בעיית גיבוי בענן

leibovic

New member
בעיית גיבוי בענן

שלום

יש לי שרת ומוגדר לו גיבוי אוטומטי כל לילה בענן.
השרת מכיל בין 30 ל 230 ג'יגה (אני לא סגור מה הגרסה הנכונה).
רוחב הפס שיש לי הוא 2 מגה בתמסורת.

הלך לי הדיסק וכאשר ביקשתי לדעת שיש גיבוי תקין, נאמר לי שיש גיבוי נכון ללפני שבועיים.

כששאלתי את איש הסיסטם שלי איך זה יכול להיות, תשובתו הייתה:
הקבצים לא הספיקו להסתנכרן במגבלת רוחב הפס. (ז"א קצב השינוי של הקבצים היה מהיר מידי)

האם הגיוני התשובה שלו?

תודה מראש לעונים

sccmguy

New member
יתקנו אותי אם אני טועה....

במידה ואיש IT שלך הגדיר גיבוי דיפרנציאלי= שרק השינויים מסתנכרנים,
אז נפח הגיבוי השוטף אמור להיות קטן יחסית- שכן זה מגבה רק את השינויים מאז הגיבוי האחרון.

במידה והוא מגבה את כל הדאטה כל פעם (לא נשמע הגיוני)- אז יכול להיות שזה נכון- שכל החומר לא הספיק לעלות בלילה,
האם אתה יודע האם הגיבוי רץ בשעות מסויימות או עד שהוא מסיים?

בצג

New member
אל תשכח שאנחנו בתחילת חודש לועזי

הגיוני שבכל תחילת חודש מתבצע גיבוי FULL ורק בהמשך החודש מתבצע דיפרנציאלי או אינקרמנטלי

xcalibur

New member
אם השינוי גדול ממה שהקו מסוגל להעביר בין לילה

לא יעזור לך בית דין.

eyalram1974

New member
גיבוי לענן

אין קשר בין הטכנולוגיה ולמגבלות גיבוי בענן כמו כל גיבוי חייב השגחה ואם לא משגיחים אז אין גיבוי.
אם יש העלאה חד פעמית אמורים לבצע זאת בשליחת דיסק לספק הגיבוי.
אם אלו הנפחים הרגילים אז הטכנולוגיה לא מתאימה לכם, או מחייבת שדרוג מהותי של קצב העלאה.
תשובת איש הIT מקבילה לזה שיגיד לך שאין גיבוי מלא של המידע כי אתם עובדים עם טייפ גיבוי של 100GB. זו אחריות שלו לספק פתרון או לפחות להתריע שאין גיבוי ואין יכולת שיחזור מידע.

izackv

New member
גיבויים

הכל תלוי בסוג המידע המגובה.
בדרך כלל אין צורך לגבות את כלל המידע.
צריך לגבות רק קבצים שהשתנו ושאי אפשר להשיג מחדש בקלות.
ולפעמים גם הקבצים האלה לא בדיוק זקוקים לגיבוי
(מישהו שמעלה לשרת חברה את כל סרטוני יו-טיוב המשעשעים שהוא מצא או את הסרטונים שהוא מכין בבית לשימוש פרטי
או שרתי חברה שעובדים שומרים עליהם בטעות סרטים ב HD או כמה אלפי אלבומי מוזיקה)

--
לכן השלב הראשון הוא להחליט מה בדיוק זקוק לגיבוי ומה לא.

--
אם מדובר בשרת DB למשל - גיבוי של הקבצים לא בהכרח יספיק ולעיתים חייבים תוכנת גיבוי שיודעת להכניס את מסד הנתונים למצב של גיבוי ורק אז מגבה את הקבצים.

--
אם מדובר בשרת שמכיל הרבה קבצים קטנים שרק מיעוטם משתנה כל לילה, גיבוי אינקרמנטלי צריך להספיק.
אבל אם יש מהלך סוף שנה שמעדכן את כל הקבצים האלה, הגיבוי האינקרמנטלי הופך לפחות יעיל מגיבוי מלא ועלול להכשל.

--
אם מדובר בשרת שמכיל מספר קבצים ענקיים שרק אזורים קטנים בקבצים האלה משתנים, יש תוכנות שמסוגלות לבצע RSYNC רק לאזורים האלה וכך לשמור גיבוי אינקרמנטלי בלי תעבורת רשת מטורפת.

--
בקיצור, גיבויים צריך לתכנן היטב ואחר כך גם לבדוק יכולת שיחזור פעם בתקופה...
אם המידע חשוב ואובדן שלו יגרום לאובדן הכנסות, צריך להשקיע בגיבויים בצורה רצינית.

ספציפית לגבי המקרה שהדיסק הלך, יש שרותים שמתמחים בשיחזור דיסקים שנפלו.
יכול להיות שאחד מהם יצליח להציל לך את המידע.
זול זה לא יהיה.

leibovic

New member
תודה ו...

חברת שחזור המידע "טיק טק" - מכירים?
שלחתי אליה את הדיסקים ולטענתם יש HEAD CRASH ולא ניתן לשחזר עקב נזק פיזי של הדיסקים.
האם יש סיבה לשלוח לעוד חברה לשחזור מידע או שזה תשובה סופנית?

ddoottaann

New member
הגיוני

אני סבור שהם החברה הכי טובה בתחום הזה. שחזרתי אצלם כבר דיסק

אבל אם הראש נפל על הפלטות ושרט אותן זה די אבוד...

sharonei1

New member
אם זה אלה מר"ג

מכמה עבודות שנתתי להם בעבר הם היו דיי מקצועיים ולא התאכזבתי
אם זה חומר מאוד חשוב ואין גיבוי (יש לך רק גיבוי ענן ?) הייתי מנסה בכל זאת לעוד חברה למרות שהסיכוי קטן אי אפשר לדעת לפעמים איש מקצוע אחד כמה שהוא טוב לא מצליח והשני כן מצליח

eyalram1974

New member
בדוק את מיטסי בפלמחים

אנחנו משתמשים בשירותי שחזור מידע עבור לקוחות, היו לי מעל 3 מקרים שמיטסי הצילו מידע שטיק טק הרימו ידיים, מאז אני עובד עם מיטסי מעל 10 שנים ועם אחוזי הצלחה מאוד גבוהים (האמת שלא זכור לי מקרה שהם לא הצליחו)

סנגיב

New member

sharonei1

New member
מיטסי הצילו לי

raid שנמחק פעם
אני זוכר עד היום נסעתי עד אילהם בפלמחים בקטנוע וראיתי חדר עם מאות חתיכות נייר קרועות
הם אמרו לי שהם גם נותנים שירותי שיחזור למסמכים קרועים

xcalibur

New member
קצר ולעניין

כן, התשובה הגיונית.

קצת פחות קצר,
אם הקו שלך מסוגל להעביר בין-לילה נניח 1 גיגה אבל בפועל בקבצים נעשו שינויים בגודל 10 גיגה, זמן הגיבוי יתארך משמעותית ואתה תפסיד את השינויים שיתחוללו ב-10 הימים הבאים.

האיש סיסטם שלך צודק אך לדעתי המינימום שהוא היה צריך לעשות זה להודיע לך על מנת לשקול את שדרוג הקו או צמצום הקבצים המגובים.

למעלה