בעיית גמישות...

lightm

New member
בעיית גמישות...

שלום לכולם, אני התחלתי ללמוד קפוארה, אך אני ממש לא גמיש, בעיקר ברגליים, וזה יוצר בעיה. קראתי את הכתבה על גמישות ומתיחות, איך אני יודע אם האלסטיות של השרירים ושל ריקמות החיבור (אנטגוניסטים), או השרירים שמבצעים את התנועה (אגוניסטים), הם אלה שמגבילים את הגמישות? איך אני יכול לשפר את הגמישות שלי בדרך היעילה ביותר? בתודה, אור.
 
ניראה לי שאירובי תורם לגמישות

וגם מתיחות. אבל אני לא כל כך מבין הזה.
 
פשוט מאוד

הסתבכת קצת, ננסה לעשות סדר: מה שמגביל אותך תנועתית הם השרירים, הרצועות והגידים בכל מפרק ומפרק. גמישות מוגדרת כתנעתיות במפרק ספציפי ולא כללי. ולכן על מנת לשפר את הגמישות במפרקים הבעיתיים עליך למתוח אותם. איך זה נעשה, פשוט מאוד בכל תנועה שאתה מתקשה בה עליך לבצע מתיחות פסיביות לדוגמא בתנועה של מפרק הירך בכפיפה של הירך (דבר המצביע על שריר ההאם סטרינג והגלוטאוס מקסימוס כמקורים) עליך לבצע 3-4 פעמים בשבוע, 4-6 מתיחות של 30-45 שניות (בסוף טווח התנועה). דגשים: עקרונות למתיחות: 1. מתיחה איטית עד סף כאב, הגזמה במתיחה תגרום לפציעה. 2. אין צורך ךהפעיל כוח רב 3. 30-60 שניות מנוחה בין מתיחה למתיחה 4. ניתן לבצע כחלק מהחימום או בסיום פעילות גופנית. 5. רעד בשרירים, כאב מתמשך ועייפות עשויים להצביע על מתיחות מוגזמות. 6. יש לבצע מתיחות לאחר חימום מלא הכולל פעילות אירובית בעצימות נמוכה. עבודה נכונה תראה תוצאות בטווח זמן קצר יחסית.
 

lightm

New member
תודה!

זה באמת מטריד אותי... אני אפילו לא מתקרב לגעת באצבעות הרגליים כאשר אני יושב והרגליים ישרות, דבר שאמור להיות קל (לא?)
 
לא רוצה לבאס, אבל גמישות, אצל

גברים ונשים היא בעיקרה תכונה מולדת. ניתן לשפר אותה במעט, למען האמת, עד ל-30% בלבד, ככה שכל אחד צריך "להתגמש" לפי היכולות המולדות שלו.
 

אלי ו.

New member
עינת, האם זכור לי נכון

ואת עושה שפגאט מלא? נדמה לי שפעם אחד הד"רים טען כנגדך שזו גמישות בלתי פונקציונאלית.
 
כן, גרודז´ינובסקי מתעקש שהכי

פונקציונאלי זה ללכת.. רצוי תוך כדי קריאת הספר שכתב ושניתן להשיג בכל חנויות הספרים
יודע מה.. כשכתבת את ההודעה נזכרתי שמזמן לא עשיתי תרגילי גמישות (בערך אותו הזמן שאני לא מתאמנת שזה.. אופס.. לא רוצה להזכר..), עשיתי ניסיון ו כן! בניסיון הראשון, בלי חימום, שפגט בנות מלא ימין ושמאל, שפגט בנים בערך 170 מעלות.. אחרי כמה סטים של מתיחות מצליח לי עם כמעט 180..
 

lightm

New member
זאת אומרת

שאני אף פעם לא אוכל לגעת באצבעות רגליים שלי כשהרגליים מתוחות? אני חושב שזה מדד לגמישות, לא?
 
הכל תלוי במה היא נקודת ההתחלה

שלך. אם תעבוד באופן מסודר על תרגילי גמישות, אתה בהחלט יכול לראות תוצאות שיספקו אותך ויתאימו לפעילות שבה בחרת. כמו כל דבר, גם בגמישות צריך לשמור על מטרות ריאליות.
 
סבלנות

התמדה וסבלנות יביאו אותך לתוצאות ותוך זמן קצר יחסית תוכל לגעת באצבעות רגליים כאשר הרגליים ישרות. ושזה יקרה עדכן אותנו ! בהצלחה (אני בטוח שתצליח)
 
למעלה