בעיית היחשפות

overdorian5

New member
בעיית היחשפות

היי לכולם- אולי בעלי הניסיון (וגם אלה שלא, מוזמנים לנסות לעזור) יוכלו לעזור לי במשהו שמפריע לי מאוד.. אני בחור צעיר, בן 23, מתעסק בהרבה סוגים של אומנות ויצירה, ובעיקר מוזיקה. אני כותב, מלחין ושר. אבל יש לי בעיה. קשה לי להוציא החוצה את השירים שלי. וכשאני אומר החוצה, אני לא מתכוון לעמידה מול קהל, עם זה אין לי בעיה. קשה לי להשמיע דברים שכתבתי לסביבה הקרובה- ההורים והמשפחה. ברור לי שהם מאוד יאהבו, ובכל זאת, משהו בסיטואציה מרגיש לי מביך. כאילו אני לא אמור להיחשף בפניהם. אני יודע שאני חייב להתגבר על המכשול הזה איכשהו, כי זה ממש מציק לי.. השאלה היא איך אני מכריח את עצמי להתמודד עם זה?? יש למישהו רעיונות? תודה... :)

bridges

New member
מכיר...

אני עבדתי, כמאמן, עם אמנים ואני כותב בעצמי. לפני כשנתיים הפקתי אופרה שמבוססת על טקסטים מפרי עטי שמעולם לא שיתפתי עם משפחתי (עד לפתיחה של האופרה) בדיוק מאותה תחושה שלך, שיהיה בזה משהו מביך. כמו כן, היה לי קשה להזמין אותם להופעת הבכורה של האופרה. אז מה שאני שואל אותך כאן מתבסס על עבודה שאני עשיתי על עצמי (כמובן מתוך הידע שיש לי בהתפתחות אישית בכלל ובאימון אישי בפרט). הדבר הראשון שאתה רוצה להסתכל עליו הוא: מי אתה תהיה כאשר תחשוף בפני משפחתך את שיריך? מי אתה תהיה עבור עצמך ומי אתה תהיה עבור בני המשפחה שלך? אח"כ נוכל להמשיך באיך לעשות את זה. רונן

יודה ב

New member
בעיית החשפות

מנסיו שלי עם מתאמנים הייתי מציע לך לחשוב על היום שאחרי שהבעייה לא נמצאת. האם אתה יכול לדמיין את הסיטואציה שבה אתה מנגן לפני בני המשפחה שלך וכולם מאוד מאוד נהנים? איך אתה מרגיש בסיטואציה? אם זה מרגש אותך וממלא אותך סיפוק, למה? מה אתה צריך להיות בסיטואציה זו? מה אתה צריך לעשות כדי להיות שם? הייתי מתחיל לפעול (להתאמן) בצעדים קטנים המייצרים רצף הצלחות: מופיע קודם מול אדם אחד שהכי פחות קשה לנו מולו. מזמין משוב חיובי ממנו. אחר כך מעלה את הרף ומוסיף עוד אדם או שניים. כך בכל פעם מעלה את הרף. בהצלחה.

אולי להתחיל בצעד קטן,

למשל להראות לחבר אחד :) באווירה לא מחייבת. פשוט להשמיע לו/לה משהו, בלי ציפיות.

למעלה