר את זה לידיד ממש טוב. כי הוא ידיד. וזה ככה מבחינת שנינו. אז יבוא החכמולוג ויגיד שאין ידידות אפלטונית... ובכל זאת. לא שחבר יש ליש אני יכולה לספר לו הכל. אבל זה מה יש... זה דווקא יכול היה להיות נחמד אם היה לי מישהו כזה. בחור/בחורה לא משנה. מישהו שאני יודעת שהוא שם בשבילי לא משנה מה. אני יכולה להגיד שאני תמיד שם להרבה אנשים. שיתקשרו אם יש איזו בעיה בשתיים לפנות בוקר או בכל שעה אחרת ואני שם בשבילם.. והם יודעים את זה. הלוואי שהיה מישהו שהייתי יכולה להגיד עליוש הוא שם בשבילי ככה...

leeloo

New member
אני בדיוק כמוך

אני אעשה ה-כ-ל, פשוט ה-כ-ל למען החברות שלי, כי ככה אני. מי שמכיר אותי טוב, ומתייחס אליי כמו שאני מצפה שייתחס אליי מקבל ממני את היחס הכי חם ואוהב שיש, כי מי שנותן לי מקבל בחזרה כפול 100. אבל מה לעשות שרוב החברות שלי אינן חושבות כמוני, ובעוד שאני בחיים לא הייתי חולמת לעשות את הדבר הכי קטן שיפגע בהן, הן אפילו לא באות לבקש סליחה כשהן טועות, אלא אם כן יש בי את הכוחות להבהיר להן במשך שעה שהן טעו.. כנראה שאין רבים כמונו, זן נכחד..

חברות "הכי טובות"

הקונספט הזה, של חברות הכי טובות, מוטמע בנו כל כך חזק שאנחנו לפעמים לא שמים לב שיש בו משהו מעט מלאכותי. הרי בכל סרט, סדרה או ספר יש חברות הכי טובות, כאלו שעומדות זו לצידה של זו באש ובמים, גברות מעבר לגבולות... אתם קולטים את התמונה. ובכל זאת, יש בזה משהו לא טבעי. הרי יועלה על הדעת שתהיה לנו חברה אחת, שאיתה גם כיף לצאת, היא גם מקשיבה טובה, גם נעים ללמוד איתה, גם אפשר לסמוך עליה, וגם וגם וגם וגם? למרבית האנשים אין "חברה הכי טובה". וגם אם כן, כל מה שמבדיל בינה לבין שאר החברות זה רק התואר. מה שאני מנסה להגיד זה, אם מצאת לך ידיד שאת מוצאת בו את מרבית התכונות הללו, תהיי אסירת תודה. והצבא זה באמת אחלה מקום להכיר בו אנשים חדשים! שיהיה לך בהצלחה!

jeb

New member
אף אחד לא מושלם

כמו שאמרה שירה, קשה מאוד למצוא מישהו/מישהי שמכיל בתוכו את כל התכונות הרצויות ב-"חברה הכי טובה". אכן מושג זה נראה לי יותר דמיוני או לקוח מהסרטים והספרים, מאשר משהו שקיים במציאות. אי לכך ובהתאם לזאת, אתן לך עצה שראיתי את אחותי מיישמת: חברות יעודיות. חברה אחת לצאת איתה, חברה אחרת ללמוד איתה, אחרת לדבר איתה על נושאים רגישים, וכו´ (כמובן שזה יכול להיות גם בנים, לא רק בנות). אם חברה מסויימת יכולה לשמש לכמה תפקידים, מה טוב. אך זה לא מונע מהאחרות למלא את התפקידים החסרים.

Dor K

New member
אני רוצה לספר לך משהו מחיי

היה לי חבר מהגן, ירון ז"ל. והוא היה כמו אח עבורי, הייתי ממש מספר לו הכל, ואהבתי אותו אהבת נפש, ולפני 10 שנים, בטיול בצופים, הוא הלך רגע לקיוסק לקנות לנו משהו לשתות, וכשעבר את הכביש הוא נדרס על ידי משאית ומת במקום. חוץ מהטראומה עצמה והטרגדיה, הכי כאב לי שאיבדתי חבר. שאני לא אוכל לדבר איתו יותר, שאני לא אוכל לדבר עם אף אחד אחר יותר, כי אף אחד לא יבין מה קורה אצלי בראש חוץ מירון, וירון מת, ירון לא נמצא פה יותר. ואני סגרתי את עצמי בפני כל המנחמים למינהם, ולא דיברתי עם אף אחד, במשך כשנתיים. לא היו לי חברים פשוט, לא היה לי עם מי לדבר. ובאיזה יום ישבתי באיזה פאב ושתיתי, וניגשה אלי בחורה אחת, קצת מבוגרת, ושאלה אם היא יכולה לשבת לידי, ושאני נראה לה מעט עצוב. התחילה להתפתח איזו שיחה, שנמשכה עד הבוקר. היא הסיעה אותי אל ביתה, והיתה לבחורה הראשונה שעשיתי איתה אהבה. היא היתה בת 30 בערך, יפה וחכמה, וממגנטת, ונפתחתי אליה בפעם הראשונה כמו שנפתחתי עם ירון. היא פשוט הוציאה ממני הכל, את כל התיסכולים והפחדים והחלומות, בזכותה הלכתי והשלמתי בגרות, התגייסתי, למרות שלא רציתי, והיא נהייתה החברה הכי טובה שלי במשך כשנה וחצי. אני מחשיב אותה כחברה הכי טובה שהיתה לי עד היום, ולולא היא, מי יודע איפה הייתי כיום. אני מספר לך את זה, כי חבר טוב זה לא דבר שקונים בסופר לפי הזמנה. חבר טוב זה האדם הנכון שיהיה במקום הנכון בזמן הנכון בשבילך, ויידע שזה תפקידו. זה לא ילך לפי מה שאת רוצה, שתגידי שאת רוצה חברה טובה והיא תופיע. היא לא תודיע לך מראש כשהיא תגיע. אבל כשהיא תגיע, את תדעי את זה, והלוואי שתדעי לשמור על זה. זה כל מה שאני יכול לספר לך, אין לי פתרונות קסם איך מוצאים חבר נפש. אני יכול רק לנסות לשכנע אותך שזה יכול לנחות עלייך בכל רגע, גם אם זה לא נראה כך.

אור קטן

New member
דור

אתה מקסים!!!

De-Panther

New member
גם לי יותר נוח לדבר עם בנות מאשר...

בנים קשה למצוא מישהו נורמלי שבאמת אפשר לדבר איתו אבל בסוף כולם חארא

De-Panther

New member
../images/Emo4.gif דיי למילים הגדולות שפשוטי העם..

לא מבינים!! ולמה אתה דווקא הגבת??

אושר מ

New member
פנתר -

פסימי, ההפך מאופטימי. זה אתה מבין? ומה זה למה דווקא הוא הגיב? הוא חבר בפורוםה זה ומותר לו הלגיב ככל אחד אחר. מה גםש אני מסכימה איתו. אתה אכן פסימי מידי.

zimes

New member
זו בעית החיים שלי

לא בדיוק. מצב זה מלווה אותי כל החיים (כמעט), ואני לא רואה בו בעיה. זה מזכיר לי קטע ענק (אותי, לפחות, זה הצחיק) - בצבא, דיברתי עם אחד הבנים על דיאטה (שנינו עשינו דיאטה בו"ז, והוא היה אחד האנשים הקרובים אלי אז). הפקידה שמעה את זה, ואמרה לי משהו בסגנון - "מה את מדברת אתו על נושאים כאלה? את חושבת שזה מענין אותו? על דיאטה מדברים עם בנות". למישהו יש מושג מה יכול היה לגרום לה להגיד לי כזה משפט?

דנה2909

New member
דברים לברר עם עצמך

לילו יקירתי, את מתארת פה מצב שקצת מציק לי. מצב שבו, היו לך חברות מהמין הנשי, שבדרך זו או אחרת, לאחר שנהיה לך חבר הקשר בינהן התנתק. אני חושבת שאת צריכה לעצור ולהסתכל כאן על הדרך שבה את מנהלת את מערכות היחסים שלך עם בני המין הנגדי. ובתוך כך, כיצד את מנהלת את קשרי החברות שלך עם בנות כשאת במערכת יחסים, האם משהו בא על חשבון משהו... אין ספק, שמערכת יחסים בין 2 חברות ובין 2 ידידים שונה לחלוטין, אני לחלוטין מאמינה, שכל בחור ובחורה, שנמצאים בקשר אפלטוני, קיימת שם איזשהי משיכה מינית, בדרך כלל מצד הגבר- אלא אם הוא הומו (מי אמר כשהארי פגש את סאלי???). אין מה לעשות יש דברים שרק נשים יבינו אצל נשים, לא משנה כמה נשי הגבר... תני לי לעודד אותך בכמה דברים. את מודעת לבעייתיות, זו חצי הדרך לפתרון. בצבא תפגשי מלא בנות, ואת הרי לא צריכה מלא חברות, אני גם לא חושבת שאת צריכה לחפש חברה "הכי טובה", פשוט לחפש מישהי בראש שלך שתבטחי בה. ואחרי כן, בטח תלכי ללמוד, או לטייל, וגם שם תפגשי אנשים... מה שאני מנסה להגיד לך שהדרך שלך עוד ארוכה, ועוד רבים האנשים בדרכך שירצו בחברתך, את פשוט צריכה לתת להם להתקרב. בהצלחה... שנה טובה.

למעלה