בעיית אמון

badabom12

New member
בעיית אמון

שלום חברים,

אני צריך את עזרתכם אם אפשר לבעיית זוגיות (אתם תחליטו אם קלה או מסובכת).
לפני כ7 חודשים פגשתי בחורה במהלך טיול בחו"ל, פגשתי אותה מספר פעמים כבר באותו הטיול, ובמשך החודש הראשון שלאחר מכן התכתבנו כל היום עד שהיא הגיעה לבקר אותי בארץ, הביקור היה שלושה ימים, אבל עוד לפני שהיא טסה חזרה היא כבר הודיעה שהיא תגיע שוב בעוד שבוע, ומפה לשם ככה התגלגלה מערכת היחסים שלנו כשאחרי הביקור השני שלה בארץ כבר החלטנו שאנחנו ביחד וזו מערכת יחסים לכל דבר... בכל אופן, היא באה, אני באתי, היא באה, אני באתי שוב וכו'.
לפני כמה ימים החלטתי לשנות את הסטטוס בפייסבוק, היא בתגובה אמרה לי שהיא לא מוכנה לעשות את זה, ואם אני ממש רוצה אני מוזמן להציע לה נישואין ואז היא תפרסם מה שאני רוצה איפה שאני רוצה.
לא ידעתי כל כך איך לאכול את זה, אני בן אדם פרנואיד וישר קפצתי למחשבה שהיא מנסה להסתיר את מערכת היחסים שלנו ממישהו.
נכנסתי לפייסבוק שלה, קראתי את ההודעה היחידה שראיתי באנגלית, שהייתה מגבר שהיא פגשה לפני חמישה חודשים (בטיול לאנגליה), הוא כתב לה שהוא רוצה לראות אותה שוב בלא בלא, והיא אמרה שהיא מצטערת שהיא לא תראה אותו עד הקיץ הבא,
החלטתי לחטט קצת מעבר וראיתי שהיא גם מסתירה ממנו את העובדה שיש לה חבר (היא פשוט מסתירה את התמונות שלנו רק ממנו).
ולפינאלה יום אחרי, היא מחקה את ההודעה שהיא ענתה לו.

אם אני אדבר איתה על זה, היא תכעס שפלשתי לפרטיות שלה ואיך יכולתי לעשות את זה, אני מעריך שזה סוף מערכת היחסים, או לפחות סוף האמון גם אם לא קרה כלום...
אם אני לא אדבר איתה על זה, איך אני אוכל להתמודד עם העובדה שהיא תטוס שוב לאנגליה (יש לה המון חברים שם, וזו טיסה צפויה מאוד).

אגב היא מגיעה לגור איתי בארץ בקרוב, ככה שאני דיי בטוח ברצון שלה להיות איתי..

dify

New member
בוא נעשה ניסוי

תגיד לה שאתה ממש ממש שמח להיות איתה בזוגיות אבל לא תוכלו לגור יחד, זה לא מסתדר לך, בוא נראה אם היא תמצא לעצמה פינה משלה ותמשיך להיפגש איתך על בסיס אינטנסיבי ברגע שאתה לא תהיה הבית שלה בישראל...
&nbsp
מה שמוזר לי במה שתיארת זה שאין בכלל שקיפות, אם *החלטתם* שאתם זוג, אז למה היא לא כותבת את זה? ומה הקשר לנישואין?????!! זה נשמע לי מאד ילדותי ולא רציני בכלל.
אם היא מטיילת בחו"ל הייתי מצפה שהפייסבוק שלה יהיה מפוצץ בתמונות ואתה מצאת רק תמונה אחת? אני מבינה נכון?
&nbsp
לא יודעת, ללא ספק אתם בשלב ההיכרות הראשונית, לפניכם עוד דרך ארוכה. אולי זה מוקדם מידי להכריז על זוגיות, בכל מקרה, אני לא הייתי קופצת למגורים יחד, שתמצא את הפינה שלה ותגיעו כשווים ולא כתלויים אחד בשניה. ככה תדעו על באמת איפה אתם עומדים, כל אחד יוכל לחזור הביתה אם יראה שזה לא מתאים לו יותר.

badabom12

New member
המשך הסבר

אני חושב שלא הסברתי כמו שצריך את המצב...
היא גרה במדינה אחרת, כלומר אזרחית מדינה אחרת. היא לא באמת מטיילת חוץ מאותו הטיול שהיא פגשה את הבחור הזה, וכמובן הטיולים שלה לישראל...
לגבי למה היא לא מוכנה לפרסם את זה בפייסבוק זה כביכול כי היא לא מאמינה שצריך לשתף את כל העולם בזוגיות שלנו, זה לא מעניין אותה, אם היינו מאורסים הייתה לה סיבה מספיק טובה כביכול לפרסם את זה...
ההחלטה להגיע לגור בישראל הייתה משותפת ברגע שהיא הבינה שאני לא באמת יכול לעבור לגור באירופה...
&nbsp

Ginger L Honey

New member
אני הייתי שואלת אותה על הבחור

בעיקר כי אני לא יכולה להחזיק דברים בבטן.
וקודם כל, נכנסת לה לחשבון או שמדובר בהודעות פומביות אשר ראית על דף הפייסבוק שלה?

dify

New member
אני לא באמת מבינה

אבל מעצבן אותי שאתה שם על עצמך תווית של פרנואידי. אולי יש לזה סיבות טובות מהעבר, לא יודעת, במעט שסיפרת פה לא משתמע שום פארנויה, משתמע שאתה לא בטוח בקשר, והאמת, ממה שכן סיפרת, אני מרגישה שרץ לכם מהר מידי וחלקי מידי וכבר עברתם לגור במדינה אחרת? וואו, לא יודעת, משהו בזה בעייתי. כמה ימים פרופר הייתם יחד עד עכשיו? שבוע? שבועיים? חודש? היא לא בטוחה בקשר ולא רוצה להצהיר הצהרות, אולי לא במקרה. שתבוא, תתגלגלו עם זה, תראה מה יקרה. אבל וואלה, אל תתחתן איתה לפני שאתה גר איתה לפחות שנה. זו עצה שנכונה לכולם ועל אחת כמה וכמה קשרים עם אדם מחו"ל שאתה לא באמת מבין ממה הוא בורח ומה הנסיבות שם ולמה הוא באמת מגיע לפה. תכירו אחד את השני קודם כמו שצריך. ושיהיה לה תמיד כסף בצד לקנות כרטיס חזרה, שלא תהיה תלויה בך.

badabom12

New member
דווקא היינו הרבה ביחד

מאז שהתחלנו לצאת לפני כ7 חודשים, היינו ביחד משהו כמו 3 וחצי חודשים... בילינו המון המון זמן ביחד...
בקטע של הפרנואיד סביר להניח שאני כן פרנואיד ברמה מסויימת, היא בד"כ לא נותנת לי שום סיבה לחשוב שום דבר, חוץ מאיזה יום יומיים בחודש שהיא טוענת שזה זמן לעצמה, לא שהיא לא עונה בזמן הזה או משהו, פשוט מדברים בערך 2 דקות בימים האלו...
וכן אני לא מתכנן להתחתן איתה ביום שהיא תעבור לגור איתי, מבחינתי מגורים משותפים זה בהחלט שלב מאוד מאוד חשוב בהיכרות, במיוחד שכל ההיכרות שלנו עד כה היא בלי יותר מידיי לחצים של עבודה וחיים אמיתיים...

רואה 6 6

New member
אני לא אופטימית.היא נוודת ואתה פרנואיד...לא יודעת,...

אני לא הייתי ממהרת לגור יחד,אני חושבת שהיא מגזימה ואולי לא ממש מתכוונת בציפיה שתציע לה נישואין. אני לא חושבת שהצצה בפייסבוק,אתר ציבורי לכל דבר זה חיטוט אבל אני גם חושבת שלך יש נטייה להיסטריה.
פייר,בעיניי,תנהלו כרגע את הרומן בלי החלטות לעתיד ותשאל בטבעיות מי זה הבחור הזה,ותסביר איך היגעת אליו ואל תיכנס לבירורים על התמונות,למה וכמה.

badabom12

New member
פה הבעיה

אני לא יכול לשאול מי הבחור בלי להיות ברור שקראתי לה את ההודעות.
יש לי נטייה להיסטריה קלה, אבל אני חושב שאם היינו ביחד יותר מסופשים לא הייתי נכנס להיסטריה כל כך מהר..

אני אחלק את זה ל 2...

קודם כל אני אף פעם לא משנה סטאטוס בפייסבוק. תמיד אצלי אי אפשר לדעת אם אני בזוגיות או לא, זה נראה לי ילדותי מאד וזה גם לא עניינו של אף אחד. כשאתארס ואתחתן אני אשנה, כל שלב אחר מרגיש לי מיותר, לא צריכה שאנשים יתחילו להכנס לי לחיים ויחקרו , מי שקרוב אליי יידע, המשפחה והחברים וזהו, לא מרגישה צורך להכריז בפני 500 איש שאני בזוגיות. אז פה אני לחלוטין מבינה אותה, אם בן זוגי ירצה לשנות שיהיה בכיף, אני לא אוהבת את זה אצלי אז בטח שאין לך מה להתעצבן מזה.
החלק השני זה קטע האמון. פה זה מאד פשוט, אין אמון = אין טעם בקשר. תחליט איפה אתה בסקאלה, היא אמורה לבוא לגור איתך, אבל תמיד יהיו לה נסיעות לאנגליה. אם אתה סומך עליה, לא היית כותב פה.. אם לא, בעיה בפני עצמה - אולי תציע להצטרף אליה בטיול הבא ואז תראה את התגובה בכל מקרה, במצב הקיים אין לך מה לחשוב על מיסוד הקשר, מתכון לצרות אם האמון לא שלם.

badabom12

New member
התגובה שלך דווקא עודדה אותי

אני שמח לראות שיש עוד אנשים שחושבים כמוה, ולקרוא את זה דווקא מאוד עודד אותי.
גם הייתה לנו שיחה ארוכה בנושא אמון, והגעתי למספר מסקנות שזה לא משנה כל כך, ואם היא תרצה לבגוד בי היא תבגוד...
&nbsp
הבעיה שיצרה את "משבר האמון" הייתה העובדה שהיא בגדה מספר פעמים בעבר והשלכתי את זה גם על מערכת היחסים הנוכחית, אבל בי היא לא בגדה ואני לא צריך להשליך את זה עליה, ולקרוא לה את הפייסבוק לא יביא אותי לשום מקום חוץ מלפרידה...
&nbsp
תודה על העצות :)

היה פה שרשור אתמול..

לגבי בגידות, והיתה שאלה של האם תצאו עם אדם שבגד בעבר, אחת הסיבות להמנע היא בדיוק זו, החשדות הבלתי נגמרות שעלולות להיות או לא להיות נכונות. אם בחרת לצאת עם מישהי שיש לה היסטוריית בגידה, אין מה לעשות, פתיחות של 100 אחוז חייבת להיות, לדעתי לא תוכל באמת לשמור בבטן ואז או שתחשוד בכל ותאכל את עצמך מבפנים או שזה פשוט יתפרץ ויביא לריב ענק בעתיד.

האמת...זה לא נראה טוב.

מסתירה את הקשר בפייסבוק (ויש כאלה שזה משמעותי מבחינתם שינוי הסטטוס).
מסתירה מאנשים את העובדה שיש לה חבר...
&nbsp
זה לא קל להיות במערכת יחסים כזו כשאתה לא יכול לתת בה אמון, בעיני זה אפילו בלתי אפשרי.
&nbsp
הייתי במקומך מדברת איתה על זה שהיא לא רוצה לפרסם את הזוגיות איתך ולשתף מה זה גרם לך להרגיש. לא חייב להזכיר את העובדה שראית שהיא לא מפרסמת תמונות וכו'.
&nbsp

למעלה