בעיית הכפילים

ברינסלי

New member
*כאן* אני לא חושב שתמצא מי שקרא...

ובטח שלא את כולם... חצי מהם כמעט לא ניתנים להשגה בארץ. הספרים המקוריים (2 טרילוגיות) נכתבו החל מאמצע שנות ה-80 ע"י סופרי הפנטזיה מרגרט ווייס וטרייסי היקמן, בהתבסס על משחק תפקידים ששיחקו עם חבריהם. אם אני זוכר נכון יש בסביבות מאה שבעים ומשהו ספרים... אבל גם קוראי רומח הדרקון הנלהבים ביותר בד"כ לא קראו את כולם, ולמעשה בוררים את ספרי הסדרה בקפידה... פשוט, מתוך כל הספרים האלה יש רק כ-20 ספרים שהם באמת "קאנוניים", כלומר שנכתבו ברובם ע"י ווייס והיקמן כחלק מהסדרה המרכזית (או לפחות נערכו על ידיהם). כל השאר הם בעקרון נסיונות של סופרים אחרים לרכב על גל ההצלחה של הסדרה, הרבה פעמים לא נאמנים לסדרה המרכזית ולעתים מזומנות סותרים במפורש היבטים שונים שנקבעו ע"י ווייס והיקמן. אמנם כמה מהספרים האלה בהחלט טובים יותר מהאחרים (בד"כ אלה שנכתבו ע"י חבריהם של ווייס והיקמן או בתיאום איתם), אבל רובם פשוט לא ממשיכים את "רוח הסדרה" ובכל מקרה לא שווים הרבה מבחינה עלילתית. וזהו... סליחה על הפירוט הרב בפורום שלא קשור... לפרטים נוספים, אתה מוזמן לבקר בפורום רומח הדרקון כאן בתפוז.

SaberTooth

New member
ה-O מיותרת. כן, אני בטוח.

כמו באפי קוטלת הערפדים - Buffy the vampire slayer

King Of Kromags

New member
NO!!

בהתחלה זה היה אמור להיות van-zan, אבל זה דומה מדי ל-"ואן-דאם". בגלל ש-ואן זאן הוא דרגונ סלייר, בחרתי דרגון סלייר! זה שלי! שלי!

fan of Gary

New member
גמורק מאנייק!

אבל די ריחמתי עליו כי הוא מת... מה לעשות, אני אוהבת אנשים רעים... יפה שעלית על זה, קרומג... יש דברים שנותנים לאנשים רעיונות. אני בעצמי כותבת עכשיו סיפור שהוא די דומה לרעיון של הסיפור שאינו נגמר: ילדה שלא מרוצה מהחיים שלה באה לעולם של פנטסיה ומגלה שיש לה תפקיד להגן על העולם הזה... אבל חוץ מזה כמעט הכל שונה.

neta18

New member
וואו!!!

זה ממש טוב, אני לא מאמינה שעלית על זה ראיתי את הסרט כל כך הרבה פעמים, כמובן שגם קראתי את הספר אבל אף פעם לא קישרתי בין הדברים... בקיצור ענק!!! קבל ח"ח

neta18

New member
אתה צודק

אני לא יכולה להתווכח עם זה... אכן הסבירות שיהיו להם כפילים בכל כך הרבה עולמות מאוד נמוכה, אבל זאת אחת מההנחות הבסיסיות של הסדרה- חלק מהגימיק שלה. אני לא חושבת שהם התיימרו להגיד שזה אמיתי ובאמת יכול להתרחש כי כדי שקווין למשל יוולד כמו שהוא נראה ועם אותו שם והכל המון דברים צריכים להתרחש בדיוק באותו סדר ובאותו הזמן דבר שלא קרה בהרבה עולמות בהם היו להם כפילים. מה שאני מנסה להגיד הוא שזה אחר מהדברים שצריך להתעלם מהם כדי להנות יותר מהסדרה ולא לחפש את הפאקים שבה...

Bohemian kid

New member
המממממ.... ע"פ העונה החמישית

אפילו שזה בגלל סיבה מפגרת שקווין עזב, הקווינים שונים. כאילו הם אמורים להראות אותו דבר, אבל הם לא. שמתם לב שלקווין החדש לא נראו כפילים
משמע העונה החמישית הרסה, והרבה, את הסדרה.

Piglett

New member
להפך, זאת לא בעיה.

"זה בכלל לא הגיוני שיש לקווין בכ"כ הרבה עולמות" - דבר ראשון, לא בכל עולם יש להם כפילים. דבר שני, הסדרה מתבססת על עולמות מקבילים, שבהם היו בחירות שונות שמל העולם הזה. זו יכולה להיות הבחירה הכי קטנה אפילו שלא תשנה כלום. זאת הבעיה בסדרה. בעונה השלישית, כשקווין גלש עם מגי לעולם הבית שלו כביכול, איך הוא יכל לדעת שזה באמת עולם הבית שלו? הוא בקושי היה שם 10 דקות.

הדאפי

New member
סליחה על ההידחפות..

אבל האם הכוונה היא לפרק הכי מאכזב- שהוא היה בעולם הבית, סיטואציית השער ועזב?

Calgone

New member
התשובה המדעית לבעיית הכפילים:

התשובה המדעית היא שברגע שהשחקן עוזב את הסדרה כי הוא לא רוצה להיות בה, הוא לא יחזור לשחק בכל פרק את הכפיל של של עצמו
ואתם לא יכולים לקטר על זה שבהרבה עולמות יש כפילים שלהם... נכון, יש המון עולמות.. כמה? מי יודע, תלוי לפי איזה אסקולה מדעית הסדרה עובדת, אבל אפשר לומר שהם פשוט באופן מקרי הגיעו להרבה עולמות שכן היו להם בהם כפילים... ושוב, לא בכל פרק הם ראו כפילים, ולא של כולם.. או, אפשר לחשוב על זה לפי התיאוריה של הפרופ' שאולי העולמות מסודרים בקבוצות לפי הדמיון ביניהם בכל מקרה, אולי יש המון המווון עולמות שבהם כפיל מסוים של מישהו לא נולד, אבל אז מה? אז פשוט הם אולי לא הגיעו אליהם.. חוצמזה, היה פרק שהכפיל של קווין היה בת... אז הנה לכם, יש מצב שגם הוא ייוולד בת בכלל... חוצמזה אני אישית הכי אהבתי את הכפיל של רמברנדט, ששיחק שחקן אחר... הוא לא היה ממש הכי דומה לו.... אבל ח"ח על הרעיון...

למעלה