בעייה...

נעמה ע.

New member
בעייה...

אני ואחי התאום (בני 16.5, בכיתה י"א), ילדים יחידים. מאז שנולדנו בערך, וזה מתחזק בעיקר בשנתיים האחרונות, אני הילדה הטובה של ההורים, עוזרת בבית, תלמידה טובה, בקשר טוב עם ההורים, הרבה קשרים חברתיים, מדריכה בתנועת נוער.. לעומת זה אחי הוא נער סגור, יש לו כמה חברים בבי"ס אבל בישוב הוא אף פעם לא יוצא מהבית. כל הזמן יושב מול האינרטנט, הולך לישון מאוחר מאוד, לא משקיע בלימודים.. הוא לא נוקף אצבע לטובת הבית, וגם מבלגן ומשאיר אחריו ערימות של בגדים, ניירות ושאריות אוכל בכל מקום. ההורים שלי לא מסוגלים לסבול את זה, הבית מלא בצעקות, אין יום שהם לא מתעצבנים עליו והטונים מרקיעים שחקים.. ואני, שתמיד הייתי רגישה, לא יכולה לסבול את זה, וההורים אף פעם לא מבינים למה אחרי מריבה איתו אני זאת שבוכה.. הם לא מסוגלים להתמודד איתו, ולי תמיד אומרים: "אנחנו יודעים שנכשלנו בחינוך שלו, לפחות את תהיי ילדה טובה".. ובאמת אני ילדה טובה מטבעי, אבל כשאני צריכה לקרצף את כל הבית לפסח ולבשל חצי מהארוחה (ואני עושה את זה בכיף, אבל עדיין..) והוא ישן עד אחת בצהריים וכשמתעורר יושב מול האינטרנט כל היום, קשה לי לקבל את התירוץ של ´כשל בחינוך´.. ונמאס לי מהמריבות האלה. אח שלי נעשה חצוף ומרדן, הוא דוחה כמעט כל ניסיון להתקרב אליו, במיוחד כשההורים שלי מתעניינים בלימודים שלו ומנסים בכל ליבם לעזור לו בשיעורים פרטיים, השלמת חומר וכו´. הוא פשוט שואג עליהם: "תעזבו אותי כבר!!!". ואני מפחדת שמשהו יתפוצץ פה בסוף. אני יודעת שרע לאח שלי בחיים, והוא מרגיש לא טוב עם עצמו ועם הבטלה האינסופית שלו.. אני מתקשרת איתו, אבל לא ברמה של שיחות נפש.. ואני מפחדת שיקרה משהו רע במשפחה שלנו, ואני לא יודעת איך למנוע את זה. מה לעשות? זה יעבור עם ההתבגרות?..

נעמה ע.

New member
ועוד משהו:

אחרי אחת המריבות הצעתי להורים שנלך כולנו לפסיכולוג משפחתי, והם הגיבו ב: "פסיכולוג? מה פתאום? אנחנו לא צריכים פסיכולוג, אנחנו?!..."

אולי הם לא צריכים פסיכולוג

אבל אולי הילד (אח שלך) כן צריך וכדי לעזור לו לצאת מהמקום של"הילד הרע" צריך עזרה ? תראי, את המקום של "הילדה הטובה" את כבר "תפסת" לא נשאר לו אולי הרבה מקום אחר? ואולי ההורים בדפוס של התגובה אליך ואליו רק מחזקים את ההתנהגות שלו? ובכל מקרה- המקום הנבון לקבל ייעוץ הוא ממישהו מקצועי יועצת של בית ספר, פסיכולוג של בני נוער, וכו..

kodgirl

New member
חשבתם אולי שלא שמעתם את הצד שלו מעו

לם ואתם ישר מסיקים מסקנות? אז על סמך המידע החד צדדי הדליל שיש אני מייעצץ לך לנסות להתקרב אליו (שתפי אותו בבעיות ותבקשי עצות למשל) ולהבין אותו. אח"}כ כשתהיו קרובים מאוד נסי גם להשפיע עליו, לדובב אותו וכך כשאת בקשר טוב איתו ועם הוריך ויודעת איך מרגיש כל אחד נסי גשר. יעד. איי סי קיו: 73210423

shiraa

New member
לנעמה

נעמה יקרה, הסיפור שלך נשמע מוכר משהו מבתים רבים בו הבן הופך להיות המלך הקטן, הגבולות מטשטשים עד כדי נעלמים ורק כשהמלך הקטן מתבגר מתגלה הצרה במערומיה. המצב שאת מתארת הוא לדעתי תוצאה של חוסר גבולות ברורים. או העדר גבולות בכלל. לדעתי כדאי שהורייך ילכו ליעוץ על מנת לקבל כלים כיצד יש להתמודד איתו. אין לי ספק שגם הוא מרגיש לא נוח במצב הזה. גם הוא זקוק לגבולות.

למעלה