בעייה סבוכה

אינדיגו

New member
בעייה סבוכה ../images/Emo88.gif

בגננת בגן של בני חולה מזה 3 שבועות. מאז הילדים נמצאים כל היום מתופעלים ומשופעלים ע"י שתי סייעות בלבד (אחת מהן מתחלפת כל כמה ימים עם "רכש" זמני , וחוזר חלילה). לסייעות עם כל הכבוד והיקר אין הכישורים והיכולת שיש לגננת במיוחד מבחינת תכנים שאמורים להינתן במהלך היום. מצד שני ברור שמעל הכל חשוב שהגננת תחלים ותבריא במהרה. מה לדעתכן ניתן לעשות בינתיים? אנו לא יודעים מה לעשות , בידיעה שהוא הולך לגן משחק ואוכל ותו לא. ללא כל גירוי והפעלה חינוכיים , האם יש בכלל מה לעשות?

חני ב

New member
מאד מאד מוזר

כשגננת חולה, אפילו יום, צריך לדאוג לגננת מחליפה (בדיוק כמו כשמורה חולה). צריך לפנות למועצה כדי לברר מה קורה, או תרימו טלפון אל הגננת.

מירי,

New member
גננת מחליפה!

אנחנו עברנו מן כזה דבר לפני 3 שנים , הגננת המובילה של הגן נפלה והייתה מרותקת המון זמן, בגן יש שתי גננות לסרוגין הגננת השניה ילדה במהלך השנה (מה שאומר שידעו על כך הרבה זמן מראש - היא התחילה את השנה בהריון) היו להם המון מחליפות לא קבועות ולא יציבות (מבחינת מהלך הלימודים). בדיעבד אני לא ראיתי השפעה לא בריאה על דוד! הוא עדיין לא היגיע לכיתה א´ בזמן ומוכן... לפעמים הסייעת מלאת נסיון וכן יכולה להצליח! וחוץ מזה מה רע בלשחק כל היום?

לאה_מ

New member
זה, כמובן, נכון ולא נכון, מירי.

גם אני חוויתי חילופים תכופים של גננות, ודוקא בגן עירוני (כששירה היתה בגן טרום חובה הגננת הקבועה של הגן יצאה לשנת שבתון - לא ממש משהו שאי אפשר לצפות מראש - ובמשך חודשיים תמימים שיגעו את ההורים והילדים עם שלל גננות מתחלפות - זו באה ליום וזו ליומיים וזו לשבוע ושוב הראשונה ליומיים, ועוד אחת חדשה לשלושה ימים... עד שסוף סוף, בתחילת נובמבר!, הביאו גננת קבועה לגן). וגם אני יכולה לומר שלשירה לא נגרם נזק בלתי הפיך. א ב ל - זו בהחלט היתה תקופה קשה ולא נעימה, עבור כל הילדים, ומבחינתי (איך לא) במיוחד עבור שירה, שזה היה עבורה גן חדש, מבנה חדש, שכונה חדשה, ואף לא ילד אחד מוכר לה, ובנוסף לכל הקשיים האלה - בלי דמות קבועה של גננת (ועם אמא בהריון מתקדם). היתה לזה השפעה מאד מאד מאד רעה על שירה. אז נפלא שהיא יצאה ילדה חכמה ונחמדה ועדינה, ושההסתגלות שלה לכתה א´ מצויינת, אבל זו בכל זאת היתה תקופה גרועה ביותר. ולאינדיגו - לא הבנתי האם המדובר בגן פרטי או בגן עירוני. בשני המקרים אני חושבת שזכותכם לדרוש מחליפה אם הגננת נעדרת לתקופה ארוכה כל כך. אני בכל זאת חושבת, שסייעות - אם הן קבועות ולא מתחלפות, ואם הן נשים נחמדות ועדינות - בהחלט יכולות למלא מקום של גננת בתקופת מחלה. לא הייתי מוטרדת יותר מדי מהתכנים שהילדים "מפסידים", אבל כן מהעדרה של דמות מרכזית בגן. אם הסייעות ממלאות את התפקיד הזה - זה נראה לי פחות גרוע. האם אתם יודעים מתי הגננת צפויה לשוב לגן?

אינדיגו

New member
הגן הוא גן פרטי , ואנו לא יודעים

מתי תשוב הגננת לגן. חשוב לציין שהיא מצויינת והילדים אוהבים אותה. בקשר לסייעות , אין לי מושג מה הן יודעות ומה לא , אני יודע שהן לא הגננת (וגם עומר יודע זאת היטב). האם לדרוש גננת מחליפה זה לא יותר מדי גס , מבחינת הסיטואציה שבה נמצאת הגננת עצמה?

חני ב

New member
עם כל הכבוד לה

בעדינות אתם צריכים לברר מתי היא תשוב. הגן שלה והיא צריכה לתת פתרון הולם עבור הילדים.

ליאת +

New member
הערה כללית בהמשך ללאה

לפעמים אנחנו בוחנים ארועים שונים בחיי הילד דרך המשקפיים של "עד כמה זה יפגע בו", וזו מתוך ההנחה, המובנת לכשעצמה, כי הם נמצאים בגילאים מאוד רגישים, ולכן כל שינוי (גננת חולה, אח חדש, מעבר דירה) יכול להשפיע גם על עתידם. אבל, ובנוסף- נראה לי שיש לא מעט מקרים, ואני אפילו אסתכן ואגיד- במרבית המקרים- שלא נגרמת פגיעה קבועה בהתפתחות של הילד, אבל מה שכן נפגע זו איכות חייו היומיומית. זה כמובן פחות חמור, אבל גם דבר שצריך לתת עליו את הדעת. בשפה פשוטה: מגיע לילד להגיע מידי יום למקום שיהיה לו נעים בו (במקרה של הבן של אינדיגו: גן מסודר ומאורגן עם פעילות מגוונת ומהנה), כמו שכל אחד מאיתנו שואף להגיע מידי יום לסביבת עבודה נעימה, למגורים במקום שאנחנו נהנים בו וכו´ (גם אם העדרם של אלה לא פוגע ב"התפתחות" שלנו...).

מירי,

New member
זה בדיוק העיניין...

שדודו אהב את הגן ! אהב ללכת ולא אהב להפסיד ימי "לימודים" (כל זאת בניגוד לעכשיו...בכיתה א). וגם היום שנתיים אחרי לא נצפה נזק קבוע

מירי,

New member
זו כמובן התרשמות אישית!

גם בזמן כל התחלופות זה לא ממש הישפיע על דוד , והיום אני יכולה להגיד גם בדיעבד...

zimes

New member
האם אתה בטוח שהמטפלות

לא נותנות תוכן? חשבתם על הורים (בתורנות) לגיבוי?

למעלה