בעיית הורים ...

shoki2

New member
בעיית הורים ... ../images/Emo7.gif

אני לא בדיוק יודעת מאיפה להתחיל. אני בת 26 נשואה, לא גרה בבית ההורים כבר כמה שנים. ההורים שלי בשנות החמישים לחייהם ויש לי עוד אח בגיל הטיפש עשרה (תרתי משמע) שגר איתם שעושה להם את החיים יותר קשים. אבא שלי יצא לפנסיה מוקדמת לפני כמה שנים וקיבל סכום כסף נכבד של פיצויים (שנגמר תוך שנתיים !!) ואמא שלי עבדה בחייה מספר עבודות , כרגע שניהם לא עובדים, אבא שלי מחפש עבודה אבל לא מקבלים אותו בשום מקום בגלל גילו. הכסף שאבי קיבל כאמור נגמר תוך זמן קצר, כסף שיכל להחזיק אותם שנים רבות... ומכאן מתחילות הבעיות. כל צד מאשים את השני בבזבוז הכסף, הם איבדו טעם לחיים, כל היום יושבים ממורמרים, רבים ולא מדברים כבר כמה שבועות. למרות שהם כבר לא מוצאים טעם להשאר ביחד,להתגרש זה יהיה קשה כרגע בגלל הבעיה הכספית המורכבת. אבא שלי הפך להיות בן אדם עצבני עם התקפות זעם, אמא שלי התחילה לדבר שטויות ואחי הקטן לא מוסיף להם . אני ושני אחי הגדולים ממני ממש לא יודעים מה לעשות בנדון, למי לפנות ואיך לעזור להם, אבא שלי ממש לא רוצה לחיות יותר ואני פוחדת שהוא יזיק לעצמו, הוא כל הזמן מסתגר ואומר שאין טעם לחייו, מבן אדם עם מעמד וכסף הוא נהיה פשוט כלום... עזרו לי שאעזור להם.

הלך הכסף

כל עוד לא יכירו בכך שאין נס שיחזיר את הכסף וכל עוד לא יבינו שהאשמות הדדיות רק מעכבות אותם מלהתאושש, תימשך ההתדרדרות, שבאה לידי ביטוי גם בהתנהגותו של בן הטיפשעשרה (שכנראה איננו כל כך טיפש ומשקף להם את עצמם). כרגע, אם יש קיצבת פנסיה שמפרנסת אותם בשוטף (גם אם בצימצום) ואם לא נכנסו לחובות עתק, יש להם אפשרות למצוא פתרונות כלכליים, אפילו כעצמאיים (דרושים שינוי פסיכולוגי ומוכנות להסתכן). נסו את ואחייך לתמוך בהם ולעודד אותם לחשוב חיובי. ארחו אצלכם מדי פעם את האח הצעיר כדי לאפשר להם להתאוורר ושימרו על קשר איתם. אני מאחל לך ולהם כל טוב. בהצלחה.

shoki2

New member
יש פנסיה מסודרת אבל הקושי הוא

בלעודד אותם (את אבי בעיקר) ולחשוב חיובי... כל הזמן הוא חושב על זה שהוא לא יכל לעזור לי בחתונה ובקרוב אני צריכה ללדת וגם הוא לא יוכל לעזור לי וההורים של בעלי קנו לנו דירה עכשיו וכל זה יושב לו על הלב ואוכל אותו מבפנים.

רגשי אשמה

זו בחירה שלו אם לאכול את עצמו או להיכנס לדיאטה. חשוב שתעבירי לו את המסר, שקודם כל עליו לעזור לעצמו כדי שיוכל אי פעם לעזור לאחרים.

seeyou

New member
אמא שלי התחילה לדבר שטויות

למה את מתכוונת?תוכלי לפרט? "אבא שלי הפך להיות בן אדם עצבני עם התקפות זעם"- לי זה מובן לצערי,לא מאמין שאת יכולה לעזור להם אם אמא שלך לא תרצה בכך... הרגשות שלה כלפיו השתנו מקצה לקצה-כך אני מבין- וכאשר הוא איבד את המעמד-הכסף -הכושר גבריות ...אז היא לא צריכה אותו בכלל.. כך התרשמתי מרוב המיקרים שכתובים בפורומים שונים לא רק בתפוז... יוסי

shoki2

New member
הסבר..

אבא שלי הפך להיות בן אדם עצבני שנוטה להתעצבן מכל שטות שאומרים לו, נעלב מכל דבר קטן ואת האמת נראה לי שהוא "קצת" השתגע, זה לא האבא שאני מכירה. ואמא שלי מתוך הסיטואציה הזאת נראה שהיא גם מאבדת את עצמה לדעת, פשוט כך. הרגשות שלהם אחד לשני השתנו, לפעמים זה נראה שהם שונאים אחד את השני. אני כבר ממש לא יודעת מה לעשות, אני יושבת פה ובוכה כמו תינוקת ואין לי פתרונות.

seeyou

New member
הם שונאים אחד את השני-

עצוב מניח שזה קורה בהרבה בתים... שמעתי את השכנה שלי צועקת לבעלה "אתה שווה יותר כמת מאשר כ-חי..." עם כול הצער שבלב אם באמת לא טוב להם ביחד עד כדי שהם שונאים אחד את השני...אז צריך לשקול גרושים... הולכים לניתוח בתקווה להציל את החיים.. גרושים זה לא תמיד סוף הדרך ייתכן שהם עוד יגלו אחד את השני לאחר תקופה ואפילו יחזרו... את,אנחנו הילדים לא יכולים לעזור בכלום פשוט להמשיך לתמוך בכול אחד שווה הם ימשיכו להיות הוריים גם אחרי הגרושים צריך לערוך גרושים מכובדים לשני הצדדים. יוסי

meshi4

New member
לעזור להורייך

אינך יכולה מלבד להרגיע את אביך שאת תסתדרי.[את הטעות שעשה אין להשיב-שלא שמר כסף לימים קשים יותר]לכל אחד זה עלול לקרות שהיום הוא למעלה ומחר למטה.בחלק מהמקרים יש לנו שליטה.ובחלק אין לנו.ובמשברים צריך רצון וכוחות נפש אישיים כדי לעזור לעצמנו.תמיכה ועידוד מהמשפחה מסייעים ומוסיפים.אבל רק ההורים שלך יוכלו לעזור לעצמם-בלי תקווה וקצת אופטימיות מצידם.המצב רק יחמיר. אני בטוחה שלמדת שיעור חשוב לעתיד.לשמור כסף לשעת סגריר. מאחלת להורייך שיהיו להם הכוחות להתגבר על הקשיים.

למעלה