בעיית הזעה

לאיכול

New member
בעיית הזעה

שלום, יש לי בעיה שאחרי פעילות גופנית, הכי קצרה שיש, אני מזיע כמו חמור... וזה מפריע בעיקר בגלל הרטיבות על הבגדים, מתחת לבית השחי ולאחרונה אפילו על המכנסים, מאחורה....
שאלתי, מה אפשר לעשות, אם בכלל....? אני נוהג ללבוש בגדים שחורים שלא יראו, אבל שחור עם השמש הזו??? זה בלתי אפשרי!!! תודה רבה לעוזרים

sowhatt

New member
../images/Emo5.gif, אוי. אני לא מזיע הרבה, אבל יש

לי זוג מכנסיים קצרות שהם בגד ים בעצם, של אדידס, הם מניילון, ככה שגם אם מזיעים, אז הזיעה לא עוברת כל כך מהר דרך הבגד, והוא גם שחור. =)

Samsara

New member
למה להתייחס לזה כבעייה בכלל?

זה תהליך טבעי. גם אצלינו בחדר כושר, למרות המיזוג, הרבה מהמתאמנים נוטפים זיעה במהלך האימון - בפרט אחרי אימון אירובי. גם אני מזיעה מאוד - בהתחלה הרגשתי עם זה מאוד מוזר ולא נוח - היום זה נראה לי טבעי לגמרי ואני גאה בכל טיפת זיעה! הרווחתי אותה בכבוד! זה מנגנון טבעי של הגוף. ויש היום ביגוד מיוחד שמותאם לפעילויות השונות. לנייק למשל יש ביגוד Dri Fit שמיועד לפעילות אירובית והזעה, ומניסיון שלי, הוא באמת נוח.

אלי ו.

New member
דאודורנט אנטי פרספירינט

קנה דאודורנט שכתוב עליו "אנטי פרספירינט" ושים כל בוקר, ואחרי מקלחת. זה ימנע את רוב ההזעה. בגדי כותנה אוריריים יותר ויקררו אותך יותר טוב. אם אתה במשקל יתר, ירידה במשקל גם תעזור להזעה. אם לא עוזר, פנה לרופא, יש גם טיפולים רפואיים לנושא. ואחרי שעניתי, איך כל זה קשור לחדרי כושר?

LiorEl

New member
ממש לא מומלץ ....

סוג דאודורנט זה סותם את נקבוביות העור ופוגע בפעילות התקינה של הגוף לקירור עצמו .. הזעה היא טבעית לחלוטין ואף רצויה מאד ! במידה שהמצב ממש לא נסבל , לדוגמא אם אתה יושב ונוזלת לך זיעה מקצות האצבעות (יש אנשים שסובלים מזה , תתפלאו !)בלי שאפילו רצת מטר ולא בגלל שיש חמסין בחוץ , יש פתרון ניתוחי ..אבל אני לא חושב שזו הבעיה שלך . לכן , תעשה אירובי , תרוץ , תהנה והכי חשוב תזיע כמו מטורף , רק כך אתה באמת עובד ומפיק את המירב ! ליאור

לאיכול

New member
איך זה קשור....?

פשוט מאוד חשבתי שאנשים שמתעסקים בספורט, בוודאי מודעים לבעיה, וגם לפיתרון.... עכשיו, הבעיה היא פחות שאני מזיע...הבעיה היא שיש רטיבות על התחת...ולא נראה לי שזה טבעי...!!!!

H i l u s h

New member
טבעי ביותר ..

אין מה לעשות...מזיעים גם בחלק של התחת, ואתה צריך להיות גאה בכל טיפה שנוטפת ממך
למה אתה חושב צריך לשים מגבת בכל מכשיר שאתה משתמש? כי אח"כ שתקום אתה תראה שהמושב שישבת עליו לח כזה ... ככה זה לפחות אצלי במכון.

H i l u s h

New member
אה ועוד משהו...

דאודורנטים לא מונעים זיעה..הם מונעים ריח של זיעה, ואין לך בעיה של ריח לפי מה שאמרת אלא רק של הרטיבות עצמה...

שאקל

New member
רוצים להתחלף?

אם על כל טיפת זיעה שלכם בחדר כושר הייתם מעבירים לי נניח מ"מ של מסת שריר תארו לעצמכם מה היה קורה

תזהר מהאנטי-פרספירנט

הוא גורם לגירוי. סותם את הנקבוביות ומגרד בטירוף. כל בני האדם מזיעים גם בתחת מכיוון שאתה בעל גוף מגודל הגוף משקיע יותר משאבים בקירור ע"י הזעה ואצלך זה מתבטא בהרבה נוזלים . זאת לא בושה.

אלי ו.

New member
לי דוקא יש ניסיון מצוין עם דאודורנט

מונע הזעה, אולי אתה אלרגי לאחד המרכיבים. דרך אגב, כל ההתיחסות שלי לדאודורנטים אינה קשורה לחדר כושר. בחדר כושר, מותר ורצוי להזיע.

ronen222

New member
אני משתמש ברעננה

חייב להגיד שזוהי המצאת המילניום אמנם יש לדאו הזה פז"ם כמו שלי בערך אבל זה משהו "בנזונה" אני התחלתי להשתמש בזה עוד כשהיתי חייל אני שם את זה בשלושה אזורים בגוף וזה שומר עליי ללא זיעה ויותר חשוב ללא סירחון במשך שבועיים אגב עד כמה שאני יודע זה מיועד לכפות הרגליים אבל אני שם גם במשעות ובבית השחי אחלה סבבה שבעולם

שאקל

New member
עכשיו ביאסתם אותי לגמרי

אני לא משתמש לא בדאודורנט ולא בספריי ולא בכלום.
מקלחת פעם ביום זה הכל.

אלי ו.

New member
שמור מרחק ממני באוטובוס../images/Emo5.gif

בקיץ חם, וגם אחרי מקלחת בבוקר, בצהריים מזיעים. כשאתה מתקרב לאנשים זה ענין של נימוס לשים דאודורנט. בייחוד חבר´ה שסובלים מהזעה. זה מאוד לא נעים לעמוד קרוב לאדם מזיע שבדיוק מרים את זרועו.

למעלה