בעיית בטן ! =\\

danagv

New member
בעיית בטן ! =\\

היי כולם :) אני רוקדת הרבה שנים ומתאמנת בערך 18 שעות בשבוע....חוץ משיעורי המחול אני עושה פילאטיס וגם עובדת בבית המוןןןןןןן של שרירי הבטן ........... ואין לי ריבועים !! ל=מ=ה ?!!??!!?! אשמח לכל עצה תרגיל וכ'ו ............. תודה :)))))) <3 <3

היי

הריבועים בבטן הם לא רק פונקציה של חוזק שרירי הבטן אלא גם על אחוזי השומן בגוף. מצרפת קישור http://www.healthtip.co.il/?page_id=911 בהצלחה

שלום לך

קודם כל,כל הכבוד על ההשקעה,עלי והצליחי! בקשר לבטן,זה פשוט תלויי מה את עושה. אני הייתי ממליצה לקחת שיעור אחד אצל מאמנת כושר אישית שתדריך אותך לגבי תרגילי הבטן. כי זה תלויי גם בשיטת העבודה. גם אני רוקדת ומתאמנת שנים רבות וגם אני מקדישה לכך המון שעות בשבוע:ריקוד,אימוני עיצוב וחיטוב מיוחדים,הליכה וכו' אבל באימוני השרירים מחלקת אותם כך שעובדת בצורה טובה ונכונה על כל דבר. כי כדי ששריר יתפתח יש לתת לו גם מנוחה אחרת הוא לא בונה את עצמו. אז מומלץ לחלק את האימונים כך שתעבדי לסרוגין על כל שריר. יום אחד על קבוצת שרירים אחת ויום שני על קבוצה אחרת כך שהקבוצה הראשונה נחה וכך הלאה. לכן מומלץ שתפני למדריכת כושר שתדריך אותך הן לגבי התרגיל והן לגבי צורת האימון. כי כדי להתקדם יש לתת לגוף גם מנוחה מתאימה. בהצלחה!

מבנה וגנטיקה

ריבועים בבטן לא בהכרח מייצגים קשר ישיר בין אחוז השומן בגוף או אפילו מידת, גודל וחוזק השרירים. ישנם מבנים שונים של גופים. ישנם סוגי גוף עם שרירים שיוצאים החוצה ועור שנצמד בדיוק על אותו החלק ולעומת זאת יש סוגי גוף עם שרירים חזקים, אך לא בולטים, מאד ארוכים המוסתרים מתחת לעור בלי הרבה שומן ועם עור מאד מתוח ועדיין לא רואים אותם. ריבועים לא מעידים על שרירים חזקים - האמת היא שלרב הם מעידים על שרירים נפוחים. אם את מתאמנת 18 שעות בשבוע (שזה המון - ותבדקי עם רופא אם זה לא פוגע בהתפתחותך) ואומרת כי את חזקה ומתאמנת גם בפילאטיס ומשקיעה בשרירי הבטן שעות נוספות בבית סביר ואין מדובר בחוסר חוזק אלא פשוט בגנטיקה ומבנה. אגב, אם תסתכלי על הרקדניות הטובות ביותר, אלו בצמרת אלו לא בהכרח אלו עם שרירי הבטן הבולטים ביותר... ממש לא.

מסכימה עם ג' אושר

כמו כן, חשוב לי מאוד להבהיר שאין שום חשיבות/יוקרה לרקדן עם/בלי ריבועים בבטן. לרב לנשים יותר קשה להגיע לעיצוב שכזה בבטן בגלל אחוזי השומן היותר גבוהים בגופן. אחוזי השומן הללו חיוניים לשמירה על מאזן הורמונלי תקין בגוף האישה , ולכן ירידה מתחת לאחוז השומן המומלץ לאישה/נערה בגילך מסוכן. כמובן שכפי שכתבו לפני הגנטיקה משחקת תפקיד. לפני הורדה של שומנים בתפריט, ו/או שינוי תכנית אימון תתיעצי עם רופא ומאמן כושר. ניבי

למעלה