בעיית בלם ב MZ

באבא2000

New member
בעיית בלם ב MZ

מצטער שאני מכניס את זה לפורום אופנועים אבל יש לי בעייה בבלם של ה MZ. פעם (לפני 4 חודשים כשהאופנוע נרכש) ידית הבלם הייתה צריכה לחיצה עדינה להפעלת הבלם בעוצמה יפה. לאחר טיפול, נראה כי משהו שם לא עובד. זה רק הלך והחמיר בשבועיים האחרונים (אגב, בטיפול ביקשתי שיסתכל, הוא קצת בדק ואמר שהבלם בסדר גמור). הבעיה היא שהידית כבר נלחצת ממש עד הסוף וכמעט ואין תגובה. אני חייב לשלב גם בלם רגל והאופנוע, סליחה ה-MZ, בולם רק כשאני ממש מפחית מהירות ומוריד עד הילוך ראשון. האם יש כמה דברים קטנים לבדוק ולסדר לבד, או שחייבים לקפוץ למוסך? מזכיר לכם שהידע האופנועי שלי הוא לא כביר. אלפי תודות

Pumi

New member
צריך לבדוק שאין אויר בנוזל בלם

שזאת אמורה להיות בדיקה שגרתית ופעולה פשוטה לבצע. לך למוסך, בקש שיעשו את זה. בנוסף לבדוק האם רפידות הבלם לא גמורות, וכן לבדוק שיש מספיק נוזל בלמים.

באבא2000

New member
קודם כל תודה

את הרפידות הוא בדק, כאמור, לפני 3 שבועות בערך, ואמר שהן בסדר. גם את תגובת הידית (שבאמת אז הייתה טובה יותר. בוא נגיד שאז אחרי חצי לחיצה הייתה בלימה. היום, כאמור, גם לחיצה מלאה לא מספיקה. האם את אחד התהליכים שציינת אני יכול לעשות לבד? אגב, האם מערכת הבלמים של ה MZ (או רק הבלם הקידמי לצורך העניין) שונה מאופנועים אחרים? כי פעם כשהייתה לי בעיה באופנוע המוסך בעיר שלי ישר אמר שהוא מעדיף לא לבדוק כי בטח יהיו חסרים לו חלקי חילוף ושלח אותי לגדליה. האם במקרה של בלם זאת לא בעיה? תודה

M.Z

New member
כמה תשובות:

כללית- חלק מהM.Z ידית הבלם הקידמי בולמת בלחיצה קלה בלבד, וחלק הידית ספוגית יותר, למה? ככה, אין תשובה אבל שניהם תקינים. אם אתה אומר שאתה צריך ללחוץ עד הסוף את הידית וגם אז האופנוע לא נעצר- יש בעיה שיכולה לנבוע מכמה סיבות: 1) יש אויר במערכת ויש צורך לנקז אויר - כן, ניתן לעשות זאת בבית לבד אם יש את הידע הטכני או שראית לפחות פעם אחת לפני כן איך מנקזים, במידה ולא- עדיף לא לגעת (הסבר קצרצר-פותחים את כוסית השמן שנמצאת ליד הכידון, מפמפמים עם הידית ומשאירים אותה לחוצה, בזמן שהיא לחוצה, יש ליד הקליפר בורג ונטיל שאמורים עם מפתח 12 סגור, לפתוח מעט ואז יצא האויר עד שיתחיל להשפריץ נוזל הבלמים, וסוגרים את הבורג חזרה, ורק אז משחררים את ידית הבלם) כמובן שצריך להצטייד מראש בנוזל בלמים להשלמת החסר. אבל שוב- לא ממולץ לעשות לבד פעם ראשונה ואפילו מסוכן. 2)רפידות בלם - תבדוק את מצבן, אם נשחקו מדי - להחליף, שוב, ניתן לבד אבל עדיף שלא במידה ולא עשית בעבר. 3) דיסק קידמי גמור. בכל מקרה - שלושת המצבים מצריכים מוסך או חבר מיומן בנושא. אם תרצה עזרה בכל זאת לעשות בבית - שלח מסר אישי ותקבל הסבר, או שתקפוץ אליי אם אתה גר בסביבה.

zoti

New member
חשבתי שב MZ מורידים רגל כדי לעצור

לך לבדוק את הבעיה בהקדם האפשרי !!!

באבא2000

New member
ZOTI

על אף ההתעסקות באמנויות לחימה, הייתי מציע להזהר. במיוחד שאני יכול לטעון להגנתי שהלכו לי הברקסים בפתאומיות, כשנסעתי במהירות אדירה של לפחות 30 קמ"ש (טוב, אם תהיה ירידה ברחוב) בזמן שהתנגשתי בך

למעלה