בעייה קטנה

aviran28

New member
בעייה קטנה

אני די חדש, והלילה, בפעם הראשונה אמרתי לעצמי: "אני אזכור את חלומותיי!" וחזרתי על זה והתכוונתי לזה, הגדרתי את המטרה והייתי בטוח שיהיה לי חלום מרתק ושופע שאני אזכור, אך החלום היחיד שאני זכרתי בבוקר היה חלום שהייתי מול המחשב שלי (אני לידו די הרבה בזמן האחרון), ואמרתי לעצמי בראש(בחלום): "אני זוכר ואזכור את חלומותיי!" וראיתי סרטון באינטרנט של נמרוד הראל שהיה אמור לשפר את זכירת החלומות (שוב בתוך החלום), אבל כשקמתי כמעט לא זכרתי כלום, אלא רק את מה שעבר לי בראש בחלום: "אני אזכור את חלומותיי!", ואז תוך כדי שכתבתי התחלתי להיזכר. בכל מקרה, הנקודה שלי היא שביום שהתחלתי את היומן חלומות (לפני שבוע בערך) זכרתי את החלומות טוב והם לא היו שטחיים, ולאט לאט הם הופכים יותר ויותר שטחיים ואני זוכר אותם יותר במעורפל(כמו החלום הזה, שלא קרה בו שום דבר לא שגרתי, רובו היה המשפט שעבר לי בראש). אולי זה קשור לזה שאני מתחיל? מישהו יכול לעזור לי? דרך אגב, אין לי בעיות של מתיחות יתר בחיים או חוסר שינה, פשוט החלומות הפכו לשטחיים.

Bluescale

New member
שיטחיים?

תתאר קצת חלומות אולי פשוט תעתיק מה שאתה כותב ביומן

aviran28

New member
טוב...

בהתחלה היו לי חלומות מעניינים כאלה שטיילתי איפשהו או שהיה דרקון שנשף אש ואני התחמקתי ממנו בתוך מכונית, ואז זה למחרת היה חלום שטחי - זאת אומרת... הייתי בבית ולא היה שום דבר לא הגינוי... עשיתי תכנות מראש, בחלום(אמרתי לעצמי: "אני אזכור את חלומותיי") - וזהו... לא היה שום דבר יוצא דופן או מרשים כזה של חלומות...

Bluescale

New member
הבנתי אותך :)

אני ממליץ לראות סרט הרפתקאות או יותר טוב ספר ממש לפני השינה. פועל בדיוק כמו סוגסטיה

aviran28

New member
אוקיי תודה D=

הלילה אני אקרא ספר לפני השינה ואני אגיב מחר... עכשיו עוד משהו שקורה לי בזמן האחרון(מאז שהתחלתי לתכנת את עצמי לפני השינה) זה שאני קם בערך בחמש בבוקר... כבר קורה לי איזה 4 ימים ברצף, ואז אני עייף בשאר היום. ושאלה אחרונה: שמתי לב לזה שהתכנות גם לא כל-כך עוזר לי לזכור חלומות... בימים הראשונים שהתחלתי (כשהתמשתי רק ביומן חלומות - לא הכרתי את התכנות) זכרתי את החלומות הכי מעניינים ומפורטים...

silverhawk

New member
אהלן

אני לא מאמין שעומק החלומות שלך קשור ליומן החלומות, סביר להניח שמדובר סתם בצירוף מקרים. בכל מקרה, שימוש חד פעמי באוטוסוגסטיה לא בהכרח יוביל באופן מיידי לזכרון חלומות מצויין. מדובר בעניין של זמן, וישנה עקומת למידה. אני מציע שתמשיך לעבוד על יומן החלומות ע"פ השיטה (תוך שילוב המטרות וכו'), ואתה תראה את התוצאות תוך זמן קצר. :) בהצלחה, וברוך הבא לפורום!

aviran28

New member
???????

אם אתם גם רואים למעלה משהו מוזר - זה לא מה שכתבתי... כתבתי שמה שמפריע לי זה העובדה שאני קם בחמש בבוקר ואז אני לא מצליח לחזור לישון. גם זה התחיל מאז היומן חלומות והתכנות

Roy1232

New member
יכול להיות שתמיד היו לך חלומות

שטחיים לצד חלומות יותר "עמוקים", ועכשיו כששיפרת את זיכרון החלומות שלך אתה זוכר לא רק את העמוקים אלא גם את השטותיים..

למעלה