בעייה...

Forest Girl

New member
בעייה...

עד עכשיו, תמיד כשהטענתי את האייפוד (דרך הUSB), במקרה גם האייטיונס היה פתוח, ואז כשהוא סיימם להטען, כדי שלא יהיה כתוב do not disconnect פשוט עשיתי eject ipod באייטיונס. היום הטענתי אותו בלי שהאייטיונס היה פתוח, ואני רוצה לנתק אותו אבל אני לא יודעת מה לעשות כדי לבטל את ה do not disconnect. ניסיתי להפעיל את האייטיונס כדי לעשות eject, אבל משום מה הוא כאילו לא מזהה את האייפוד... זה כבר קרה לי כמה פעמים, אבל זה הסתדר. מה שאני רוצה לדעת זה איך לבטל את ה do not disconnect לא ע"י האייטיונס.. חייבת להיות דרך :) (סליחה על הבורות, אני גרועה בדברים האלה)

AGENT SHESH

New member
פיתרון פשוט,

בלי להסתבך יותר מדי - לכבות את המחשב, לנתק את האייפוד, ולהפעיל מחדש את המחשב.

Forest Girl

New member
תודה :)

אבל בשביל העתיד, שאני אדע- יש דרך כלשהי לנתק את האייפוד בלי להפעיל את האייטיונס?

AGENT SHESH

New member
נראה לי שאפשר

במחשב שלי - > לחיצה ימנית על הכונן של האייפוד, ואז - > הוצא.

benler

New member
לא מומלץ !

עדיף הפתרון השני שהוזכר ("כיבוי" דרך ה system tray). אפשרות נוספת לביצוע רק כשה iTunes לא על סינכרון אוטומטי - היא הורדת תהליכי ה iTunes (אחרי לחיצה על ctrl+alt+del) והרצת ה iTunes מחדש בתקווה שהפעם ה iPod יזוהה. כיבוי המחשב כשיש אביזרים מחוברים (לאו דווקא iPod) הוא קיצוני יותר ועלול לגרום נזק - יש לבצעו רק כאפשרות אחרונה.

AGENT SHESH

New member
מה פתאום?!

אם זה היה נכון המודם USB שלי היה נפגע בכל כיבוי של המחשב.. בסה"כ אי הניתוק של האייפוד הוא בגלל שהאייפוד פועל ככונן קשיח, ובמהלך פעולת המחשב לא מומלץ לנתקו אלא בדרך מסודרת. מאחר ומה שאמרתי פועל דרך כיבוי המחשב לא אמורה להיות שום בעיה, וגם ההודעה של "Do Not Disconect" לא מופיעה במצב זה.

benler

New member
פית(א)ום ורעמסס

במודם USB אין File System ! ב iPod יש ויש ! כיבוי לא מסודר הוא בעייתי במקרה שהדיסק בדיוק רשם משהו אל תוך ה FS. כשאתה מכבה את המחשב, מערכת ההפעלה מנסה "להוריד" את כל התהליכים בצורה מסודרת, אבל אם היא לא מצליחה, היא פשוט "הורגת" אותם בכוח. במקרה שתיארה פותחת השרשור הנ"ך, ייתכן מאד שיש תהליך תקוע שמונע הורדה של ה iPod. זו בדיוק הסיבה שציינתי שאפשר להוריד את תהליכי ה iTunes רק כשלא מוגדר סינכרון אוטומטי. "רצח" תהליכים אחרם יכול לפגוע בשלמות ה FS של ה iPod, מבלי שתדע אפילו איזה תהליך עשה את זה. בן

TheRealDeal

New member
לכבות את המחשב כשהאייפוד מחובר

זה בדיוק כמו שפשוט תנתק את האייפוד מהמחשב בצורה לא מסודרת, לא מומלץ. ליד השעות, למטה בשורת התחל, יש אייקון של ניתוק בצורה מסודרת או משהו בסגנון... לחיצה כפולה והפסקה של האייפוד תנתק אותו.

benler

New member
אתה מקצין לכיוון השני

בכיבוי כן נעשה ניסיון לכיבוי מסודר של תהליכים ואביזרי חומרה חיצוניים. הבעייה שאין בטחון שזה יצליח ולרוב אין חיווי לגבי הצלחת/כשלון התהליך. בן

LinkTree

New member
לא להגזים

כיבוי של המחשב לא גורם נזק. במיוחד מכיוון שבכיבוי של המחשב מערכת ההפעלה סוגרת את התהליכים בצורה מסודרת והם בתורם משחררים את כל המשאבים שהם מחזיקםי - לרבות IPOD. אסור לשכוח שלאחר שתהליך נסגר (כל תהליך ואפילו אם יש צורך לסגור אותו בכח) מערכת ההפעלה משחררת את המשאבים שלו - לרבות קבצים פתוחים מטבלת ה FD. לכן הסיכוי שבכיבוי מסודר יגרם נזק למערכת קבצים הוא אפסי - אז חבל שאתם סתם מלחיצים כאן אנשים.

benler

New member
מי מגזים ?

אני בעצמי כתבתי שניתן לכבות את המחשב אם חייבים. סגירת תהליך בכוח בהחלט יכולה לגרום לחוסר קונסיסטנטיות של מערכת הקבצים במקרה של נעילות שלא שוחררו - לצערי אני מכיר את זה מנסיון מר (נאלצתי לפרמט DOK בגלל שמחשב כובה בעוגו מחובר). אפשר להמשיך את הדיון הזה בפרטי אם תרצה, לפני שנגלוש ל bits and bytes. בן

LinkTree

New member
בכח זו מילת המפתח

למרות שמערכת ההפעלה חלונות ידועה בצורך של סגירת ישומים בכח מדי פעם ברוב הפעמים שמבצעים סגירה מסודרת של המחשב אין צורך לסגור בכח ישום. אם מגיע מצב שבו יש צורך לסגור ישום בכח זה כבר אומר שהוא תקוע איפה שהוא עם המשאבים שלהם ולכן הדרך היחידה - אם בכלל - למנוע את הנזק שסביר להניח שקבר נגרם הוא לנסות ולאתר את ה PROCESS ששיחרורו יאפשר את שיחרור הנעילה של התהליך החסום/תקוע - אני מניח שאתה מסכים איתי שלעשות כזה דבר זה ממש לא טרוויאלי אם בכלל אפרי ולכן ברוב המכריע של המקרים USER רגיל לא יוכל מבקרה כזה לאתר את התהליך החוסם ולכן הפיתרון של כיבוי מסודר של המחשב הוא לרוב האפשרות הטובה ביותר.

benler

New member
ושוב אנחנו לא מסכימים

אבל אני חושב שנעצור פה. מי שנתקע לו ה iPod יכול לכבות את המחשב על פי שיטתך, או לנסות ולהוריד ידנית תהליכים מסויימים על פי שיטתי. בכל מקרה אני ממליץ להחזיק גיבוי על CD-ים בצד. בן

למעלה