בעיית אבטחה

adyp

New member
בעיית אבטחה ../images/Emo101.gif

איך רואים איזה פורטים פתוחים אצלי ? והכי חשוב איך סוגרים פורטים פתוחים ? בתודה, עדי

uzi2

Active member
תשובה

לגבי איך רואים אלו פורטים פתוחים (לתקשורת יזומה מבחוץ) עניתי כאן כתשובה לשאלה של guri24. לגבי איך סוגרים את הפורטים הללו. יש שתי דרכים: א) הדרך העקיפה: שימוש בפיירוול ב) הדרך הישירה: מאתרים אלו שרותים פותחים את הפורטים הללו וסוגרים אותם. בד"כ אפשר לפי מספר הפורט לדעת על איזה שרות מדובר. ב- Win2000/XP יחסית קל לדעת ע"י שימוש בתוכנה כגון Active Ports או ע"י שימוש בדגל o במפקודת ה- netstat.

adyp

New member
ל- UZI 2

בדקתי באתר http://scan.sygatetech.com והוא מצא שרק פורט 139 פתוח אצלי אז איך סוגרים אותו ? בתודה, עדי

adyp

New member
הבעייה היא ש...

לא כל כך הבנתי איך סוגרים את הפורטים. תוכל בבקשה להסביר יותר מפורט

uzi2

Active member
כי אין הנחיות פשוטות, התשובה משתנה

בהתאם למערכת שלך. תראה סגירה של השרות שפותח פורטים מסויימים היא יחסית פשוטה, אבל בהתאם למאפיינים של המערכת שלך יתכן ואתה לא תרצה לכבות לגמרי את השרות מבלי ליצור אלטרנטיבה. לכן, במקרה שלך, ספר לי האם המחשב שלך מחובר למחשבים אחרים ברשת פרטית/ביתית או שאתה משתמש ב- laptop וצריך סינכרון? כמו כן ספר מהי מערכת ההפעלה ואם מחובר דרך רשת ביתית אז גם מהי מערכת ההפעלה של המחשב שמשמש לחיבור האינטרנט (אם החיבור דרך מחשב).

adyp

New member
יש לי...

מערכת הפעלה Windows Mw ורשת ביתית ואני לא מחוברת לאף מחשב... איך אני ידע איזה תוכניות פותחות את הפורטים האלה ?

uzi2

Active member
רשת ביתית, זה רשת בין מחשבים שונים

בבית. יש רשת כזאת או אין (כלומר המחשב שלך מחובר לעוד מחשבים בבית או לא). שנית, יש Laptop שמתחבר? שלישית, אני מניח שהתכוונת ל- WinME. נכון? רק שאהיה בטוח כי לא ממש הבנתי מתשובתך הקודמת. בעיקרון אם מדובר במחשב יחיד שמחובר לאינטרנט ואין צורך לשימוש בשיתוף קבצים ומדפסות, אז צריך להסיר את התמיכה ב- NetBIOS over TCP/IP ואת זה יש לעשות אחרי שמעבירים את השימוש ב- Microsoft Family Logon לפרוטוקול תקשורת אחר. אני יודע שאת ההסבר האחרון שלי לא ממש הבנת, אבל אם תעני על השאלות ששאלתי אוכל להסביר ביותר פירוט ולהנחות בהתאם.

adyp

New member
אז ככה...

אין לי רשץ ביתית יש לי מחשב אחד בבית ויש לי WinMe עכשיו תוכל להסביר לי יך סוגרים את הפורטים האלה...?

למעלה