בעיית הסתגלות לביה"ס

באגירה

New member
בעיית הסתגלות לביה"ס

למשתתפי הפורום שלום, אינני בטוח שזהו הפורום הנכון לשאלתי אך לא מצאתי פורום טוב יותר. השאלה היא איך יכולים הורים לתלמידי כיתה א´ לגרום לרשויות החינוך לטפל בילד עם בעיות התנהגותיות חמורות ביותר (לדוגמה זריקת כסאות על המורה או תלמידים אחרים, נעיצת נעצים בילדים וכמובן מכות). הורי הילד כפי הנראה מודעים לבעיה אך לא נראה שהם מסוגלים לתת לו את התמיכה והטיפול הדרושים. מהם אמצעי הטיפול לתופעות כאלה ומהן הדברים שאמורות או חייבות הרשויות לעשות. אציין עוד שבתי הגדולה אובחנה כסובלת מבעיות קשב וריכוז וכן בעיות בכתיבה ואנו עושים כמיטב יכולתנו לעזור לה. מכאן שאני מודע לבעיות האלה ממקור ראשון אך עדיין מוטרד מאוד מאי העשייה של מערכת החינוך דבר בנושא של אלימות כה חמורה ומסוכנת. אודה מראש על התגובות, באגירה

שלום באגירה וברוך הבא! ../images/Emo39.gif

קודם כל תרשה לי לברך אותך על הצטרפותך לפורומינו הקטן והאינטימי... שנית לשאלתך, הרשויות אינן יכולותלעשות דבר מלבד להמליץ על ועדת השמה (ונראה לפי סיפורך כי יש להם בסיס מוצק לעניין) כדי להעביר את הילד למוסד חינוך שבו יתנו לו את העזרה שהוא צריך. אך מעבר לזה, אם בית הספר אינו מגיש את התלמיד לועדת השמה, אין ביכולתו של איש לעשות דבר, כיון שזו החלטת הוריו של הילד בלבד, אם להשאיר אותו במסגרת הנוכחית. הערה קטנה: הפרעת קשב וריכוז שונה מאוד בין בנים לבנות, ולכן אני לא כל כך מסכימה עם ההשוואה. בכל מקרה לגבי הנושא של ועדות השמה, למה איך וכמה, תסתכל פה אצלנו למעלה יש קישורים שמתחלפים, אחד מהם הוא לארגון צח"י - צרכני חינוך יחודיים והוא מפרט יותר על מהי ועדת השמה ואיך מגיעים אליה. מקווה שעזרתי ואשמח לשמוע ממך שוב! אפרת

באגירה

New member
שלום אפרת,

תודה על תשובתך. אכן הרשויות ובהן ביה"ס לא עושות דבר, וגם העלאת הנושא של וועדת השמה לא התקבלה בסבר פנים (מנהל ביה"ס לא רואה שום צורך). כרגע אני אתחיל להפעיל לחץ על כל הגורמים הנוגעים בדבר בביה"ס, רשויות החינוך ורשויות הרווחה וכן אגייס עוד הורים על מנת שנקבל פתרונות ולא תירוצים. המצב בכיתה הוא מתחת לכל ביקורת, בני חזר היום מביה"ס ולשאלת אשתי איך היה היום ענה "*** התנהג היום ממש טוב." ולכן הם יכלו לשחק בסוף השעור ולהנות פעם ראשונה משעור נורמלי (אחרי חדשיים). טוב אז גמרתי לשפוך את הלב, ושוב תודה באגירה.

באגירה היקר!

הפיתרון לא יבוא מתוך מערכת החינוך, אלא מתוך ביתו של הילד, נסו לגשת אל ההורים שלו אתה ועוד מספר הורים ובצורה יפה ומנומסת ועדינה מאוד נסו לשאול אותם האם חשבו לשלוח את הילד לאבחון, והדגישו את רצונכם בטובת הילד וטובת שאר הילדים בכיתה. אשמח לשמוע עידכונים. אפרת

למעלה