בעייה עם הצורב

זרדוז

New member
בעייה עם הצורב

בימים האחרונים יש לי בעיות שונות ומשתנות עם הצורב של המחשב הנייד שלי (נייד אייסר). לאחר כל מיני שינויים ותקלות שונות, המצב התקבע כך: ניתן לצרוב על גבי דיסקים וכן להאזין למוזיקה שנצרבה על דיסקים, בשני מכשירי CD אחד מתוך שלושה שיש לי. במכשיר השלישי- לא ניתן לשמוע את המוזיקה שנצרבה. המכשיר השלישי , תקין והוא מנגן דיסקים צרובים ישנים שבעבר נצרבו באותו צורב. דיסקים של אותו יצרן. עד אתמול לא היה ניתן להאזין לדיסקים באף אחד מהמכשירים השונים, למרות שהצריבה עצמה בוצעה על הדיסקים. לעומת זאת היה ניתן לשמוע את הדיסקים מהמחשב עצמו. היום חל שיפור במצב הצורב מבלי שנגעתי בו. מה עליי לעשות ? עדיין קיימת אחריות מעבדה על המחשב. אני מתלבט אם למסור את הנייד לתיקון מחמת שתי סיבות. 1 מדובר בבעיה שיש לי ספק רב אם יעלו עליה אף בבדיקה. כבר קרה שמסרתי להם את המחשב שלי בעבר והן טענו שהוא תקין לחלוטין בעוד שכרטיס זיכרון אחד שלו היה פגום. 2 התיקון יארך עד 10 ימים ואין לי מחשב חלופי. רעיונות ?

זרדוז

New member
תיקון עצמי

עד אתמול לא היה ניתן להאזין לדיסקים שנצרבו ביומיים האחרונים, למרות שבדיסקים בוצעה צריבה. היה ניתן להאזין למוזיקה שנצרבה על גבי הדיסקים, רק במחשב עצמו. מכשירי הרדיו-דיסק שלי הם תקינים. ובכל מצב הם מנגנים דיסקים שנצרבו בעבר בצורב זה.

זרדוז

New member
ניקיתי את העינית בדיסק ניקוי

וגם עם אוויר דחוס. שאלה: בפורום אחר מישהו אמר לי שהצורב "נחלש". הוא הסביר כי נוצר בלאי בחלק מסויים שאחראי על מיקום העינית. יש בזה משהו ? הבעתי על כך תמיהה.

זרדוז

New member
זה בדיוק היה החשש שלי

חששתי שמא הסיפור הוא מורכב. אי ההבנה שלך מחדדת את החשש שלי שמא הטכנאי מעבדה לא יבין על מה אני מדבר. אומר זאת כך. יש לי צורב שאכן צורב. את הדיסקים שהוא צורב ניתן לשמוע בשני רדיו דיסקים אך לא בשלישי. למה זה מפריע לי ? כי המכשיר השלישי - תקין. רק שהוא לא מנגן דיסקים שנצרבו בימים האחרונים בצורב הזה. האם יתכן שאני סתם עושה עניין ?

גלית778

New member
לבדוק תקינות , קח דיסק לא צרוב

יש מכשירים שאינם תומכים בדיסקים צרובים על כן מציעה לנסות CD מקורי תבדוק בכל 3 המכשירים ואז תחליט מה לא תקין אם בכלל

זרדוז

New member
זה בדיוק העניין

זה מה שעשיתי. המכשיר השלישי דווקא כן קורא דיסקים צרובים. חוץ מאשר דיסקים שצרבתי ביומיים האחרונים. השניים הראשונים קוראים את הדיסקים הצרובים. ולמה אני בכלל חרד ? מפני שעד אתמול בערב הצורב שלי הצליח לצרוב דיסק כן , דיסק לא. ולפתע הוא הסתדר...

Somacher

New member
תחליף את הדיסקים שלך

יש לך בעיה בדיסקים הריקים לא בצורב.

למעלה