בעיית אהבה (ארוך)

• פותח הנושא away
  • פורסם בתאריך

away

New member
בעיית אהבה (ארוך)

איך פותרים מלחמה בין הצד הרגשי לצד העסקי? כל פעם שאני מתאהבת ועושה רושם שלא ייצא מזה כלום הצד העסקי מופיע וכאילו "מגן" עלי מפני שברון לב, גם אם לא נאמר לי מפורשות לא. בתור דוגמא, עכשיו אני אוהבת מישהו, שבהתחלה היו לי רגשות מאוד חזקים כלפיו, וגם קצת אחרי שנפגשנו (ובפגישה לא קרה כלום, אם זה חיוני). אבל כשהוא התחיל להראות התרחקות מסויימת- למשל לא שלח הודעות בוקר טוב או לא החתקשר, או דברים מהסוג הזה, הצד העסקי "התעורר" וכאילו "מחק" את האהבה שלי אליו. למרות שכשהוא אומר שהוא יתקשר ולא מתקשר יש לי איזו צביטה בלב. וזה מאוד מבלבל אותי כי מצד אחד אני חושבת אולי הוא רוצה ופוחד ומצד שני אני חושבת אולי הוא לא רוצה ומפחד לפגוע בי, אבל הבעיה תתחיל אם הוא ירצה, כי הצד העסקי כאילו כבר "מחק" את הצד הרגשי ואני לא יודעת אם כשניפגש הצד הרגשי "יתעורר" שוב, וכבר היו מקרים שהוא התעורר, והיו מקרים שהוא לא התעורר, וכך הפסדתי קשרים, והיו מקרים שעד שהוא התעורר נאמר לי לא. מצד שני, אני מתאהבת בקלות רבה מידיי, (יום עד שבוע מהפעם הראשונה שדיברתי עם מישהו בטלפון בפעם הראשונה או שפגשתי אותו). בשורה התחתונה (עד כמה שלדבר כזה יש שורה תחתונה) השאלה שלי היא איך מעוררים את הצד הרגשי גם במקרה של דחיה, וגם במקרה של חוסר וודאות? אני יודעת שזה תהליך ואני נמצאת בטיפול, אבל אם מישהו יוכל לתת לי כיוון כלשהו, כי זה ממש מתסכל אותי, שאני מצליחה לאהוב אבל רק עד שלב מסויים. תודה וסליחה על האורך.

גרא.

New member
away,הפתיח של פנייתך,אינו נהיר לי

לא ברורה,אני מדגיש לי ,מהי ההגדרה של "צד עסקי" בעינייך.למה כוונתך?

away

New member
ההגדרה

"צד עסקי" זה הכללה של כל הצדדים שאינם עוסקים ברגש. אם אלו תוכניות לעתיד, דברים שצריך לעשות, וכו'. תמיד כשה"צד הרגשי" נפגע אני שוקעת בתוכניות, בלימודים, בכל דבר אחר שמשכיח ממני את הרגש ולא נותן לי להתמודד איתו, ואפילו אם לא נאמר לי במפורש לא. מקווה שכעת העניין ברור יותר

גרא.

New member
away,אם הבנתי נכון, את מתארת

קונפליקט מתמשך בין הראציונאלי, לבין האמוציונאלי..בצורה מטאפורית יותר, עימות בין הראש ללב..כאשר עד עתה אין איזון בניהם, אלא משהוא בנוסח, או או...מרבית האנשים, מתחלקים לכאורה לשני קבוצות עיקריות,לפי תפיסת עולם והסתכלות על החיים.ישנם אלה היותר אמוציונאליים,והאחרים הראציונאליים יותר..וודאי תוכלי לזהות בין ידידייך, חברייך את אבות הטיפוס הללו..ואלו את נעה בין לבין..אם כי נוכח דברייך, אני נוטה לחשוב שאת אדם יותר ראציונלי באישיותך,כפי שאת מתארת, יש לך צד "עסקי" חזק מאד,שבא על חשבון הצד הרגשי..קשה לך להמצא במצב עמום,של חוסר וודאות..למעשה מצב של אובדן שליטה..מה לעשות, רגשות לעיתים אכן סוחפים לכיוון של אבדן שליטה.אלה החיוביים,לצד השליליים..יתכן מאד ששלבי ההתאהבות שלך,נעצרים בנקודה בה את חוששת לאבד שליטה,להיות ראציונלית, עסקית כלשונך..ואת תמיד נעצרת על הסף,לפני..ולא מעיזה לתת לעצמך לזרום..ללא ספק אני עלול גם לטעות בהערכה ובכיוון המחשבה שלי לגבי שאלותייך..אבל,זו ההתרשמות שלי מדברייך.

away

New member
גרא שלום

ההערכה שלך נכונה. השאלה (הלא פשוטה) שלי היא איך לעמעם את הצד הרציונאלי הזה?

גרא.

New member
היהפוך כושי עורו? נמר חברברותיו?

אכן יש קושי רב לשנות דפוסי אישיות שהתפתחו אצלך בהדרגה מגיל אפס.יחד עם זה,ככל שתרכשי את היכולת להיות מודעת למחשבותייך,לרגשותייך ולהתנהגותך כמושפעת מהם,תוכלי גם להבחין,מה גורם למה ומתי..יתכן שעל ידי רכישת מיומנויות של שליטה עצמית ,שהיא כמובן ראציונאלית,תוכלי לנהוג בה כחפצך. כי התחושה שלי היא שלפי שעה, הראציו הוא הדומיננטי, והוא המוליך ומוביל את התנהגותך..ובכל פעם שמתרחש ארוע רגשי,העלול להעיב עליו..הוא, כלומר את פשוט מתגוננת דרכו כנגד סכון אפשרי..יתכן שבטיפול בהיפנוזה, תוכלי לרכוש את היכולת לאזן את יחסי הכוחות הלא שקולים שבין הראציו לאמוציו.

למעלה