בעיית גורים.

בעיית גורים.

ביום שיש אימצנו כלבה קטנה וחמודה כבת חודש מSOS היא ממש מתוקה ועדינה אבל יש בעיה.. יש לנו עוד שתי כלבות (7, ושנתיים וחצי) וחתולה... החתולה מאיימת עליה והכלבות מפחדות ממנה...(טיפשי לא?!) אני לא יודעת מה לעשות כדי להרגיל אותה אליהן.. ובנוסף היא בוכה המון כל הלילה,בוכה וישנה שעה,בוכה וישנה שעה. מה עושים?

yehudit b

New member
ממממ, אז ככה-

אני לא מומחית, אבל לא נראה לי שאוהבים לענות פה בפורום על תשובות (או שהוא סתם ריק עכשיו) בכל מקרה, מה שאני אגיד זה לא תורה מסיני- אני חושבת שחודש זה גיל קטן מדי לקחת גור, אבל אם כבר לקחת- בקשר לשאר בע"ח שיש לך- זה עניין של זמן, בסוף הם מתרגלים. עד אז את יכולה לנסות לשים אותם ביחד כל יום לכמה זמן (כמובן רק כשאת שם, כדי שהם לא יפגעו בגורה). בלילה- היא בוכה כנראה הסיבה היא תזונה לא טובה (אלא אם כן את מאכילה אותה לפי הוראות של וטרינר בכמויות הנכונות, ואז זאת לא הסיבה). אולי זה בגלל כאבי בטן.... מקווה שזה יעזור....

מסכימה איתך

שהגיל של הגורה קטן מדי.. אבל לצערי לא אני זאתי שהבאתי אותה למסירה.. אנחנו מנסים לסדר לה את הפינה הכי חמה שאנחנו יכולים. ואם זה היה תלוי בי הייתי לוקחת עוד 100 כלבים אבל יש עוד אנשים בבית... אני לא אקח אותה לישון איתי מהסיבה הפשוטה שאני פשוט יכולה למעוך אותה,היא קטנטונת,ממש פיצקית. יש לה פינה חמודה,קטנה ומוגנת,היא ישנה בלי בעיות וכנראה שהבכי הוא פשוט געגועים לאמא (כואב לי הלב עליה
) לא תזונה לא נכונה כי היא אוכלת בכמויות ובזמנים כמו שצריך (אנחנו מאוד דואגים לה!). אין לה תולעים (כמו לרוב הגורים) אז כאבי בטן הם לא אופציה חוצמזה שכשהיא רעבה,היא אוכלת. אני ינסה את העניין של הבקבוק החם,גם קראתי את זה בעוד מקום...

מהניסיון שלנו

אנחנו אימצנו לפני כשבועיים גורה בת כ-3-4 שבועות שנזנחה בשבוע הראשון נתנו לה לינוק מבקבוק חלב מטרנה מדולל פי שתיים בימיומיים הראשונים אכלה מעט מאד ואחר כך התנפלה בלהיטות על הבקבוק ואכלה כל 3-4 שעות מנה של כ-80-100 סמ"ק בעצת הוטרינר עברנו למזון גורים שערבבנו אותו עם גבינה 9% והיא מאד מרוצה אנחנו מנסים להרגיל אותה ל3 ארוחות ביום בשעות קבועות בלילות הראשונים שמנו בגיגית השינה שלה בקבוק חם מתחת לשמיכה ושעון מתקתק שיזכיר לה את אמא, נראה שזה עבד די יפה והיא ישנה די סביר היום לאחר שבועיים אצלנו נראה שהיא די מסתגלת יש לנו כלבה גדולה בת 12 שאצלנו כ10 שנים, היא פשוט מתעלמת מהקטנה ולא מתקרבת אליה וגם לא נותנת לכלבה להתקרב, זה נראה כאילו הא מפחדת אבל אמרו לנו שזה איתות על המעמד שלה ובעתיד זה יסתדר בהצלחה

מזי א

New member
יואו

יואו, איזה מקסימה. איך היא מזכירה את דיאנה שלי , כשהיתה גורה, רק בצבעים אחרים.

Snooopy Girl

New member
../images/Emo41.gif../images/Emo107.gif

קודם כל, מזל טוב על הכלבה החדשה
נראה לי שרק ייקח זמן עד שכולם יסתדרו למצב החדש, אולי כדאי לשים אותה לבד בחדר עם כל אחד מהחיות האחרות בנפרד, כל אחת תראה שהשניה לא כל כך גרועה...רק רעיון. יותר סביר שזה פשוט ייקח זמן
לגבי הבכי בלילה - חוץ ממה שכבר ענו פה, אולי בגלל שהיא ממש צעירה, גורה קטנה, חסר לה החום האימהי שגורים ממש אוהבים? אולי תנסי לישון איתה לילה אחד או שניים? שהיא תהיה אורחת אצלך בחדר? היא תרגיש שיש שם עוד מישהו חוץ ממנה, תרגיש את אותך ואולי לא תפחד

© Tweety ©

New member
תשובות

גורים במיוחד בגיל כ"כ קטן,נוטים לבכות בלילה אפשר לעטוף בקבוק עם מים פושרים ולשים לידה. לא להכניס אותה איתך למיטה ולא לבוא לישון איתך כמו שייעצו לך כאן-הכלבה תתרגל לישון איתך וכבר בגיל הזה צריך להציב לה גבולות-סדרי לה פינה חמה ונוחה עם מזון שיהיה לה כייף לישון בו. לגבי ההסתגלות לבית-יקח זמן עד שהכלבה תמצא לעצמה את המקום בשבילה והחיות האחרות ילמדו לחיות איתה. בימים האחרונים תשמרי שלא יפרצו מריבות ותפרידי בנהן,אם הכלבות והחתולה שקטות ולא נוטות לתוקפנות-אין טעם לדאגה. זה כמו שתינוק חדש מגיע הביתה-תראי לכלבות ולחתולה שהמקום שלהן לא נתפס וזה יסתדר. הרבה בהצלחה ומזל טוב על אימוץ הכלבה.

Snooopy Girl

New member
אממ...../images/Emo41.gif../images/Emo107.gif

הכלב שלי יושנת איתי או עם מישהו אחר כל לילה...מה רע? היא לא לבד, גם לנו זה סבבה...

אל דופא

New member
את יכולה גם לעטוף שעון ....

...מין שעון כזה שעושה "תיק תק" בחתיכת בד ישנה, ולשים את זה במקום המרבץ של הגורה (איפוא שהיא ישנה). בגיל הזה, גורים רגילים לפעימות הלב של האימא שלהם, וכשזה נלקח מהם, קשה להם להרדם....אז בכל אופן- שתהיה לך (וגם לגורה) שינה שקטה וערבה, ודווחי לי איך ה"פטנט" עבד!

למעלה