בעיית גן
אני קוראת בפורום שלכם כבר כמה שבועות, ומאוד נהנית מן העצות ומן האווירה. החלטתי להצטרף רשמית
רציתי להתייעץ בבעיה שמטרידה אותי - הבן שלי, בן ארבע וחצי, עולה בשנה הבאה לגן חובה, רשמתי אותו לגן שאליו ממשיכים יתר הילדים בגן שלו (גן פרטי שמוכר ע"י העיריה). בהתחלה הוא מאוד דחף אותי לרשום אותו לגן הזה וכל יום שאל אותי אם כבר הלכתי לעיריה לרשום אותו. בימים האחרונים הוא פתאום מבקש שאני אלך לעירייה ואגיד שהוא לא הולך לגן הזה, כי הוא לא אוהב את הילדים, כולם מרביצים ומציקים... אני רוצה לציין שגם במהלך השנה היו לו משפטים כאלה שאין לו חברים, ושהוא לא אוהב ללכת לגן, אבל בפועל אם אמרתי לו שאני מסכימה שיישאר, הוא תמיד מצא תירוץ למה הוא בכל זאת צריך ללכת. בשיחות שניהלתי בעבר עם הגננת בעניין זה, היא אמרה שיש לו חברים, והיא לא רואה בעייתיות. לגבי מכות - היא אומרת שהיא רואה שגם הוא יוזם הצקות לילדים אחרים. כשאני מגיעה לגן, לפעמים ילדים אומרים לי, שהוא מרביץ או מעליב. אני לא יודעת אם אומרים כך גם להורים אחרים - זאת אומרת עד כדי כמה אפשר לייחס לזה משמעות. אני לא יודעת מה לעשות ואיך להגיב. כשאני איתו במסגרת של הבית (יש לו אח שקטן ממנו בשנה וחצי), או עם חברים, אני לא רואה התנהגות אלימה פיזית, ולעיתים רחוקות אלימות מילולית מתונה ("אתה רע"). לדבר שוב עם הגננת?? מה עושים עם הגן? לנסות להעביר אותו לגן אחר בשלב המאוחר הזה (קשה לי להאמין שעוד ניתן לעשות את זה - הגנים באיזור מגורי מפוצצים, וההרשמה נסגרת בד"כ באפריל)?
אני קוראת בפורום שלכם כבר כמה שבועות, ומאוד נהנית מן העצות ומן האווירה. החלטתי להצטרף רשמית