בעיית ג'לטין

אשבול

New member
בעיית ג'לטין

שלום, המסתי ג'לטין כפי שהיה כתוב בהוראות המצורפות, לאחר מכן היה כתוב לקרר את הנוזל אז שמתי את הכוס של הג'לטין בתוך כלי עם מיים קרים והנוזל אכן התקרר ונשאר נוזלי, ברגע שהוספתי את הנוזל הקר לתערובת תוך כדי ערבול, נוצרו גושים של ג'לטין...
ונהרסה כל התערובת... מישהי יודעת מה הסיבה וכיצד ניתן למנוע את התקרשות הג'לטין? תודה!

ג'לטין- מרגע שהסתיים תהליך ההמסה

שלו- מתקרש. כשהם כותבים לקרר אחרי שלב המים הרותחים, הם מתכוונים שלא תכניסי אותו לבלילה מאוד מאוד חם.. הכוונה: להשאיר דקה שתיים בטמפרטורת החדר. מה שאת עשית בקירור המאסיבי הזה- גרמת לו להתחיל לפעול כמו שהוא צריך.. ולהתגבש. אני ממיסה ג'לטין בשיטה של תמי סירקיס: מים קרים מאוד בקערה, מעליהם שופכת את הג'לטין(בהנחה שאת משמשת באבקה), ברגע שנהיה לי מין גוש כזה לבן אני שופכת חצי כוס מים רותחים ומערבבת היטב, אם יש צורך אז מכניסה ל10 שניות במיקרו .. וזהו- הג'לטין מוכן לשימוש. ואז אני "מקררת" אותו, אבל לא במי קרח או במקרר- אלא כפי שאמרתי: דקה שתיים בטמפרטורת החדר. בהצלחה

אשבול

New member
אבל אז כשאני מכניסה את הנוזל לבלילה

הקרה, הוא גם מתקרר (אפילו אם לא קררתי אותו כפי שהמלצת), זה לא יוצר גושים בכל זאת?

pirge

New member
ג'לטין בשקיות-אבקה...הכנה

אני מכניסה את הג'לטין לתוך סיר קטן עם כוס חלב קר -או מים-- ומתחילה לבחוש על להבה בינונית עד לסף רתיחה. תוך כדי בחישה,הג'לטין נמס. לבחוש כל הזמן. כשמגיע לשלב רתיחה,לסגור את הלהבה ולהמשיך לבחוש עוד קצת עד שרואים שהג'לטין נמס לגמרי בחלב. אני יוצקת אותו לתוך יתר החומרים דרך מסננת. אף פעם אין לי גושים,אבל ליתר ביטחון.......התרגלתי להעביר במסננת. בבקשה.

DUKASIT

New member
פירגה ממך למדתי להישתמש בג'לטין

הולך לי מצויין. זה הרגע להגיד

ממש לא.. לא כ"כ מהר הוא מתגבש

לוקח לו זמן להתחיל לפעול. לדעתי- כיוון שהכנסת למי קרח הוא התחיל את הפעולה מהר מדי

למעלה